Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tikakukac

    titán

    válasz marquuard #166160 üzenetére

    Ha nem elégít ki a válasz: kereső, ott lesz az, tuti. Nekem úgy 10 van topik elrakva könyvelzőre, úgy, hogy soha nem írtam bele. Csodálatos módon pörgethető a kereső és nem utolsó sorban zero energia az ott futó emberektől a használata.
    Ha mondjuk tényleg nincs róla semmi vagy zavar van, mert ez egy 18.4"-os AW, amiről szerintem a topikban esett vagy 3-4 hsz., mert tényleg ultra ritka, akkor ja, jöhet a második menet. Bár ilyen lenne.

    A probléma itt az, amit sokan nem értenek meg: ha épp van rá idő és kapacitás kifejteni, hogy mit takar a szar, akkor erről órákat tudok mesélgetni. De erre mikor akár 20 replyn belül is megtalálnád a választ, nincs idő és energia. Az a kör, aki még hord hozzám gépeket úgy, hogy én tavaly gyakorlatilag totál feldobtam a szögre ezt a bakót és hobbi meg hobbipénz mindössze, pontosan tudja, hogy a kezem és a szám független, tehát ha valaki igényli én közben szívesen mesélgetek sztorikat meg az éppen meghozott gépről is mindent, amit csak szeretne. Garantálom, hogy aki ilyet kért eddig, az csak zúgó fejjel ment el, mert olyan infóbombát kapott az arcba akár csak egyetlen DC csatiról is és annak tíz éven át tartó pályájáról, hogy csuhaj. De tízezredjére is leírni, főleg egymás után, hogy igen, szélre tette a menetes perselyt a tervező, ami miatt mindig fokozott terhelés érte a palmrestet, ezért jobb sarokból elindult egy apró hajszélrepedés amihez ha egyszer bárki hozzányúl már nem kerül vissza soha többet rendesen, mert a patentek most még összetartják az egészet, de ha kiveszem, akkor lesz egy 10k-s költsége a műveletnek hiszen amint megpróbálom majd ezt visszapattintani a persely gallérjáig felfut a repedés és eltörik teljesen és már csak egy négyzetcentiméteres lyuk marad a gépe jobb szélén... akkor már csak erről tudok még 10 percet beszélni, hogy ha ügyes gyerek vagyok és a patentet lecsiszolom, a repedést másik oldalról meghegesztem tollal, akkor igazándiból lesz egy géped, amin 2-3 másik apróságot eltekintve egy disznót is levágsz, olyan masszív és stabil. De ezt vagy így lehet kifejteni minden alkalommal, ami valljuk be, kegyetlen idő, vagy ha tényleg talál egy lelkes embert még egy boltban, aki még csinálja ezt hivatásosan akkor szóban azért tempósabb. És ennyi sajnos.

    És ilyen jellegű körmondatból képzeld el, hogy van százezer. Típusok, alvariánsok, esetenként külön kontinensek közötti eltérés!, használatbeli diffik, jön mellé a legérdekesebb driver mizéria, hogy melyik asus gép hibás tervezésű wifijét melyik pavilion driverrel sikerült legalább értelmes szintre hozni totál véletlenül, szóval ha veszed, mert kell, akkor xyz számon keress hozzá ezt és azt stb. Ez egy boooooorzalmasan elképesztően hatalmas buli. 1-1 márkát eladni és szervizelni sem kispálya, a márkafügettlenség pedig konkrétan egy könyvtár a fejedben amit ha jól pörgetsz akkor vakon arra, hogy thinkpad, fekete kijelző, hangos venti, öreg hölgy látatlanban, 1 szobával arrébb bemondod, hogy 5k a fogadás tétje és a megfejtés: T61-et hoztak, NVS-el, ami GPU hibás lett, 8-20k-t ér a gép, vegyük be, a kijelző és kasztni függvényében, papírt kezdjétek kitölteni, mire befaltam az ebédemet pedig már csak kézfogásra kell kimennem és felírni az árat a papírra. Jó buli a mobil könyvtár.

    Márkafüggőséggel vagy sznobizmussal vádolni dettó nehéz volna. Szintén, aki tudja mekkora "szemétlerakat" gépeket tartok itthon szerelemből látja, hogy én aztán ha valamire azt mondom, hogy ez alatt semmit ne vegyél, akkor ne vegyél. Vagy ha ezt veheted, mert jó lesz, akkor azért mondom, mert tényleg jó lesz. És akkor van most is kéznél HP, Thinkpadok sora, 1997-es "macbook" meg 2 Dell. A 25 éves vackoktól frissig minden.
    Anyám is classic olyan eset, mint egy rosszabb "ügyfél," itt magától nem keres, de ha mondok valamit, azt kétségbe vonja vagy szeretné megérteni. És elnézést mindenkitől, sokaknak egy csavarhúzó műküdése is bitang, nem még itt pár cifrább sztori, ne akarja megérteni, ha igen olvassa el a kereső által feldobozz dolgokat vag irány a net.
    10 percig mondtam a mesét előző héten is vidéken, hogy a csúmya tányér (AP) miért oda kerül és nekem ez hány órámba került, mire kimértem, hogy hol lesz optimális, el kell hinni, hogy tudom mit teszek, de ahogy itt is többek az áron/minőségen, ő sem hagyta abba a rugódozást, hogy de miért. Kezdjünk amplitúdókkal és frekikkel dobálózni? Minek.

    Az én üzleti érdekemmel meg nem sérül semmi, az én jelenlegi főmelóm és másod meg harmadmunkám olyan messze van a topiktól, hogy ember legyen aki ilyet rá tudna húzni. De volt egyébként anno ezzel is para, ami miatt vagy 3 éve nem linkelek be semmit és lehetőleg 99%-ban boltot sem írok, mert ez is egy támadási felület sajnos, amit pár agykombájn megpróbált kihasználni. A user rosszul jár ezzel? Hajaj. Tudok ellene védekezni? Nem nagyon, nonstop moderálni meg magyarázkodni, meg bérpapírt feltölteni, hogy amúgy értsd meg, nem onnan kapom a fizumat :DDD Voltak kalandok, na. Maga a gond, hogy mások viszont szeretnének üzleti érdekeket becsempészni a topikba, ami pedig nem idevaló, sosem volt az. Mivel egyértelmű linkhez és nettó utaláshoz azért emberünk elég okos, ezért önmagában egy egybefüggő HP promó nem elég a kirakáshoz én meg erre azt mondtam, hogy akkor meg ezt én nem csinálom tovább. De kérezd meg nyugodtan a másik felet, hogy mi is történik a gépház motorjában, a privátok szintjén, aztán értékeld ki magadban, hogy ez így mennyire etikus. Nyugtázhatod, hogy nem lesz megírva, mert az viszont abban a formában bann :B Így telt a laza péntek ismét, további jó szórakozást :R

    Timer: Preferálni lehet, a 99% az viszont erős túlzás 1 irányba. Ez egy szakmai topik, nem egy bolt. Fals infót adni valóban mindenki tud, mert van ilyen, én is tévedek, elég sűrűn, a gond ezzel az, amikor ezt direkt teszed/hallgatsz el úgy dolgokat, hogy az neked kedvezzen üzleti szempontból. Ha ez nincs, zéró problem!

    [ Szerkesztve ]

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Új hozzászólás Aktív témák