Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HavocS

    senior tag

    válasz pjen #50425 üzenetére

    Értem, elvileg nem nagy távolságok vannak, de ezt majd úgyis megbeszélem a szerelővel.

    Közben összedobtam paintben egy szög egyszerű kis alaprajzot, érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek a két klíma itt jó lesz? A nappaliban így közel esne a kötődobozhoz, és nem közvetlenül ránk fújna, a 3 méter csőhosszba elvileg pont belefér, a hálóban meg a duplaszárnyú ajtó fölé raknám, így nem közvetlenül ránk fújna, és nem is a fejünk felett lenne, valamint kötődoboz is van közelben (kék kör).
    Fűteni most is csak ezt a két szobát szoktuk, illetve a fürdőt, de oda megy be valami sima 1 COP-s hősugárzó, arra a 2x10 percre amíg fürdünk elég lesz, valamint a konyhaajtót leszámítva az ajtók nyitva maradnának amúgy is, nagy hidegben esetleg a konyhaajtó is, oda esetleg kimegy a kazán rádiós termosztátja nagy mínuszokban 15 fokra beállítva, azt meg fel lehet venni 20 fokra heti háromszor két órára amíg párom főz.
    Nyárikonyha fagytalanítása még érdekes kérdés lesz, oda vagy berakok minimumra levéve szintén egy hősugárzót temperálni, vagy mínuszokban direktre kapcsolom a központi fűtés keringetőszivattyúját (60W, nem vészes), aztán legfeljebb a házból húz ki egy kis meleget a radiátorokon keresztül, meg nem fagy bele a víz. Egy komplett klímát azért ide nem feltétlenül raknék még a legolcsóbból se, hogy csak fagytalanítson. Jövőre amúgy lehet belevágok a napelembe is, szóval elképzelhető hogy a gáz csak a tűzhelynek marad (a kazán meg lassan úgyis szétrohad szerintem).

    Mit gondoltok?

Új hozzászólás Aktív témák