Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Synthwave

  HÁZIGAZDA

  Szarkazmus volt (amit érteni kell), arra irányulóan, hogy próbálsz lejáratni (mi fáj ennyire?).

  Nézz utána egy kicsit ennek a CRT vs. LCD input lag-nak (ill. ghosting-nak). Az, hogy te nem érzed (/nem látod), az nem jelenti, hogy nincs különbség. Nem minden embernek egyforma a szem-kéz koordinációs készsége, ez biológiailag bizonyított tény.

  Aztán még ott van a ghosting, motion blur, egyéb motion artefact-ok, IPS glow, viewing angle, natív felbontástól eltérő felbontások esetleges hibái.

  [link]
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]

  De már unom a linkelgetést. Ha akarsz, még jobban belemászol.

  Az egyetlen, ami ténylegesen megközelíti, az a LightBoost+120 Hz, de még ott is számos buktató lehet, mire eljutunk oda, hogy nagyjából CRT-szint.

  Szóval kérdés, hogy mi a célfelhasználási terület.

  -Böngészni jobb nagy képátlón, az input lag lényegtelen. Legyen fontos a fogyasztás is; IPS-panelnek szép színei vannak, teljesen jó erre. Olcsóbbért valami silány képminőségű TN, féjszbukkozni jó az (már amennyire).
  -Filmezni valami újabb, szép LED TV, nagy képátlóval, ez egyértelmű. Ahogy a konzolosdihoz is ez a legjobb opció.
  -Grafikus applikációkhoz színheylesre kalibrált CRT, ill. egyes (szintén kalibrált) IPS / S-IPS / AH-IPS monitorok. Míg az utóbbiaknál az input lag horribilis, a felhasználást tekintve ez elhanyagolható tényező, legalább a színek gyönyörűek és a kontraszt is rendben van. Az ár már más kérdés.
  -Casual játékhoz, RPG-khez, nem real-time dolgokhoz TN / IPS-panel megteszi.
  -RTS-ekhez CRT vagy 120 Hz LCD, nagyjából egyre megy.
  -Hardcore FPS 100+ fps-sel (nem lolBattlefield konzolFPS-ek) egyértelműen 120(+) Hz CRT, utána kissé lemaradva LightBoost+120 Hz LCD, minden más kuka.

  [ Szerkesztve ]

  SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Hozzászólok Aktív témák