Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz Loituma69 #5006 üzenetére

    Xperia arc telefonnal és navitel szoftverrel egész nyáron túráztam egész magyarország kiránduló, túra helyein méter pontossággal.

    Maradjunk a több méternél! Azért a méteres pontosságot még neked sem hiszem el. :N

    Ajánlott olvasmány: [link]

    Térinformatikai GPS vevők alkalmazása korrekciós jellel
    Kézi GPS vevők használatakor a legalább 1 m-es pontosság eléréséhez a megoldást az RTK vevőknél is használt differenciális helymeghatározási módszer (DGPS) adja. A DGPS módszer hátránya, hogy két GPS vevő szükséges hozzá, ezért több országban építettek ki kiegészítő rendszereket, hogy a korrekciós jel egy második vevő használata nélkül is eljuttatható legyen a felhasználó vevőjére. Ezek lehetnek műhold alapúak (SBAS) vagy pedig földi telepítésű (GBAS) kiegészítő rendszerek
    .

    Ezeknél a kiegészítő rendszereknél a korrekciós jeleket műholdak sugározzák. Hazánkban az európai területre sugárzó, egyenlítői pályán mozgó EGNOS rendszer használható ingyenesen a jelek fogadására és feldolgozására alkalmas vevővel. Az EGNOS korrekcióval vevőtől és mérési körülményektől függően akár 1 m alatti pozíció-meghatározási pontosság is elérhető.

    A PNA-k nem képesek az EGNOS jelek vételére, ezért az idézett cikkben olvasható 1 m-es pontosságra sem képesek.

    Ezzel együtt osztom azt a véleményedet, hogy a vevő érzékenység túl van dimenzionálva. Én viszont csak válaszolok a feltett kérdésekre. Összegzésül elmondható, minden új gépben megfelelő pontosságú GPS vevő van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák