Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vmilan

    csendes tag

    Sziasztok!

    Napok óta olvasgatom a topicot és lassan kezd körvonalazódni bennem, hogy mire van szükségem, de mivel látom, hogy rendszeresen írnak ide tőlem dimenziókkal kvalifikáltabb emberek, ezért feltennék 1-2 kérdést, hátha kapok rá választ.

    Zeneszerkesztéssel foglalkozom és jelenleg van 2db 2TB-os külső vinyóm USB 2.0-s csatlakozással. Ebben a szűk keresztmetszet a gépem, mert már 8 éves a masina és csak 2.0-s USB van rajta, de gépet egyelőre nem szeretnék cserélni, mert semmi nem indokolja, hálistennek' a zeneszerkesztés nem emészt fel időben egyre több erőforrást.
    Szóval ezeket a külső vinyókat használom a hangminták tárolására amik időben folyamatosan gyarapodnak és egyre jobban rettegek, hogy egyszer elszáll valamelyik vinyó és akkor évek munkája tűnik el.
    Emiatt mindenképp be fogok ruházni egy Synology DS218-ra 2db 6TB-os WD Red-del Raid 1-ben használva.
    A kérdésem az lenne, hogy jól gondolom, hogy ethernet kábellel csatlakoztatva a géphez (már ha jól értem és lehet ilyet) gyorsabb lesz a fájlok elérése, mint most 2.0-s USB-vel?
    Egy NAS (és a vinyók) ilyen használatot bírnak? Napi szinten használom ezeket a hangmintákat, illetve magukat a projekt fájlokat is ide mentem/innen nyitom meg.
    Köszi előre is, ha valaki helyreteszi a fejemben lévő káoszt. :)

Új hozzászólás Aktív témák