Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kokokka

    őstag

    Lehet, hogy most leszek elátkozott ebben a topikban, de leírom. Sokat gondolkoztam, hogy merjem-e és időre is szükségem volt a vélemény kialakításához, de azok miatt akiket "elijesztetek" muszáj leírnom :)

    Miután jobban utána néztem a NET-en, januárban mégiscsak megvettem az A4tech TL8-as, A9800-as lézerrel szerelt egerét. Egyáltalán nem csalódtam, bár az itt leírtak miatt azért tartottam tőle. A tesztprogram jó eredményt produkált, a megszokás hamar ment. Miután kinulláztam a WIN-ben az egérbeállításokat elkezdtem próbálgatni a DPI beállításokat, melyik is volna nekem a legjobb. Mindig is alacsonyabb (800) DPI-ben játszottam, így most is ezzel kezdtem, de rájöttem, hogy ugyan sokat javultam az egér miatt, de ez nem az igazi. Valószínű, hogy ezen a szinten ez az egér hibája, nem tudom.
    Addig próbálkoztam, hogy most már 2000 DPI-n játszom, bár ezt mondjuk sosem hittem volna magamról :) A frissítést 500Hz-re állítottam mert arra rájöttem az elmúlt két hónap alatt, hogy jobb és pontosabb, mint 1000Hz-en. Viszont a 9800-as sokat szidott gyorsulási hibáját nem tapasztaltam még. Nagyon pontosan lehet célozni vele, nemigen érkezik rossz helyre a célkereszt még gyorsabb mozdulatoknál sem. A szenzor érzékelési magassága nekem 7 és 9 között a legjobb, így ezt is fixen használom (jelenleg 7-esen), bár ennél a DPI-nél ez már nem annyira számít, lévén nem emelgetem a rágcsálót úgy mint eleinte.
    A makrózhatóság nagyon jó dolog, de játék közben nem használom. Eleinte nagyon oda voltam érte, de rájöttem, hogy ezek nélkül is lehet jól játszani. Saját hibámból mondom, hogy a plusz magokat senki se vegye meg csak a játékok miatt, mert nincs értelme annyi pénz kiadni érte. Ez a része valóban elég lehúzás szagú. Az oldalsó gombokra pakolt gyári Sniper lehetőség azonban remek dolog! Gyárilag 400 DPI-n áll, de ez tetszőleges értékre is beállítható. Így a beállított gomb lenyomása után halálpontosan lehet célozni még nagy távolságról is egy mesterlövész távcsővel!
    Konklúzióm : Lehet szidni a gyártót és az érzékelőt, és biztosan vannak olyan egerek, amelyekhez képest a TL8 kevés. De mióta megvettem és hozzászoktam, saját magamat is felülmúlva olyan eredményeket érek el vele, amelyekről azelőtt nem is álmodtam! 8000ft körüli árával szerintem igenis jó egeret kapunk, így azt mondom, hogy akinek szimpatikus a formája (nagyon kényelmes a tenyérfogáshoz), plusz gombokra, makrózhatóságra vágyik és minden hiedelem ellenére nem riad vissza a lézer optikától, az nyugodtan vegye meg. Egyáltalán nem fércmunka, két hónap alatt semmiféle minőségbeli problémám nem volt vele, most is ugyan olyan, mint amikor kivettem a dobozból : nem recseg, a görgője és minden gombja tökéletes.
    Remélem a Nagyok nem oltanak le ezért a kis szösszenetért, főleg a tartalmáért. De akit érdekel, azzal szívesen beszélgetek erről a kis rágcsálóról.
    Köszi, hogy elolvastátok!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák