Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Piftuka

  veterán

  Sziasztok!

  Egeret szeretnék vásárolni saját használatra, az alábbi szempontok alapján:
  - Maximum 10.000 forintos ár
  - A lehetőségekhez mért leginkább megbízható működés, hosszú távon (legalább 3 év) is
  - Nagy méretű, masszív, jobbkezes kialakítás, ami kíméli az ízületeket (ez a legfontosabb!)

  Felhasználási terület:
  - Általános, de ebben a játék is benne foglaltatik.

  Az alábbi modelleket néztem ki:

  1. ACME MA06 Universal Wired Mouse
  Ezt volt szerencsém megtapogatni, bár sajnos a csomagoláson keresztül; de éppen az én hosszú ujjaim alá való.

  2. ACME MA04 Gaming Mouse
  Ez kifutó darabnak tűnik, de még kapható.

  Mit lehet tudni erről az ACME nevű gyártóról? (Azon kívül, hogy annak idején a Prérifarkas használta a termékeit... :DDD )

  Nekem szimpatikus, ráadásul az 5 év jótállás nagyon jól hangzik.
  Ahogyan elnézem, kb. 4 éve forgalmazzák itthon, így bízom benne, hogy az ide író fórumtagoknak van személyes tapasztalata is az ACME egerekkel!

  Ezen kívül a TRUST alábbi modelljeit néztem még:

  3. GXT 31 Gaming Mouse
  Méretre, kialakításra ez volt a legkényelmesebb. Viszont ez a legdrágább is.

  4. GXT 33 Laser Gaming Mouse
  Ez még kellőképpen nagy méretű, hosszú (bár a "beszűkülő ívben" végződő bal és jobb gombjai miatt kevésbé kényelmes), de lézer technológiával működik. (Ez tényleg akkora "katasztrófa", ha játékról van szó?)

  5. GXT 25 Gaming Mouse
  Ez is még elég kényelmes, bár a kicsit "nyomott" mérete miatt, már kompromisszumos megoldás lenne; nem elég hosszú.

  Mi a véleményetek a fentiekről? Melyik modellt miért, ill. miért nem választanátok? Az ACME és TRUST egerek megbízhatóak, vagy a pár hónap alatt "széteső" kategóriába tartoznak?

  Köszönöm előre is!

  Üdv: Piftuka

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz dobragab #31798 üzenetére

  "Neked is lehetne mondani, hogy Összefoglaló. [..]
  Amúgy a kérdésedből süt, hogy nem olvastad az összefoglalót, hiszen akkor megtaláltad volna ezeket."

  Tudod, több mint 11 éve vagyok aktív tagja ennek a fórumnak, és emlékeim szerint soha nem mondtam csúnyát senkire, de most vissza kell fogjam magamat, nehogy elküldjelek téged a fenébe!

  A te hozzászólásodból a pökhendiségen, és arrogancián túl az süt, hogy nagy valószínűséggel nem olvastad el figyelmesen az én hozzászólásomat! Ugyanis ha úgy tettél volna, akkor tudnád, hogy ergonómikus egeret keresek, maximum 10.000 forintért. Innentől kezdve az általad ajánlott egerek egyike sem megfelelő.

  És miért kellett volna az első hozzászólásban "ajánlott" egerek közül választanom?
  Látom, az sem tűnt fel, hogy nem egy általános "milyen egeret vegyek" jellegű kérdéssel nyitottam, hanem több, általam kiválasztott konkrét modellel kapcsolatban várom a tapasztalatokat, véleményeket.

  Nagyon igaza van wwenigma fórumtársunknak!

  A tévedések elkerülése végett ez egy internetes fórum, nem pedig egy "statikus" Wiki, "FAQ', vagy linkgyűjtemény!

  A "Milyen egeret válasszak?" témakörbe beletartozik a piacon még (akár használtan, akár újonnan) kapható összes egérrel kapcsolatos kérdés.

  Ha azt akarjátok (akinek inge, vegye magára!), hogy mindenki csak az első hozzászólásban felsorolt "ajánlott" egerek közül válasszon a vásárlásai során, akkor zárja be egy moderátor ezt a topic-ot a francba, aztán lehet mindenkit arra ösztönözni, hogy "olvassa el az első hozzászólást, mert ott egyetemlegesen minden kérdésre választ kaphat az ember, ezért nincsen értelme kérdeznie"!

  Nonszensz.

  Mindezeken túl itt jegyzem meg, hogy ha olyan témában kérdezek, amelyhez létrehoztak "Összefoglaló", első hozzászólást, akkor mindig azzal kezdem, hogy elolvasom azt.

  Ezúttal is így tettem. Ígen, elolvastam az "Összefoglalót"!

  És most lett tele a hócipőm az egésszel!

  Ez most már vagy a negyedik-ötödik olyan "Összefoglalós" fórumtéma, ahol vagy nem kapok választ (tisztességeset, vagy egyáltalán bármilyet), vagy a topic valamelyik "elit" tagja kikéri magának, hogy úgy találtam feltenni a kérdésemet, ahogyan azt egyébként az első hozzászólásban leírtak alapján elvileg mindenki elvárja az adott témában.

  Én mindig az "Összefoglaló"-ban felsoroltak szerint, amellett választékosan, tagoltan megfogalmazva, ha szükséges kiemelések megfelelő alkalmazásával teszem fel a nyitó kérdésemet.

  Így volt ez például a "Melyik okostelefont vegyem?" témába írt hozzászólásomban, és a "Plazma TV Topic" nevű fórumba írt nyitó hozzászólásomban nem különben. (A teljesség igénye nélkül, már ami a példákat illeti...)

  Ennek ellenére választ eleinte nem (utána is többszöri kérésre, és egy-egy rendes fórumtagnak köszönhetően privát üzenetben) kaptam, miközben a "Csá, kelleggyúj tel ó... 30 pnzé mitajánlotok?" stílusú hozzászólásokra zúdultak a válaszok.

  Én most már ezt komolyan nem értem, de nem is akarom megérteni.

  Mindazonáltal annyit még itt a végén megjegyeznék, hogy akinek derrogál segítőkésznek lennie, és megfelelő igényességgel, és türelemmel, érdemben válaszolni az arra érdemes kérdésekre (igen, ez szándékosan így kiemelve, mielőtt azzal jöttök, hogy "unalmas a sok ismétlődő kérdés, olyan kérdezőktől, akik nem olvassák el a nyitó hozzászólást, és igénytelenül kérdeznek bla, bla, bla"), az inkább ne írjon semmit!
  Hát ne válaszoljon, ha annyira nehezére esik.

  Viszont akkor minek fórumozik? És egyáltalán minek a fórum, ha - ismétlem - "Sticky How To"-t akartok belőle csinálni?

  Ezen talán nem ártani elgondolkodnotok! (Akinek inge, az vegye magára!)

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz jaffa 2843 #31812 üzenetére

  "Szóval 11 éve, igaz? Az OFF mire való?"

  :R Kedvelem a finoman cizellált szarkazmust! :K

  (Ugyanakkor fenti esetben szándékosan nem használtam az "off topic" funkciót, mert úgy gondolom, hogy közérdekű dolgot írtam, ami ráadásul még nem is teljesen "OFF Topic". Talán bocsánatos "bűnt" követtem el.)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz knix #31800 üzenetére

  Köszönöm a választ!

  "Ha az izületek a legfontosabbak, akkor a helyedben a microsoftnak nézném meg az egyenes csuklós egereit, de azzal egyáltalán nem fogsz játszani. (nincs is az ajánlott listán, de az ergonómiájával szerintem nem lehet vitatkozni, ideális irodai egér)"

  Pontosan melyik típusokra gondolsz?

  "Ha a játék a fontos, akkor meg néznék vagy egy Logitech g100s-t, vagy egy Steelseries kana v2-őt, amik viszont szimmetrikusak, ami ergonómiai szempontból nem a legjobb."

  Igen, ezt jól látod. A fentiek miatt ilyen egeret semmiképpen nem használnék hosszú távon.

  "Ha mindkettő fontos, akkor meg nem fogsz beleférni a keretbe[..]"

  Biztos vagy ebben? Az a helyzet, hogy az elmúlt ~15 év alatt volt alkalmam elég sok féle egeret kipróbálni, használni a saját számítógépemmel is, és elég szélsőséges tapasztalatokat szereztem.

  Abban biztos vagyok, hogy ennél kényelmesebb jobbkezes egeret nem készítettek még:

  LOGITECH MouseMan Wheel+

  Hosszú ujjakhoz, jobbkezeseknek maga az ergonómiai etalon! Olyan minőségű, és "billentésű" bal és jobb gombokkal, amiről bármelyik gyártó (a Logitech is) példát vehet. Ez volt az első egerem, és csak azért cseréltem le, mert a golyós technológia kevésnek bizonyult.

  Utódjául egy MS Intellimous Explorer 4.0-át választottam, de azt rövid úton vissza is adtam. A jobbra-balra mozgó görgője, sőt annak működése is borzalmas volt.

  Helyette egy MS Intellimouse Explorer 3.0 választottam, az első szériából (fehér). Ez több évig szolgált hűséggel, amikor lecseréltem egy ugyanolyanra a v2 változatból (ezüstszürke). Szintén több évig működött, majd előjött az a probléma vele, hogy a bal gomb érzéketlen lett, vagy beduplázott... rosszul működött. Eleinte a kontakt spray még segített, aztán már nem.

  Sokáig használtam őket, alapvetően kedveltem, de azért az MM Wheel+ kényelmét sajnos nem érték el!

  Ekkor már bőven a "Logitech MX" korszakban voltunk, és a különféle Logitech egereknek számtalan, más gyártó által készített klónját lehetett kapni. (Ez napjainkban sincsen másként.)

  Egy ilyenre, a Revoltec W102-re esett a választásom. Ezzel nagyon elégedetlen voltam. Már ~1-1,5 év után kezdett vacakolni a bal gombja, ráadásul a rajta lévú gumibevonat gusztustalan módon kezdett "lehámlani", és még driver sem létezik hozzá. Borzasztóan rossz egér! (Pedig nem is volt olcsó, amikor megvettem.)

  Így aztán nyugdíjaztam. Muszájból vettem egy "filléres" OMEGA optikai egeret, de mindenképpen szeretnék helyette egy normális méretű, ergonomikus egeret vásárolni, mert ez tényleg csak egy "vészmegoldás".

  Azért néztem ki a fentebb említett TRUST és ACME egereket. (Ezek közül is kettő az, ami igazán kényelmes.)

  Billentyűzetben a TRUST két modelljénél jobb párnázásúval nem találkoztam még eddig. A legdrágább MS és Logi billentyűzeteknek is odavert ilyen téren. És a cégnek még emellett is van pár korrekt minőségű, kedvező árú számítógépes kiegészítője. Így az alpvető bizalom velük szemben megvan. Ráadásul 3 év jótállás van az egereikre, ami elég korrekt.

  Az ACME "sötét ló", mint fentebb is írtam. Nem véletlenül kérdeztem róla fentebb.

  Hogy mi alkalmas játékra, és mi nem... Nos azzal kapcsolatban már eltér a véleményünk.

  A megjelenésekor, és az azt követő sok évben nagyon aktív MOH:AA játékos voltam, elég komoly szinten játszottam. Gyakorlatilag ~99%-ban csak a sniper-el nyomultam, amihez talán a legfontosabb a pontos egér.

  És bár "világbajnok" nem voltam, azért nem panaszkodhatok az akkori sikerességre, és pontosságra. (Az egyik klánommal 10 hétig a CB első helyén is voltunk Obj kategóriában.) Ezt pedig gyakorlatilag bármelyik egérrel képes voltam hozni, amivel játszottam.

  Legtöbbször nyilván (mivel azt használtam saját egérnek a legtovább) az MS IM Explorer 3.0-ával, de az sem egy kifejezett "gamer" egér ugyebár... Mégis működött amennyire kellett.

  Szóval hacsak nem játszik valaki rendszeresen pénzdíjas versenyeken, és nem ez tölti ki az idejét, akkor van élet a jelent topic-ban felsorolt ajánlott egereken (zömmel kétség kívül "gamer" kategóriába tartozó) túl is, ebben biztos vagyok.

  Én már sok-sok éve nem játszom online FPS-ekkel, így egy "szimplán" megbízható, de kényelmes jobbkezes egér megfelelő számomra. Nem méregetem tesztprogramokkal, mert nekem az nem számít.

  Annyira legyen pontos - ezt korábban elfelejtettem -, hogy home stúdiózáshoz jól lehessen használni. A stúdióprogramok esetében fontos a pontos kijelölés, megbízható működés.

  Szerintem megveszem valamelyiket az általam kinézett egerek közül, aztán majd írok róla beszámolót ide. :K (Ha ugyan érdekel valakit egy egér az "ajánlottakon" is túl...)

  Hacsak valalki nem ajánl valamilyen, a fentieknek megfelelő alternatívát 10.000 forint alatti áron, a Zowie, Razer, Steelseries, Logitech "négyesen" túl. ;)

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Synthwave #31918 üzenetére

  "Számodra."

  Nem csak számomra. Mindenki számára akinek hasonlóan nagy keze és hosszú ujjai vannak. Azért elég egzakt dolog ez... :K

  "De, az."

  A hozzászólásom nem arra vonatkozott, hogy mire használják, hanem arra, hogy az nem egy "dedikált" gamer egér. Egyike az MS - viszonylag - ergonomikus egereinek. (Tudtommal ők nem is gyártottak kifejezetten "gamer" egeret.)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz knix #31923 üzenetére

  "erre gondoltam, ennek az elődjét próbáltam anno, játékra teljesen alkalmatlan, de szokatlanul, szinte függőlegesen tartod a csuklód, ami ergonómiai szempontból talán a legjobb:[link]"

  Elég érdekes szerkezet. (Látszik, hogy a lehetőségekhez mérten meglehetősen egyenesen tartja a csuklót.) Az viszont miből derül ki, hogy játékra alkalmatlan?

  "egyébként a microsoft 3.0 az egyik legjobb szenzoros gamer egér
  (bár ezt felettem írták már)"

  Igen... ahogyan fentebb említettem, megfelelő a célra (hiszen én is sok évig használtam)... én arra utaltam, hogy elvileg nem "gamer" egérnek szánta a Microsoft, hanem általános felhasználásra.

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz salytmasztor #31967 üzenetére

  "Csakhogy pár egér kb fele annyiba(!) kerül újonnan Ebay-ről, illetve pár típust itthon be se lehet szerezni.
  Ráadásul sokhoz 1 év garit is vállal az eladó. A plusz költség persze az, ha hibás lesz az egér és külföldre vissza kell postázni, de összességében még így is simám megéri."

  Szerintem nem éri meg. Olyan termék esetében, amit Magyarországon nem lehet kapni, egyértelmű az eBay előnye. (A megbízhatóságát pedig kár lenne vitatni, mert számtalan külföldi székhelyű forgalmazó termékei is megtalálhatóak ott, nem "csak" magánszemélyeké.)

  Annak is megérheti, aki egy itthon forgalmazott terméket jóval olcsóbban szeretne megvásárolni, ugyanakkor úgy áll hozzá, hogy ha meghibásodik, akkor "benyeli" a veszteséget, és vesz egy másikat.

  Akinek viszont a jótállás fontos, és az, hogy ne legyen "macera" (postázgatás, saját költségre, stb.) a garanciális jogok érvényesítésével, az itthon fog vásárolni. (Megjegyzem, az is, aki támogatni akarja a hazai vállalkozásokat.)

  Ilyen formán én is egyetértek azzal, hogy a nyitó hozzászólásban szükséges lenne az egyes "ársávok" megjelenítésére, azokat pedig a hazai üzletek árai alapján kellene meghatározni. (És továbbra is tartom, hogy több alternatíva felsorolása lenne szükséges.)

  Tessék megnézni itt a PH-n a többi hasonló "milyen XY terméket vegyek?" témát!

  Minden egyéb esetben nincsen értelme ennek a topic-nak, hiszen a nyitó hozzászóló, és a többi pár "pro" törzstag úgyis "tud mindent", eBay-ről vásárol, tudja, hogy mit vásároljon... aki pedig nem tartozik ebbe az elit körbe az le van hurrogva, vagy nem kap segítséget, különféle sablon indokokra hivatkozva.

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz jaffa 2843 #32062 üzenetére

  "Azért nem egy kategória..."

  Miért vagy ennyire biztos benne?

  (#32063) dobragab válasza RaZroX (#32061) üzenetére
  "Lehet, hogy csicsás, meg súlyozható, meg sokgombos, de a szenzora nem ajánlott. Ha a gombokat nem igazán használod, a G100s mindenképp jobb választás."

  Hozzád is ugyanaz a kérdésem. Ezt a TRUST egeret állítólag közületek senki nem ismeri. Egyike azoknak amelyekről kérdeztem ~1 hete, amit aztán a "nem olvasol első hozzászólást, csak az a jó, ami ott fel van sorolva" jellegű "hozzászólás lavina" követett...

  Szóval ha senki nem ismeri ezt az egeret, honnan tudjátok, hogy nem ajánlott? Azt pláne honnan, hogy milyen szenzora van? :F

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #71402 üzenetére

  "Sokszorosan vótmá, és nem alkalmas a szenzora normálisabb szintű játékra sajnos."

  Miért nem alkalmas? :F A hírek szerint a korábbinál is jobb szenzort kapott...

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #71418 üzenetére

  "Attól még normálisabb szintű játékra trágya lesz, kipörög, pontatlan, SRAV nem az igazi, stb."

  Köszönöm!

  Ez azt jelenti tehát, hogy bár gyorsabb a szenzora, egyben pontatlanabb is?

  És mi van, ha én nem játszom multiplayer FPS játékokkal?

  Ami a tartósságot illeti... értelek, és jogos az aggály! Manapság már nem lehet tudni, hogy a "fogyasztói társadalom kiszolgálásának" címén, milyen mértékben rontják az általános minőséget, és megbízhatóságot.

  Mondjuk napi használat mellett azért nálam az eredeti változat sem bírta tovább néhány évnél, emiatt kettőt is "elfogyasztottam".

  Igaz... mindig a gombok mikrokapcsolója kezdett el hibázni és kihagyni. Az viszont tény, hogy minden egyéb tekintetben remek egér volt. Éppen emiatt örültem a hírnek, hogy "ismét elérhető lesz".

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz dobragab #71439 üzenetére

  "De attol meg igaz, amit Vanir mondott, hogy a G203 minden teren jobb nala."

  No de mi van akkor, ha valakinek nem megfelelő a szimmetrikus egér? :N

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz dobragab #71443 üzenetére

  Az is igaz. :K

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  Sziasztok!

  Speciális kéréssel érkeztem hozzátok.

  1. Mennyi a keret? - Maximum 20.000 forint
  2. Használtpiac játszik? - Nem
  3. eBay, külföldi rendelés játszik? - Esetleg
  4. Mire használnád az egeret? - Általános, multimédiás célok (internet, játékok), már semmi Online FPS és Clanbase :)
  5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? - Palm, 1-3-1 ujj "elrendezésben"
  6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. - Nagy; majdnem 21 cm
  7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - Ha hinni lehet a gyári leírásnak, akkor 1200 DPI
  8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
  No, itt jönnek a "speciális" dolgok :)
  - Jelenleg egy ACME MA06 egeret használok. Olcsó, korrekt, de kicsi, ezért hosszú távon kényelmetlen.

  - Manapság annyi féle gyártó és egér létezik, Ti biztosan rengeteget ismertek... Engem csak és kizárólag a LOGITECH Mouseman Wheel + lehető legtökéletesebb másolata érdekel. Ha egyáltalán van gyártó, ami ezt a formát "koppintotta"...

  - Amennyiben nincsen, úgy pedig a "MICROSOFT Intellimouse Explorer 3.0" legtökéletesebb másolatát keresem

  - De ha tudtok hasonló, nagy méretű, jobb kezes, extrém kényelmes egeret, esetleg az is szóba jöhet.

  - A 10.000 forintig, 15.000 forintig, és 20.000 forintig bezáró árkategóriák mindegyikében egy-egy legjobb vételt, hálás köszönettel!

  - Optikai egeret szeretnék, ha egy mód van rá.

  Köszönöm előre is!

  Üdv: Piftuka

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #72155 üzenetére

  Köszönöm a választ! :R

  "Mouseman copy nincs, IE3.0 copy szinten nincs."

  Hmmm... amit ajánlottál, a Razer Death Adder az le sem tagadhatná, hogy az IE3.0 "kaptafájára" készült. Az egér formája gyakorlatilag ugyanaz, általában a gombokat cserélik le.

  Én is láttam több ilyen, Gigabyte, ASUS, és különféle "No name" egert a múltkor a Media Markt-ban.

  A teljesség igénye nélkül ilyenekre gondolok:
  Razer Death Adder 2013
  A4Tech Bloody A90
  A4Tech A90
  ASUS ROG Gladius II
  Spirit Of Gamer Elite M20
  ....

  Mondjuk ezek némelyike nagyon drága, no de milyenek az olcsóbbak? A 10.000 forint alatti kategóriában, és a 15.000 forint alatti kategóriában nem tudtok ajánlani semmit?

  (A "Microsoft Classic IntelliMouse" egeret ismerem, és egyelőre "talonban" tartom.)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #72166 üzenetére

  Köszi az újabb tippeket! ;) A Cooler Master és a Thermaltake egerek is IE 3.0 féle "vonalat erősítik", és jó áruk is van. :K Szimpatikus mindegyik.

  Ezekben milyen a szenzor az Intellimouse Classic szenzorával összehasonlítva?

  "A4tech, Spirit of Gamer, egyeb szutykok erosen felejtosek."

  Ennyire rosszak volnának? :F

  A SOG billentyűzetem minőségével nagyon elégedett vagyok, és itt, pár hozzászólással feljebb Dency01 az A4Tech jó minőségét ecseteli ...

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #72187 üzenetére

  "Olvasd el a Logout cikkem a Motospeed egerrol (az is gyart eleg jo billeket), abban megkapod a valaszt az olcso-gagyi-kinai-hulladek-egerszeruseg kerdesre.:DDD"

  Értelek. Az A4Tech az 5 év jótállás miatt volt szimpatikus. Manapság annyit nem sok cég ad egy ilyen termékre.

  "Az MM530-ban PMW3360 van a Ttben 3325, elobbi a jelenlegi csucs, utobbi nemileg gyengebb, de a Classic szenzorahoz kepest meg mindig jobb."

  Milyen minőségűek a gombjaik? Van tapasztalat azok jellemzőiről, erősségükről, megbízhatóságukról?

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Zwiebi #72239 üzenetére

  "MM530: https://www.overclock.net/forum/375-mice/1699728-sponsored-teardown-analysis-cm-mastermouse-530-a.html"

  Nagyon köszönöm! :R

  Remek olvasnivaló. Bár csak minden arra érdemes egérről elérhető volna egy ilyen leírás...!

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz k-adi #72275 üzenetére

  "(vagy hol lehet még kapni mionix naos 7000 egeret? a mostanim már elég rossz sajnos [..]"

  Mennyi idős volt az egered, és milyen gyakorisággal használtad?

  Azért kérdezem, mert a fenti ajánlások mellett nekem is a "látóterembe" kerültek az ilyen egészen "óriás méretű" egerek, mint például:

  MIONIX Naos GG

  Steelseries Rival 300

  Vajon mennyire lehetnek kényelmesek a mindennapi használatban?

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  Segítsetek, kérlek! Elolvastam az összefoglalót, a teszteket, megnéztem a táblázatot, de nem tudok dönteni az alábbi jobb kezes egerek közül...

  Rövidebb változatok:
  Cooler Master MM530

  Razer Death Adder 2013

  TESORO Sagitta Spectrum

  KINGSTON HyperX Pulsefire

  LOGITECH G403 Prodigy

  (Mondjuk ez utóbbi kettő már erősen "kilóg a sorból" a szignifikánsan magasabb ára miatt...)

  Hosszabb változatok:
  Steelseries Rival 300

  Razer Basilisk

  Steelseries Rival 310

  Mégis melyiket érdemes megvásárolni leginkább?

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz ribizly #73081 üzenetére

  "És a "hogyan kérdezzek" részig eljutottál[..]"

  Igen, még ~2 hónapja eljutottam.

  Az eltelt időben olvastam, megnéztem személyesen is jó pár típust, és a legújabb listát nagyjából ez alapján alakítottam ki. (A maximális teljesség igénye nélkül, mert csak egy-két online üzletből vásárolok szívesen.)

  Ha jól tudom, a szenzor mindegyikben frankó, és 5-50 millió kattintást kibíró OMRON kapcsolókkal szerelték mindegyiket.

  Az első 5 az MS Intellimouse Explorer 3.0-át "idézi" méretében, formájában, a másik 3 pedig elvileg kellően nagy méretű, a hosszabb kialakítása miatt.

  A kérdés, hogy a felsorolt 8 modellből melyik a legjobb vétel mindent figyelembe véve!?

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz estikornel #73083 üzenetére

  Áhh.... mindjárt sírva fakadok! Mínusz 1 pont a Vivaldi böngészőnek a link hibás beillesztéséért. Köszi, hogy szóltál!

  Szóval az alábbiak:

  Cooler Master MM530

  Razer Death Adder 2013

  TESORO Sagitta Spectrum

  KINGSTON HyperX Pulsefire

  LOGITECH G403 Prodigy

  SteelSeries Rival 300

  RAZER Basilisk

  SteelSeries Rival 310

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz izee #73086 üzenetére

  Köszi a választ!

  "Ha jól látom ez a döntött görgős. Dicsérték már emiatt és én is elfogadnám, ha létezne másik ilyen, de nincs."

  Az a forma egy legenda a jobbkezes felhasználók számára. Én bízom benne, hogy lesz még cég, ami tökéletesen lemásolja optikai kivitelben!

  Mondjuk az utódja a "Mouseman Wheel Optical" majdnem ennyire jó volt (csak az óriási gombokat cserélték fel olyanokra, hogy - sajnos - szűkebben kellett fogni)...

  Volt ilyen egerem; vadonat új, csak szakadt kábellel... Pár éve megkértem egy "hardver guru" ismerőst, hogy cserélje ki nekem a kábelt rajta... elkeverte valahová az egeret, és nem is találta meg többé. :(

  "Az Intellimouse 3.0 is kifejezetten hosszú egér, ahogy a Rival 300 is. Szerintem te nem nézted meg a specifikációkat. "

  Már nem feltétlenül ragaszkodom ahhoz, hogy teljesen "IME 3.0 like" legyen az egér. Elég, ha minőségi, és kényelmes az én nagy kezemnek is.

  Szerintem egyébként a 3.0 nem volt kimondottan hosszú egér. (Csak a "sztenderd" szimmetrikus egerekhez képest.) A Rival 300 és 310 mindenképpen hosszabbnak tűnik.

  Az ajánlót is átolvastam. :K Sőt, Synthwave Razer Deathadder összefoglalóját is; kár, hogy éppen a 2013 előtt ér véget!

  És már annyi mindent olvastam, hogy most nem találom... de valahol említve volt, hogy az egyik Deathadder típus kerülendők működési problémák miatt. (Nem a hamisítottra gondolok.)

  Csak nem találom, hogy melyik volt az!? :F

  A Tesoro szimpatikus az ára miatt is, ráadásul azt itt a "szomszédban" személyesen is át tudnám venni, de arról itt a fórumon semmi info nem található még.

  Ár/Érték arányra a Cooler Master MM530 tűnik a legjobbnak, de a képek alapján az látszik a legrövidebbnek is; talán kicsi volna a kezemnek. De lehet, hogy tévedek...

  Nos, ezért kértem itt tanácsot, mert ezek mindegyike ajánlott egér az említett XLS file alapján. De mi van, ha az ember éppen az ajánlott lista több egere közül nem tud választani? :)

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz jano_77 #73091 üzenetére

  Szinte biztos lehetsz benne, hogy a Media Markt tényleg utánajár.

  Egyébként sajnos általános a magyar piacon, amit Te is megfigyeltél. Ugyanis az üzemelő webáruházak döntő többsége nem a hivatalos importőrtől vásárolja a termékeket, ezért nem tudja és/vagy nem akarja a gyári jótállást továbbadni a fogyasztónak.

  Annak ellenére van mindez így, hogy jogszabály írja elő ("151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
  az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról"); amire viszont - sajnos - a "kiherélt" hazai fogyasztóvédelem nem tud érdemben és hatékonyan intézkedni.

  A "kör bezárult".

  Ezért javaslom mindenkinek, hogy ha teheti, és számít neki a problémamentes garanciális ügyintézés, akkor megbízható forgalmazótól vásároljon. Olyantól, aki az importőrtől vásárol, és ismerten korrekt.

  A Media Markt pl. abszolút ilyen.

  A "garancialenyelős" üzleteket pedig érdemes kerülni.

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Piftuka #73084 üzenetére

  A Media Markt-ban volt szerencsém nemrég kipróbálni a Razer Deathadder-t.

  A "2013" nem rendelkezik DPI állítással, a forma és az anyagminőség pedig nem győzött meg arról, hogy ~20.000-25.000 forintot megér az "Elite" változat. (Bármilyen kiváló szenzorral rendelkezik is.)

  Kipróbálható volt, egy "HP Omen 600" is; az minden szempontból jobban tetszett, és kényelmesebb volt számomra. (Ennek viszont utána kell olvasnom, mert teljesen elkerülte a figyelmemet ez a márka, amikor a teszteket olvastam.)

  Nagy kár, hogy ezeken kívül csak csupa ASUS, Trust, A4Tech, Fury, Genius és hasonló "csodák" voltak csak kiállítva!

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73136 üzenetére

  Kedves Topicgazdák!

  Erre a kérdéskörre vonatkozóan van segítő információtok, kérlek? :)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73181 üzenetére

  Hú, nagyon köszönöm a részletes választ! :R

  A TESORO meglepett; a billentyűzeteit nagyon dicsérik, de jó tudni, hogy - ezek szerint - az egerei nem jók.

  Amit írtál, az alapján leszűkítettem a kört a CM MM530-ra, és a Steelseries egerekre. Jól értem, hogy a 310 az kisebb, mint a 300? Csak mert a kép alapján ugyanolyan hosszúnak tűnnek... :F

  Mindenesetre a 300-ast HP változatban még olcsóbban is tudom megvásárolni. Ráadásul kifejezetten tetszik.

  A 600-as is jónak tűnik, de már kicsit drága. Talán a Black Friday alatt lesz rá valami jó kis akció... A kép alapján viszont szimmetrikusnak tűnik. Mennyire kényelmes a fogása jobbkezes egerekhez szokva?

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73186 üzenetére

  "BF alatt 20 alá beeshet az ára simán. Fixen jobbak a gombjai, görgője és anyaghasználata, mint a 300-nak."

  Nagyon jól hangzik! :K

  Még egy kérdés... nem volt még olyan egerem, amelynek a teteje nem összefüggő volt.

  Nem furcsa, vagy zavaró a 600-as esetében az a pár "megnyitás", ahol világít az ember? Nem zavar, ahogyan a tenyeredet végigfekteted rajta?

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73201 üzenetére

  Köszönöm!

  Várom a közelgő "Black Friday" akciót. ;)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz KMT #73207 üzenetére

  "Köszi a válaszokat! Az MM530 pici. A Rival 310 meg némileg túl van a kitűzött kereten"

  Ehhez mit szólsz?

  Ha az egereket is 1.99 fonttért postázzák, mint a filmeket, akkor ez egy nagyon jó vétel szvsz!

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73218 üzenetére

  Ez a "Roccat Kone Pure SE" balkezes egér? :F

  Furcsa, hogy a jobb gomb hosszabb, mint a bal..

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz DanielLong #73228 üzenetére

  És az nem baj, hogy a jobb gombot soha életemben nem nyomtam meg a középső ujjammal?

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz DanielLong #73235 üzenetére

  Sajnálom, hogy nem vált be neked a Roccat egér!

  Abban maximálisan igazad van, hogy ideális esetben az egereket a vásárlás előtt ki kell próbálni. Sajnos erre nagyon sok esetben nincsen lehetőség! :(

  Nekem például egy kisebb vagyon volna felutazni csak emiatt. Egyáltalán nem éri meg. Itt pedig finoman szólva is szűkös a választék; a helyi Media Markt-ban pedig zömmel csak a "tucat" Asus, Aula, A4Tech, Fury, Genius, stb. egerek tesztelhetőek le.

  Mondjuk éppen a Razer Deathadder Elite egeret ki tudtam náluk próbálni, és finoman szólva sem győzött meg sem az anyaghasználat, sem az ergonómia szempontjából. (Ettől a névtől - ismerve a márkát övező "hype"-ot - én többet várok, nyeklő-nyakló fő gomboknál, még akkor is, ha a világ legjobb szenzorát kapta.)

  A PIXEL pedig "trükkös"... Kapásból két dolog miatt is megbírságolhatná a hazai fogyasztóvédelem, ha nem volna olyan "töketlen", amilyen.

  Egyrészt a "kamu leárazás" miatt (továbbra is tilos behazudni, hogy mennyiről árazták le, márpedig ez az egér soha nem volt 16.000 forint náluk), plusz amiatt, hogy a 14 napos, törvény által garantált elállást úgy tüntetik fel, mintha náluk egy különleges lehetőség volna.

  Így első "blikkre" a 7.990 forintos ár "best buy"-nak tűnik, de máshol is 10.000-11.000 forint ez az egér...

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz HaZsolt #73238 üzenetére

  Számodra is megfelelő lehet a Vanir által említett Steelseries Rival 310 egér, mert nincsen nagy méretű kezed.

  Sőt szerintem a CoolerMaster CM530 is. (Ha az én kezemhez nem volna kicsi, már régen megvettem volna.)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz SP!T #73246 üzenetére

  Csak hát ALZA...

  Ha vissza kell küldeni, vagy garanciális ügyintézés miatt keresni őket... No ahhoz kell lelkierő.

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  Hátha érdekes az információ valakinek...

  Volt szerencsém kipróbálni a TESORO Sagitta egeret, és nem nyerte el a tetszésemet.

  Sőt! Azon egerek közé tartozik, amelyek esetében feltenném a kérdest a tervező mérnöknek, vajon mire gondolt, amikor a bal és a jobb gomb belső felére "szarvakat" tervezett!? :U

  Nem az első ilyen egér, de aki ezeket a "hegyes" gombokat kitalálta, azt arra ítélném, hogy egész nap nyomkodja.

  Persze nyilván függ az ujjak hosszától, de nekem konkrétan bökte az ujjbegyeimet az a két, tűhegyes "csücsök".

  Másfelől kipróbáltam a HP Omen 600 egeret is, és bizton állíthatom, hogy eddig a legkényelmesebb egér az én, közel 21 cm-es jobb kezemnek. :K

  Egyszerűen olyan, mintha a "tenyerembe öntötték" volna. Azért is meglepő ez, mert vizuálisan nem tartozik a hosszú, nagy egerek közé, de szerintem azért (is) ennyire kényelmes, mert elég erőteljes, meredek ív alkotja a közepét, ami a profilja felől nézve jól megfigyelhető.

  Tudjuk, hogy milyen szenzor és kapcsolók kerültek ebbe az egérbe? Jó volna tudni, hogy ez minőségi vételnek számít-e ilyen szempontból is!

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73371 üzenetére

  "Az Omen 600-ról kb. semmi infó nincs sehol, azon kívül, hogy PWM3360 duruzsol benne (az viszont elég nagy előny), illetve, hogy elméletileg nem lehet átprogramozni a gombokat (XMBC mondjuk megoldja)."

  No, akkor lehet, hogy nekem kellene letesztelni, és beszámolni a tapasztalatokról? :)

  Valóban nem sok írást találtam róla, a szenzort és a kidolgozás minőségét dicsérik nagyon, valamint találtam egy említést arra, hogy Omron kapcsolókat kapott.

  Viszont többen panaszkodnak erre is:

  "Something concerning about this model is they programmed the "Forward" thumb button as a "Sniper Button" (press and hold to reduce DPI to 400, release to reset), and there may not be any way to configure it differently (https://h30434.www3.hp.com/t5/Gaming-Accessories/Omen-600-gaming-mouse-forward-amp-reverse-buttons/td-p/6364483). It also might explain why they only allow going down to 800 DPI (to reserve the 400 DPI setting for the sniper button?)"

  Amiből - bevallom - nem sokat értek. Elmagyaráznád, vagy elmagyarázná valaki, kérlek?

  - Mi az a "sniper button"? És miért probléma a fenti DPI állítási sajátosság? :F

  - És mi a lényege a fenti link utolsó előtti hozzászólásában bemásolt firmware update-nek? (Aminek a kérdező nagyon örül.)

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Synthwave #73381 üzenetére

  "A sználypör báton kérlek szépen egy olyan teljesen useless fícsör,[..]
  A lényeg: Ne foglalkozz ilyenekkel."

  :Y

  A kupoláját! Hát most már ezt is tudom. :)

  Köszönöm az info-t! ;)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz tixem #73458 üzenetére

  Viszont bezzeg nincsen sehol "Black Friday" akcióban a Steelseries Rival 600... :(

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Jazz #73461 üzenetére

  Sajnos, így sem! :(

  Őszintén szólva ez amolyan "Tesco gazdaságos Fekete Péntek lett"...

  Nyilván nem néztem végig az összes üzlet, összes termékkategóriáját, de azért a legnagyobb multik oldalait elnézve bizony a kedvezmények száma és mértéke messze elmarad az ilyenkor szokásostól.

  Talán még az Emag a legkorrektebb, mert egy rakás kávégépet (a belépő szinttől a prémium kategóriáig) gyakorlatilag fél árban adnak.

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz tixem #73462 üzenetére

  "(#73460) Piftuka
  Maxgaming.eu-n most 50 ojró, szállítással együtt 58"

  Óh, ezt csak most látom... Köszönöm! ;)

  Nem rossz, ár érte, de átszámítva közel 19.000 forint így is... Nem az a tipikus BF ár ez sem, sajnos!

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz tixem #73493 üzenetére

  "az emag most már évek óta hagyományosan erős bf-t tart.[..]"

  Az a helyzet, hogy nem nagyon szoktam figyelni a kínálatukat, mert a Media Markt-ot preferálom, a kiváló ügyfélszolgálatuk miatt, és hogy itt helyben, mindent el tudok intézni. (Esetleges elállás, visszavitel, stb.)

  Az Emag pedig a tulajdonosi kör, és a "határon túli üzemeltetése" miatt nem szimpatikus.

  Az tény, hogy a tegnapi kávégépes akcióik tényleg nem "kamu" akciók voltak. Több típus az árukeresőben is ellenőrizve bizony mindenhol sok tízezer forinttal volt drágább. (Az eredetileg 100.000-150.000 forintos kategóriában.)

  No, erre már azt mondom, hogy kedvezmény. Még ha nem is az USA-ban jellemző 80-90%-os.

  "Maxgaming-es rival 600-at nézted, vagy már nem aktuális? na látom megtaláltad "

  Igen, köszönöm szépen az ajánlatot! :K Mit kell tudni róluk egyébként, megbízható cég?

  Ahogyan említettem, a Steelseries Rival 600 esetében bíztam egy legalább 50%-os "Fekete Péntek" kedvezményben.

  Ennek az egérnek az átlagos ára 25.000 forint az összes ismert webáruházat figyelembe véve... Úgy 12.000-13.000 forintot még szívesen kifizettem volna érte; de 18.000-20.000 forint bitang sok egy számítógépes egérért. Rájöttem, hogy annyit nem akarok költeni a célra.

  Jelenleg a CoolerMaster MM530 és a HP OMEN 600 között vívódom; előbbi bőven 10.000 forint alatti áron, utóbbi, az Euronics-nál most 12.000 forintért megvásárolható.

  Majd írok, hogyan döntöttem. :)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Nova_ #73497 üzenetére

  Ha jobbkezes vagy, akkor inkább az előbbi.

  Bár nagy kéznek mindkettő kényelmetlen lehet, de "puding próbája az evés" itt is.

  Fentebb írtam, hogy az én kifejezetten hosszú zenész ujjaimhoz is kényelmesnek találtam, az MM530-hoz képest még kicsit rövidebb, "tömpébb" 'HP OMEN 600' egeret.

  Így aztán könnyen lehetséges, hogy számodra is tökéletesen megfelelő, és kényelmes bármelyik. (A tesztek alapján az MM530 egy nagyon pöpec, minőségi belsővel szerelt kis egér. Ár/érték arányban talán az egyik legjobb a piacon jelenleg.)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz ribizly #73507 üzenetére

  Mondjuk éppen az alapján, amit Vanir írt róla én egy fillért nem adnék ezért az egérért, nemhogy 35.000 forintot... :N

  (Egyébként is, a Logitech elmehet a fenébe! Ha belegondolok, hogy ~20-25 éve milyen kiváló minőségű hardvereket gyártottak, és hová jutottak, az alapból minden másnál 2-3-szor drágább, de gyakran kifejezetten bóvli cuccaikkal... :( )

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz valeno #73509 üzenetére

  Csak a "Death Adder" részéhez tudok érdemben hozzászólni.

  Ajánlott egerek közé tartoznak (a szenzor és kapcsolók miatt), de én kipróbáltam, és nem győzött meg sem az anyaghasználat, sem a kialakítás. Nekem ráadásul még kényelmetlen is volt.

  Egyébként a "2013" modellen még DPI fokozat állító gomb sem található.

  Az alapján, amit láttam tőlük ("Elite" modell is), én nem vennék "Death Adder" egeret.

  (Megjegyzem; megdöbbentő, de annak ellenére, hogy milyen széles választék jellemzi a számítógépes egerek piacát, igazán jó vételeket csak egy rendkívül szűk palettáról lehet és érdemes választani.)

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  HyperX Pulsefire FPS - 9.999 forint a "Konzolvilág" aktuális akciójában.

  Ennyit talán megér azoknak, akiknek bejön a "Death Adder" formavilága. Vagy nem?

  Végül is Pixart 3310 szenzort, és Omron kapcsolókat kapott...

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73515 üzenetére

  "Nincs olyan egér, ahol ne jöhetne elő duplaklikk hiba akár egy héten belül."

  Nyilván. Mindenesetre, amikor egy ilyen drága egérnél "többen panaszkodnak" különféle kapcsolóhibákra, az soha nem jelent jót.

  "2018 van, egyre szarabb alapanyagokból állítják elő a cuccokat, egyre drágábban próbálják eladni őket, és nem csak egereknél van ez így. Nem jó irányba halad a világ sajnos."

  Sajnos nagyon igaz, amit mondasz! A "fogyasztói társadalom" számára gyorsan elhasználódó termékeket gyártanak. Máskülönben elmarad a bővülés, és a növekvő profit.

  Amúgy a Logitech kapcsán... én emlékszem még, hogy a '90-es években, és a 2000-es évek elején milyen kiváló minőségű billentyűzeteket gyártottak.

  A pár ezer forintos alap modell is különb volt minden szempontból, mint a mostani 10.000-15.000 forintos "csodáik". Szégyen!

  "Ettől még a GPW messze a legjobb egér ami a kezem ügyébe került valaha."

  Nem a "Steelseries Rival 600" az? :)

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73593 üzenetére

  Egyébként ez érdekes. Én a vezeték nélküli egerek legalapvetőbb kritériumának tartanám, hogy USB kábellel is lehessen őket használni, ha arra van igény bármilyen okból.

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Vanir #73653 üzenetére

  "Microsoft Pro IntelliMouse"

  :Y

  A mindenit, de szép lett ez az egér! Ráadásul a klasszikus formán szemlátomást semmit nem változtattak.

  Nagyon szívesen kipróbálnám! :K

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  Vanir javaslatára megosztom a HP OMEN 600 egérrel szerzett tapasztalataimat...

  Korábbi bolti próba során nagyon kényelmesnek találtam, jobb kezes, tenyeres fogáshoz, így a Black Friday akció alkalmával megvásároltam.

  Jellemzők:
  - Pixart PWM3360 szenzort kapott, és ha hinni lehet a beszámolóknak, akkor japán Omron kapcsolókat (50 millió kattintásra hitelesítve)

  - Az egér anyaghasználata kiváló. Sehol nem "nyikorog", zörög, a felülete pedig egy nagyon jó, "selymes" felületű műanyag. Nem csúszkál, de nem is gyűjti az ujjlenyomatot.
  A két oldalán egy-egy gumírozott betét van, ami számomra nem volt kényelmetlen.

  - Harisnyázott kábele van, viszont meglepő módon nem annyira merev, hogy akadályozza a használatot, vagy "visszarúgjon", ha előretolom az egeret.

  - 3 darab súly, ami könnyen kivehető, mert egy külön kis ajtót kell lenyitni a művelethez, ezért nem kell a teflon talpakat eltávolítani. A súlyok nélkül kifejezetten könnyű lesz az egér, szerintem nem kellenek bele a súlyok.

  - Szoftver nem jár hozzá, viszont a gombok segítségével könnyen beállítható az érzékenység, és a világítás is. (Amit megjegyez az egér, tehát nem kell minden alkalommal elvégezni.)

  Előnyök:
  - Bitang jó szenzora van. Régen volt dolgom ennyire precíz, pontos egérrel. Könnyen be tudtam állítani a megfelelő felbontást. Munkára használva, és játékban is óriási különbség volt a korábbi egeremhez képest.

  - Nagyon finoman mozgó görgőt kapott. Éppen csak annyira "racsnis", hogy a fokozatokat érezni lehessen, és ne tudjon "túllendülni" egy-egy intenzívebb beletekerést követően, ugyanakkor nagyon könnyen jár.

  - Ami pedig még jobb, az a középső gomb, a "lapozó" funkció. Ez nyilván a szenzor érdeme, de ennyire finoman használható lapozó funkcióval még nem találkoztam. Nem fordulhat elő, hogy véletlenül több oldalnyit átforgat... nagyon finoman, lassan és pontosan lehet srcollozni az egymás alatti-feletti lapokat minden irányba.

  Hátrányok:
  - Hatalmas egérről van szó. Fura, mert a bolti próba során nem tűnt fel, de a mindennapi használatnál, huzamosabb ideig használva igen.
  A keresztmetszete egy nagy "boltív", az egér hosszú, és széles; az átlagos "jobb kezes" egerekhez képest kb. 20%-al nagyobb kiterjedésű.

  - És éppen ez a baj. Én tenyeres fogásnál is azt vettem észre, hogy fokozatosan tolom előre, pontosabban csúsztatom le a kezemet róla hátrafelé, és váltok tenyeres-karmos fogásra. (A tenyér felfekszik az egér hátán, de az ujjakat behajlítom, és csak az ujbegyekkel kezelem az egeret.)

  - Ennek köszönhetően sajnos tenyeres fogással még az én nagy kezemnek is kényelmetlen. Pár óra használatot követően egészen görcsölt a kezem.

  - A legnagyobb probléma, hogy a jobb oldalon, a kisujjnak nincsen kivágva a megfelelő ív:

  --> Azon a részen majdnem egyenes az egér (alulról, és felülről is látszik), és egyszerűen nincsen hely a kisujjnak.
  Emiatt annyira széles, és annyira kifacsart helyzetben tartottam a kisujjamat, hogy az hamar elzsibbadt, begörcsölt, mert nem tud a természetes helyzetében pihenni.

  Nagyon nagy kár, mert ha erre figyeltek volna, akkor számomra ez az egér tökéletes lett volna. Ez egy kiváló minőségű egér, igazi "Best Buy" lehetne, ha figyeltek volna a tökéletes ergonómiára.

  Így viszont nem tehettem mást, de visszavittem. :(

  Most pedig megint él a nagy dilemma, hogy milyen egeret válasszak helyette!?

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • Piftuka

  veterán

  válasz Zοltta #74069 üzenetére

  "21x11 mérettel"

  A "11" mire vonatkozik?

  "és ennél sincs nagyon kapaszkodó a kisujjnak így én külön technikát tanultam ki rá.
  Gyűrűs ujjal emeled, kisujjal igazgatod"

  Az a helyzet, hogy leírva talán ezt így nehéz megérteni... de tényleg bazi nagy volt az egér a gyakorlatban.

  Ha megnézed a termék fotóit, láthatod, hogy óriáis, meredek boltozata van a keresztmetszetének.

  És bár nekem nagy kezem van, egyszerűen éppen annyira nagy ez az egér, hogy "nem fért el a tenyeremben.

  Egy átlagos méretű egérnél nem kell az ujjaimmal rászorítani az egérre, mert pusztán a tenyér izmainak megfeszítésével el tudom emelni.

  Itt viszont a hüvelykujjammal és a kisujjammal is "rá kellett fognom" az egérre, hogy ne csússzon ki a tenyeremből.
  Használat során pedig a kisujjam a támaszték hiányában görcsös, kiegyenesedett, a tenyerem irányától kifelé mutató irányba nézett.

  Summa summarum: rendkívül diszkomfortos volt a használata sajnos!

  Nem vagyok hajlandó a megszokott fogáson változtatni egyetlen eszköz miatt sem. Tudod... ez már tapasztalat.

  Pl. ha egy cipőt próbálok, ha a próba során csak a legkisebb mértékben is érzem bármelyik, akár mm-es részen, hogy "csak majdnem" tökéletes, akkor nem viszem el. De ez bármilyen ruhára is igaz.

  Mindezen használati tárgyaknál kiemelten fontos a kényelem, hiszen hosszú ideig, rendszeresen használja az ember. Akkor pedig miért venne olyat, ami nem 100%-ban tökéletes, és kényelmes, nem igaz? ;)

  "Látványra az a hüvelyk ujjas rész sem lehet hű de jó elhelyezkedés"

  Pedig az tökéletes volt. Felülről úgy tűnik, mintha szimmetrikus volna, és egyenes lenne az az oldala is, pedig nem.

  Kellően ívelt, befelé hajló, így a hüvelykujjam tökéletesen felfeküdt a jobb oldalára. Ráadásul úgy, hogy az oldalsó, lapozó gombokat véletlenül képtelenség volna megnyomni.

  Csak az a fránya bal oldal... :(

  Mindenesetre levonhatjuk a tanulságot, hogy a bolti próba sem jelent semmire garanciát. Éppen csak egy hajszálnyival ad több info-t annál, mintha "látatlanba" vásárolnál meg egy egeret.

  [ Szerkesztve ]

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Hozzászólok Aktív témák