Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Varshi

    aktív tag

    válasz hollozoli #6676 üzenetére

    "Szóval a feketét lehet majd utántölteni, de a színes az csak gyári lesz?"

    Mindegyiket lehet utántölteni, csak nem mindet éri meg (én 15 perc alatt megoldom már, 5 perc utána mindent elmosni melegvízben), csak míg a feketénél nem akkora gáz, ha kicsit szürkébb a nyomat vagy remegős a fekete betű kontúrja szövegnél, a színeknél a mindenféle ugy. árnyalatok, felhígulás már jobban árt a képminőségnek, ergo a fotónyomtatást felejtsd el.

    Egy piros kör kinyomtatására természetesen ez is alkalmas :), de én hiába csináltam éveken át, 3-ból 1 alkalommal sikerült csak 100%-osan a 3 szín újratöltése úgy, hogy aztán a sárgából a sárga jöjjön, a kékből a kék stb. :)
    Ez a szarakodás nem éri meg., ha csak nem vagy iszonyat csóró - de akkor meg nyomtass feketében, még nagy cégek is sokszor azt teszik.

    (ráadásul olyan kis mennyiség megy bele színenként, 2-3 ml, hogy igen sűrűn kell ezzel szarakodni, tehát még több a hibafaktor -- ilyenkor az egész patron használhatatlan lesz természetesen, nem csak az az egy szín)

    Szóval a javaslatom (ha mindenképp ezt a legolcsóbb nyomtatót akarod):
    1) megveszed alap patronokkal

    2) akcióban 7ezer körül lehet venni az egy színes + egy fekete gyári patroncsomagokat az osánteszkóban (asszem az Auchan többször csinál akciót), de a netről is rendelhetők még akciósabb csomagok, csak ott +szállítás (bár néhol előre utalásnál 5ezer felett már ingyenes) -- ez a dupla csomag jó arra, hogy kihúzd egy ideig, és hogy legyen mit utántöltened (a gyárikat lehet, az utángyártott patronokat passz, esete válogatja)

    3) az alap patronokon (pár hét alatt kifogynak) lehet gyakorolni az utántöltést -- 2ezer Ft körül van a Teszkóban univerzális utántöltő, annak tűrhető a tintája (2 db vékony gumikesztyű legyen otthon!) és sokáig elég

    4) innentől amint kifogyott az egyik patron, rögtön tedd be a másik utántöltöttet (menjen tovább a nyomtatás, mert általában sürgős), de ne hagyd kiürülve a kivett patront! (én 1-2 napon belül megtöltöttem mindig)

    5) ha van 2-3 gyári patronod (az XL-be még több megy, kevesebbet kell töltögetni (meg nem is lehet örökké), csak egyszer azt is meg kell venni, nem olcsó), sok ezer oldalt tudsz nyomtatni abból az utántöltő készletből, amit fentebb megvettél (és ennél olcsóbban is kaphatsz már közepes minőségű tintát)

    6) eközben rá fogsz érezni a dologra, vagy rá fogsz döbbenni, hogy - ha - ez nem neked való :), ekkor utángyártott XXL méretű feketét (18 ml - a gyári legkisebb 3 ml) 5000 körül megvehetsz, ez közel 1000 oldalra elég
    hátétépé://tintapatron-rendeles.com/kategoria/hp_utangyartott.html

    7) Színesben ÉN már kezdetektől egy ugy. színest javaslok, nem embernek való a színest töltögetni :)

    ---------------

    Mindez csak akkor igaz, ha engedi a nyomtató a "patron üres" állapotban (a figyelmeztetés kikapcsolható) a nyomtatást, de tapasztalaton szerint ez az olcsó nyomtatóknál nem probléma, vagy pedig van valami trükk a neten, amivel megoldható.
    Ha pedig mégse, sehogyse, akkor még mindig ott van, hogy XXL ugy. patron 5000, azzal meg 5 Ft körül vagy alatt van egy oldal, ami szerintem az itteniek szerint se egy rossz szám, ha az "irodai" nyomtatók 3-4 Ft körül tudnak (igaz, eredeti patronokkal, de azokba az szinte kötelező, ebben meg nagyon nem).

    + Ha eleve nem akarsz töltögetni, akkor már most rendelj 1-1 ugy. patront, mert mire kifogy a gyári töltés, pont megérkezik postával, ilyenkor a fenti 1) pont utáni részekkel nem is kell foglalkozni. :)
    Kis havi mennyiségnél én ezt ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák