- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
FRayal #140098 üzenetére
vagy teszel még hozzá, 120 körül kezdődnek értelmesek, vagy használt üzleti
szerk: csibor
amd-ből csak az új geneseket, az még sajnos odébb van h használtan apróért menjenek
8470p, ahogy mondták előttem, dedikált vga nélkül, egyrészt nem lekapcsolható ezeknél és szeret dögleni -
richardb8308
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos az elmúlt évben tervezett gépvásárlás elmaradt egyéb okok miatt.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2018 február eleje
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
280-300.000,- Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, programozás, net, filmnézés, youtube, zene, alkalmanként Blender/AutoCad, PS
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem játszok
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 legalább fullhd
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
minimális szinten
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
OS nélkül, (Linux + Win10 kerül rá)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
120GB SSD + 1TB-os HDD; 8GB RAM; ODD nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera, HDMI, billentyűzet világítás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gépA megadott paraméterek alapján milyen gépek jöhetnek szóba?
-
FRayal
csendes tag
Sziasztok!
Általános felhasználásra ( Full HD filmek nézése, netezgetés ) keresek laptopot legalább 15” kijelzőmérettel( az mindegy hogy fényes vagy matt). Tárhelynek kellene vagy 500 GB, de abból is elég HDD. Ha az akku kivehető az előny, mivel nincs nagyon cipelve. Lélektani határ a 100.000 jó magyar forint.
Ja és újat szeretnénk venni!
Köszi szépen! -
csibor
addikt
50-60K között keresgélek. Amit talán tudok 14" a képernyőméret. Átlagos használtra. Linux, film, böngészés. Hp 8470P I5-3XXX , néha HD7570m-el
Fujitsu S752 I7-3540M
Lenovo Edge e455 A8-4500mIdeáig ezek akadtak fent a szűrőn. A fő kérdésem az lenne, A8 mennyivel lenne gyengébb a fenti felhasználásokhoz, mint az Intel megoldásai?
-
Khelben
nagyúr
válasz
hawrlantb #140094 üzenetére
Ilyen gép nincs ennyiért, max használtan. Legolcsóbban talán ez áll legközelebb az igényedihez: HP Probook 430 195k.
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok, ebben kérném a segítségeteket!
Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
br. 170.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
word, excel, internet (sok oldal egy időben), filmek
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
10"-14" FullHD
Sokat
Nem releváns
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD (min. 128gb)
RAM (min. 4gb)
Optikai nem szükséges(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
A legfontosabb, hogy kicsi, könnyű és nagyon gyors legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.
Előre is köszönöm
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
Ringman #140091 üzenetére
A probook sima műanyag gép egy hajszálvékony alu boritassal, az Inspiron viszont magnezium hazzal es alu boritassal rendelkezik. A hűtése is 4x akkora az Inspironnak mint a Probooknak. A ketto gep nagyon nem egy kategoria. Semmilyen erv nem szol a HP mellett, a kinezet pedig szubjektiv. De ha mar itt tartunk akkor a targyalo asztalra Elitebook, Thinkpad, Latitude (mindegyikbol a magasabb kategoria) valamint Macbook illik.
-
Ringman
félisten
válasz
Khelben #140088 üzenetére
köszi a választ!
akkor ez jónak tűnik nekem elsőre: [HP ProBook 450 G5 2RS07EA ]
vostro 5-nek is utánanézek.
-
-
Ringman
félisten
sziasztok!
bruttó 300k-ig keresek laptopot - új, magyarországi beszerzés; jellemző használat: prezentáció és tervbemutató - nagyobb ifc és 3d pdf-ek is elő fognak fordulni + minimális cad és office feladatok - ha nagyon muszáj.
dgpu előny, de ha e között és a tartósság/összeszerelési minőség között kell választani, akkor az utóbbit választanám(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
hétfő/kedden kell leadnom az igényt, a beszerzés kb 1-2 hónap múlva lenne(2) A gépre szánt összeg forintban? l
lásd fent(3) Felhasználás?
lásd fent(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14-15,6"-os képáltó, fhd ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
lesz - lásd fenti használat, de nem minden nap lesz hurcolva, de szinte mindig kocsival(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) w10 (pro) - ha nagyon nem fér bele az árba, akkor nézek vmi used licencet
ssd 250GB; 8GB ram; vagy legyen olcsóbb és megveszem külön(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
háttértár legyen cserélhető/kiegészíthető, ram legyen bővíthető 16GB-ra
tartósság(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új, magyarországi beszerzéslétezik ilyen fs lifebook/dell latitude/hp probookból?
onsite garancia előny.köszi a választ!
-
Chaser
legenda
válasz
b.kov #140083 üzenetére
15,6osbol 8570 egyik legjobb valasztas, az most elvetve van, olcso is, jo is, lg panellel meg annal is jobb
Alternativak t530, szemelyes tapasztalatom nincs vele, e6530, azzal van, ha nincs a hp azt vennem, illetoleg e6540 de az meg deagabb, elobbiekbe siman belefer az arba 250es ssd is hdd melle -
tboj
tag
válasz
Khelben #140070 üzenetére
Köszi, viszont biztosan elkerülte a figyelmed, hogy 15" alatti méretű legyen. Ez a 15,6"-os nagy neki. Kisebb, 14-14,1" körüli kellene, és ahogy írtam, nem számít a gépelés, mert szinte csak külön USB-s billentyűzettel lesz használva.
Ezeket figyelembe véve más ajánlat esetleg?
-
dave0825
őstag
válasz
Frawly #140078 üzenetére
Egy SSD-t amúgy is akartam korábban, csak aztán nem lett belőle semmi, akkor lehet, hogy most beruházok egyre. Egyébként a tv-m, amin néznék 4K-t, természetesen tudja majd, de a mostani még nem (másik szoba, nem az, amelyiket monitorként használom most).
Többet nem szeretnék rászánni, mivel tényleg már csak netezésre használjuk kb., csak én elég türelmetlen típus vagyok, nem szeretek várni, a mostani gépen meg elég sokat kell már szinte mindenre (akár valami programot nyitok csak meg), de akkor veszek SSD-t, ha az biztosan sokat javítana.
Köszönöm a segítséged! -
Klemens
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom notebook vásárlásán.
Legfőképpen netezni kell meg office-ra.
Viszont ezeket teljesen akadásmentesen tegye. Falnak megyek amikor várni kell egy új ablak vagy fül megnyitására böngészőben.
Játékra nem igazán lenne használva, arra van asztali.
SSD mindenképpen kellene bele szerintem, az sem baj, ha HDD nincs.
Kijelző minél nagyobb, de nem kell fullHD.
Használt és új gépre is jöhetnek ötletek.
Saját véleményem szerint használtan 60-80K keret kellene, új gép esetében 130-150.
Nincsenek extra igényeim. Súly meg ilyesmi nem lényeg, mert úgyis autóval hozom-viszem.
Nem vagyok otthon az ilyen i3 meg i5 generációkban.
Ahogy nézegettem használtan a megjelölt keretbe belefér egy i3-i5, 4gb ram meg 120gb ssd, ujonnan meg kb 130-tól indít ez a szint.
Oprendszer nem szükséges, hogy legyen hozzá.
Remélem leírtam mindent.
Köszönöm előre is a tanácsokat! -
Frawly
veterán
válasz
dave0825 #140077 üzenetére
Ha nem akarsz 1-2 percet várni, mire megnyitja a böngészőt, vegyél a mostani gépedbe SSD-t, 120 gigás sima SATA3-as SSD elég bele szerintem 17k-ért. Főleg a Win10-et nagyon csúnyán belassítja a HDD, eléggé must have az SSD neki ahhoz, hogy használható sebességgel fusson. Ezen semmi más nem segít, hiába veszel i7-es gépet, meg 32 giga RAM-ot, akkor sem lesz gyorsabb, mert a HDD visszafogja használhatatlan sebességűre a Win10-et, nagyon lemezintenzív OS. A linuxok, meg a Win7 elvannak HDD-n is, a Win10 nem. Hidd el, tapasztalatból mondom.
Szerintem 60-ból nem jön ki használtan sem olyan gép, ami a 4K-t simán viszi. Toldd meg a keretet, mivel vagy újabb GPU-s gép kell, vagy ha CPU-ból akarod megoldani, akkor bikább procis. Egyébként 4K-hoz alig van még anyag, ami streameken van, azok alacsonyabb bitrátásak, meg 4K-hoz megfelelő net és kijelző is kell, azt ne feledd. Szerintem ráérsz majd gépet venni akkor, ha mindennapos igény lesz a 4K-zás, meg a netet, monitorod is megfelelő lesz rá. Addig nem éri meg gépet újítani, inkább gyűjtsd a pénzt.
-
dave0825
őstag
Sziasztok!
Most egy Lenovo G580-am van, Intel B960 procival, GT630M VGA-val, Windows 10-zel. Játékra PS4 miatt már nem használom, inkább netezés, letöltések, kis programozás, szóval csak otthoni felhasználásra. Magamnak szeretnék egy másikat, amit játékon kívül a fönt (illetve lent is) leírtakra használnám csak, ezt pedig friss Win10-zel továbbadnám apámnak, aki csak netre használja. Hiába telepíteném újra a Windows-t, egy idő után ugyanúgy 1-2 percet kellene várnom, mire megnyitja a böngészőt (ezen a +8GB RAM sem segített a 4GB mellett), ezért szeretnék váltani. 32" tv-ről lenne használva, ahogy a mostani is, külső billentyűzettel, egérrel. Nem sűrűn cipeltem már egyetem után ezt a mostanit sem, de a lehetőség jó, ha megvan (néha kellett rokonokhoz vinnem), ezért asztali gép kizárt (illetve helytakarékosság miatt is), így kitöltöttem a kötelezőt, és várom Tőletek a javaslatokat. Tegnap futottam bele Hardveraprón ebbe, viszont egyik barátom véleménye szerint a 4K-t nem vinné integrált VGA-val, legalábbis konkrétan ezzel. Munkahelyemen HP EliteBook 840 G3 van i5-tel, de 98%-on pörgött a proci 4K-s videó alatt.
Pár héten belül.
50-60 ezer forint használtan.
Otthoni: internet, letöltések, filmek (most fullHD, később esetleg 4K), kis Arduino programozás. Játékra, szimulálásra, komolyabb programozásra nem.
PS4 mellett egyáltalán nem.
15,6", de kisebb sem gond, fényes/matt/TN/IPS mindegy. 32" tv-ről lesz használva.
Nem sűrűn, de ha apámnál, vagy utazásnál kell használni, a lehetősége legyen meg (asztali gép csak ezért kizárt).
Windows 10
1TB HDD, ~120GB SSD, 4GB RAM (van egy keveset használt KINGSTON DDR3 1600Mhz 8GB so-dimm notebook RAM-om otthon, azt beletenném), Optikai meghajtó nem fontos, de nem baj, ha van.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, USB 3.0, Gigabites LAN kártya előny, de nem feltétel (most 60Mb/s netem van, később hátha lesz nagyobb).
Csak használt!Köszi.
-
Zeze94
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állunk a barátnőmnek
Ezügyben szeretném a segítségeteket kérni.
A kritériumok a következők:
A fő felhasználási terület a tervezés lenne AutoCAD-ben, vagy ArchiCAD-ben(emiatt jó lenne egy dedikált grafikuskártya és 8, de inkább 16GB RAM). Ez a legfontosabb kritérium. A gépre szánt összeg 300k HUF(esetleg 360k, ha tudtok ilyen példát is, ne tartsátok magatokban), hordozva gyakran lenne(hetente lesz utazva vele egyetemre, és vissza), de használva főképp asztalnál, fix helyen lesz(esetleg néha útközben vonaton, de ott csak tanulásra, semmi energiaigényes dologra). Játék, optikai meghajtó, háttértár mérete és típusa nem igazán fontos. A kijelző mérete jó lenne, ha 15" környékén maradna, ha lehet, nem rossz az IPS, de valójában a jelenlegi 5éves HP Pavilionnál minden csak jobb lehet
A barátnőm kinézett magának egy Dell Vostro 5568-ast, erről mi lenne a véleményetek ilyen felhasználásra? Tudnátok esetleg jobbat ennél, mást, vagy megfelelő lenne ez is?
Köszi előre is!
Üdv,
Seagal.szerk.: Csak új gép jöhet szóba.
-
anorche1
őstag
Nyáron lecserélném az e6440 -emet, egy olyan gépre, amin hdmi 2.0 csatlakozo van, hogy tudjam 4k -s monitort 60hz -en hasznalni.
Használtan vennem, 200, max 300k -ert, 14es üzleti gépet szeretnek, viszont en nem talalok ilyet. T470 -nél láttam, hogy type-c hdmi adapterrel ez megoldható.
Tényleg nincs uzleti laptop hdmi 2.0-val? -
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek meghalt a notebookja, így keresnénk neki valami másikat. Elég nehezen tudja nélkülözni a laptopot egyetem miatt, szóval minél hamarabb szeretne venni.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Januárban lenne, minél hamarabb.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 150 ezer forint.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsősorban programozás, tanulás.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem fontos.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Matt kellene, illetve ha van valami jobb minőségű panel, az is nagy előny lenne, programozáshoz nem hátrány.
Felbontás gondolom 720p, vagy 1080p, méret pedig 15.6".(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lenne hordozva sokat, akár utazás közben is használva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos, esetleg Win lehet rajta, Win10 támogatás pedig kötelezően kell.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
A legoptimálisabb 128Gb SSD + 512Gb HDD lenne, de nem tudom belefér-e a keretbe. Ha nem, akkor is inkább SSD kellene, méretre pedig annyi, amennyi belefér.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Legyen legalább 3db USB port, illetve kamera is fontos, magyar billentyűzet.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is szóba jöhet garanciával, valószínűleg jobban is passzolna az igényekhez.Elsősorban üzletből keresnénk valami gépet (Laptopszalon mondjuk). Nagyon szépen köszönöm.
-
Khelben
nagyúr
válasz
nico9519 #140064 üzenetére
Új gépből jelenleg a 130k körül kapható i3-as HP 250 a legolcsóbb.
(#140063) csobor : nézz meg inkább egy HP Probook 430 G5-öt, az való hordozásra, nem ezek a karácsonyfadíszek.
(#140062) sponnyabob : Acer Aspire 5 A515 MX150-es VGA-val befér 180-ba.
(#140061) marcyman : talán a fenti Acer van legközelebb az igényeidhez. Esetleg meg lehet nézni még a HP Probook 4-es sorozatot, de a 14-es, 15-ös darabok már drágábbak.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Anyámnak kéne laptopot venni:
Szempontok:
-Hardver nem annyira fontos, netezés+word, csak legyen m.2 slot SSD-nek és külön HDD
- Tapipadon legyen normális fizikai, külön álló bal és jobb klikk gomb. (Ha senkinél sincs már ilyen akkor így jártunk)
-Legyen már normális akksi ami nem döglik be egy év alatt, normális zsanér ami nem lötyög 2 év után 3 centit, normális hűtés, normális burkolatok stb.. Tehát valami üzletibb jellegű kéne alap kiépítésben. Előző laptopját is 8 évig nyúzta.
-Van rá 200 ezer forint (nagyon plafon 230), új kéne.
Használat a nappali és ágy közti viszonylatban lenne,ezért szóba jöhet 17-es is.
Vehetnénk valami új HP 250 G szériát, de az van a családban, talán G3 és kicsit sem vagyok tőle hasra esve, mert hiába U-s procis, az akksi olyan kicsi, hogy alig megy el 1-1,15 órát újonnan különösebb terhelés nélkül.
Amit találtam eddig:HP ProBook 650 G1 ill. G2 (G1) (G2)
Esetleg Thinkpad Edge 570 20H500B5GE 230k-ért.
Vagy olcsóbb és kicsit kompromisszumosabb alternatívaként egy Fujitsu A555 256GB-os SSD-vel.
Melyikkel járnánk jobban? -
tboj
tag
Sziasztok!
Egyik haveromnak döglődik a laptopja, és szüksége lenne egy újra.
Minél hamarabb.
250-300k
Munkához, böngészéshez lesz használva, de nagyrészt külön egérrel és billentyűzettel, monitorra kötve. Emiatt nem annyira szempont, hogy bírja a sok gépelést.
Játék nem lesz rajta.
15"-ál ne legyen nagyobb. Egyébként nem értek hozzá, amelyik szebb és belefér a keretbe.
Minden nap hordozva lesz munkahelyre. Utazás közben nem sokat lesz használva, max. 1-1 óra naponta.
Csak Linux lesz rajta. Kivéve, ha Macbook az ideális jelölt.
SSD kell bele, legalább 128 GB, de inkább 256. 8 GB RAM, optikai és HDD nem kell.
HDMI legyen rajta, ha lehetséges.
Csak új.
Lehetséges jelöltekként felmerültek, azok közül, amiket megnyomkodott a MediaMarktban és tetszett:
Acer Swift 3
HP Pavilion x360
Keretbe beleférő Macbook AirEzek közül legyen valamelyik, vagy van ezeknél jobb ajánlat ilyen feltételek mellett?
-
nico9519
tag
Sziasztok! Lehetséges, hogy még ebben a hónapban esedékes egy notebook vásárlás édesanyámnak, mivel a mostani kezdi megadni magát. Nincsenek nagy elvárások, böngészni és filmezni szokott csak rajta. Nem igazán tudom mit érdemes venni ilyen feltételekkel. A válaszokat előre is köszi!
Január-Február eleje
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Max 100-110 ezer.
(3) Felhasználás?
Böngészés, film
Szerintem egy 1366 x 768 bőven megfelel.
Szinte csak otthon, tápról menne, néha elvinné egészen a konyháig is
Nem lényeg, jelenlegi gépén Linux megy.
500 GB HDD szerintem elég, ahogy 4 giga ram is. Több bele se férne a keretbe.
Csak új -
csobor
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a laptopválasztáshoz... Nézzétek el, hogy elég amatőr vagyok a témában.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem sürgős, néhány hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200-250 ezerig lenne a legjobb, kicsit mehet fölé, ha csak ezen múlik.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai és egyetemi felhasználás (fordítóprogramok, Mathematica, SPSS, ilyesmik), filmnézés és -feliratozás, kb egész napos használatra (munka- és hobbigép lenne egyben).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-16" képátló, a többi nem mérvadó.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Vinném magammal, szóval minél könnyebbet / vékonyabbat szeretnék.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Nem tudom... Fontos lenne, hogy gyors legyen.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Jó lenne valami elegánsabb gép, fémházas, de nem ez a legfontosabb.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Jobb lenne új, de nem zárom ki a használtat sem.Ezen gondolkozom, de olvastam, hogy nem olyan strapabíró. (?)
-
sponnyabob
csendes tag
Sziasztok!
Új laptop váráslása esedékes, mert a régi meghalt. A segítségeteket kérném!
1-2 héten, de max. 1 hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-170 ezer de nagyon max. 180.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
3D tervező programok (solidworks, inventor) ez a fontosabb felhasználás, de szeretnék játszani rajta World of Tankot is, ha mást is elbír nem baj, de nem feltétel.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
WOT, felbontás lehetőleg amit a gép enged, fullHD mondjuk részletesség lehet alap is de menjen stabilan.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Méretben 15"-16" környéke, full HD jó lenne, ez ma már gondolom elég alap, de ebben nincs igazán kikötés.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Elég sokat lenne hordozva, vonaton is, úgyhogy nagyon fontos lenne valami strapabíróbb ház.7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows legyen, jelenleg 10-est használtam de igazából 7 is lehet(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD jó lenne legalább a windowsnak, de ez nem hiszem ebbe a keretbe belefér, HDD-ből meg minél nagyobb/gyorsabb, RAM legalább 8 gb, optikai meghajtó kellene bele.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
A sok hordozás miatt minél erősebb ház.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehet használt semmi gondom nincs vele ráadásul ebbe a keretbe használt fér bele jobban.Márkában nincs megkötés, de ha lehet Intel procis legyen a gép sajnos az AMD-kkel sok negatív tapasztalatom van hosszú távon.
Remélem nem szűkítettem túl a kört és tudtok segíteni, mert teljesen elvesztem már a témában.
Köszönöm előre is!
-
marcyman
aktív tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
180-220 ezer Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Fotószerkesztés, böngészés, filmezés, irodai progik.
Max Diablo 3
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Matt, IPS, 14" lenne az ideális de 15.6 is jöhet, ha könnyű a gép
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Igen, lenne utazás közben is használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Optikai nem kell, SSD preferálnám
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Lehet használt is. -
Lahorva
tag
-
Költői kérdés : Asus Vivobook Pro vs Zenbook Pro
Ha hardverileg megegyeznek,a minőség van 100 ezer Ft különbség?Azaz megéri a felárat a Zenbook? -
Lahorva
tag
Sziasztok!
Az elmúlt pár évben kimaradtam a számítástechnika fejlődéséből. Fogalmam sincs, hogy manapság mit érdemes venni.
Legkésőbb a jövő héten
120000 Ft +-10000HUF
Irodai felhasználás (szövegszerkesztő, böngészés)
nem használnám játékra
Mindegy
Nem nagyon lesz hordozva, utazás közban egyáltalán nem lesz használva
nem mérvadó
Ha belefér, akkor mindenképpen SSD, 4GB ram
Nem mérvadó
csak új gépLégyszi ajánljatok valamit.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest