Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    addikt

    Unokatesóm szeretne magának valami gépet, de sajna az sem tisztázott, hogy PC, vagy laptop legyen-e, így mindkét oldalról gyűjtök infókat első körben aztán majd eldönti. Sajna annyit ért, és annyi érzéke van az informatikához, és minden műszaki dologhoz, mint egy csirkének. Szóval lehet, hogy egy kész gép lenne jobb neki, de igazából én inkább egy használt üzleti, prémium laptop felé hajlok. Na de az igények:

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanság.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? Sajna hiába kérdeztem, nem kaptam rá választ, de 100-150e közt max. úgy gondolom.
    (3) Felhasználás? Csakis irodai (netezés+office)
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játék->0%
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mindegy, mert ha laptop lesz, akkor valószínűleg egy nagyobb külső monitorral lesz használna a könnyebb láthatóság végett. De a gép mérete azért a normál 15,6"-tól kisebb legyen! Helyigény, és akár hordozhatóság miatt.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem túl sokat szerintem, inkább csak otthon lesz használva.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows! Azon belül is akkor már legyen 10-es.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Elég egy nagyobb (~250GB SSD), +HDD, és optikai meghajtó sem szükségesek. RAM-ból meg szerintem erre a célra 4GB is elég. De ha van 8, az csak +pont.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Mivel otthon lesz kb. mindig az asztalon, és külső monitor lesz rádugva, meg a kényelmesebb gépelés, használat érdekében szerintem egy bill+egér is, talán dokkoló nem ártana.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Abszolút nyitott vagyok a jó állapotú, teljesen újszerű, garis használt gépre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák