Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    Sziasztok,

    nyomtatót vennék lenne több kérdésem is.

    A használat otthoni, olvasnivalók, színes prezentációk, esetleg 1-2 fotó.
    Ha olcsón + szépen nyomtatna nyilván a felhasználás is változna.

    Az elvárások szokásosak, alacsony nyomtatási költség, olcsó ár, strapabíró kivitel, gyors munka, szervizelhető stb. (létezik a nyomtatók szent grálja?)

    A fej beszáradás nálam nagy gond, mert ritkán használom, ebből a szempontból előnyös, ha lézer/cserélhető fejes/megoldott, hogy nem szárad be

    Amit megtudtam, hogy tintasugarasban vannak a tartályosak, és a patronosak. Az előbbibe vízbázisú tinta tölthető egyszerűen, olcsón, az utóbbiba pigmentes van, ami csak patronban vehető gyárilag, és drága. Van utángyártott, ami bizonytalan minőségű, meg van olyan, hogy a patront lehet okosítani a patront tölthetőre, (ami macerás, meg nem 100% biztos, tudod, ilyenem van canon ip 7200)
    Meg a lézer, ami csúnyán, de drágán nyomtat képeket, inkább gyors, irodai munkákra való.

    Amit javasoltak, a Canon G 2411
    + utántölthető (tartályos) nyomtató,
    + nagyon olcsón oldalköltség
    + a fej cserélhető, ha beszárad (ff+színes 10+10eFt)
    + 40 ezer Ft alatt van

    - nem tud 2 oldalas nyomtatást
    - vízbázisú tinta (nem olyan hűha, mint a pigmentes és rövidebb élettartam, nem elmosódás biztos stb.)

    Most olvastam, hogy Epson L3060-ben van valamiféle fejtisztító mechanika, ami megakadályozza a fej beszáradását?
    Esetleg Epson EcoTank L3050? Epson L805? PIXMA MG7550 (kifutott, nem tudom mi lehet az utódja). Ilyeneket ajánlottak. Meg valami HP 40.000 kürül, amibe csak 4000 a fej ha beszárad... :F (bár a hp-t kerülöm)
    Canon MAXIFY nyomtatók is sokat tudna, de azok patronosak, tehát drága vele a nyomtatás
    A patron is megokosítható, ahogy hallottam, de akkor csak vízbázisú festéket nyomtat, amivel ugyanott vagyok, mint a G 2411-el. (kivéve, hogy tud 2 oldalast, de akkor ahogy látom, az a kérdés, hogy inkább forgatom a papírt, mint töltögetem a patront, ami macerásabb, mint a külső tartályost utántölteni)

    Van olyan, amibe pigmentes festéket lehet tölteni (lehet egyáltalán ilyen festéket kapni?), és védett beszáradás ellen, de legalábbis cserélhető benne a fej?

    Egyelőre ennyire sikerült kibogoznom a nyomtatók rejtélyes világát. Remélem mihamarabb leválthatom a jelenlegi canont, mert nagyon nem szeretem és már be is száradt amúgy is.). Mellesleg ugyanitt eladó tölthető patronok hozzá, meg egy csomó tinta...

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák