Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • klepto

    addikt

    Sziasztok!

    Akkor a kérésnek eleget téve, pár szó a Brother DCP-T500W nyomtatóról.
    A gép ma érkezett, sok kép, tesztábra, de viszonylag kevés szöveg lett vele nyomtatva.
    A géphez nem volt USB kábel, de volt Cseh nyelvű kezelőpanel tartozékként (Alza.hu rendelés).
    A lézerhez képes lassú, de nem kibírhatatlanul.
    A papírbehúzása hangos, de pár tucat oldal alatt nem sikerült duplán behúznia papírt.
    A gép összeszerelése rendben van, a szkenner része kifejezetten jó, színhű.
    Ami fura a HP után, az a szoftvere. A HP nyomtatószoftverben volt külön ikonként kipakolható szkenner gomb, ami itt hiányzik. Viszont ha már a HP-hoz hasonlítom, amennyivel lassabb a nyomtató része, annyival gyorsabb a szkenner része. Fénymásolásnál azzal kompenzál a nyomtató, hogy párhuzamosan olvas/nyomtat, míg a HP-nál először beolvasott (kb. fele olyan gyorsan), és utána nyomtatott (kb. 3x gyorsabban).
    Ami a szoftver pozitív oldala, hogy nem volt kedvem kihúzni a HP kábelét, ezért kipróbáltam a nyomtató WiFi-n keresztüli telepítését, ami teljesen automatikusan zajlott, és profin működik azóta is. A szoftver csak egyszer kért engedélyt a Windows tűzfal megkerüléséhez, és utána mindent megcsinált; a nyomtató azonnal használatra készen állt.
    Ami pár oldalon felmerült, hogy lehetetlenség vele fotót nyomtatni, nos ez nem igaz! A képek teljesen rendben vannak, a bőrszínek még sima papíron is teljesen természetesek, egyedül a színek élénksége hagy némi kívánnivalót. Önmagában szépek de a monitoron megjelenő képhez képest kissé élettelenebb, talán még sötétebb is, és hiányzik belőle a monitoron látható csillogás, főleg a piros színeknél. Persze lehet, hogy ennek az oka a fotópapír hiánya, mert annak a fénye adná az igazi csillogását a színeknek, ami a sima papíron elmarad.
    A nyomtató stabilan van a hálózaton, ezalatt a pár óra alatt mióta próbálgatom, még egyszer sem szakadt meg vele a kapcsolat, minden eszközről jól kezeli a kinyomtatandó fájlokat.
    Ami a kezelőpanelt illeti, a feliratozása angol, de a kijelző nyelvében van magyar fordítás is, ami 95%-ban nyelvtanilag is helyes, és értelmes.
    Egy hiba, a mobil applikáció nem tud magyarul :(
    Ha összekéne foglalnom, összességében meg vagyok elégedve a nyomtatóval, és bár lehetne picit élénkebb sima papíron is, egyáltalán nem nevezném fakónak sem, csak amolyan pasztellesen lágynak :B
    Még valami ami eszembe jutott: a nyomtató nem gondolkozik órákat a beérkező WiFi jel után, hanem azonnal elkezdi nyomtatni az oldalt, ahogy van annyi adat, ami alapján el tud indulni.
    És nem szóltam még a tintabetöltésről, ami bennem felemás érzést keltett. Kicsit mókolásnak hatott, mintha valami házi barkács lenne... Igaz egy csepp sem ment mellé, de akkor is :B
    Bár soha nem volt még ilyen nyomtatóm, tehát ez csak nekem fura :B
    Ami a tartozékokat illeti, gyárilag egy darab hálózati kábel, egy Cseh kezelőpanel, 2 doboz festék, az egyikben a három színből 1-1 palack, a másikban 2db fekete palack, és a füzetek, meg a szoftvere volt, amit én nem használtam, mert letöltöttem a Brother oldaláról a legfrissebb, hivatalos Win. 10-es szoftvert hozzá. Volt az oldalon egy friss Firmware is a nyomtatóhoz, de annak a telepítése nem sikerült, mert a nyomtató közölte, az van rajta (a mellékelt driver cd viszont Win XP).
    Ami a klasszikus megéri-e; nem tudom. Inkább az ár az ami dönt; mert minőségre nem érzem rossznak, de hasonló áron mindenképp összevetném egy Epsonnal, mielőtt megvenném (főként képminőség szempontjából).
    Ha bármi kérdésetek merülne fel, megpróbálom megválaszolni :)

    [ Szerkesztve ]

    Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

Új hozzászólás Aktív témák