Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    Casual gamer, aki sose használt még jó optikait, sose fog panaszkodni a lézerre, vagy a wireless lag-ra. A lézerrel kapcsolatban olvassa el az összefoglalót az is, aki szerint nincs jó lézer. Van!

    Csak sokkal ritkább, (kb. 3 ma beszerezhető egeret jelent), és egy jó optikai jobb, mint egy jó lézeres. Ennek technológiai oka van, a ~5% pozitív gyorsulás, és ez ha jól tudom, az összes lézeresre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy ha lassan mozdítod az egeret 44 cm-t, akkor pl. 360°-ot fordul körbe, ha ugyanezt a 44 cm-t gyorsabban mozgó egérrel teszed meg, akkor nem 360°-ot fordul, hanem pl. 380-390-et. (Ezek nem hasraütés-szerű számok, hanem a Taipan overclock.net-es fórumon olvasható tesztjéből vannak.) Azaz képtelen leszel hozzászokni az egérhez, vagy legalábbis anyázol. Pl. egy ~45°-os fordulásnál ez az eltérés pont a fej és a fal közötti különbség.

    Ráadásul sajnos az újabb lézeresek Avago A9800-as szenzorral, vagy valamelyik variánsával vannak szerelve, ami alapból is rossz, ugyanis maga a szenzor laggol egy kicsit. Jitterről, perfect control-ról sajnos nem tudok semmit, de az tuti, hogy a 8200 dpi-jének SEMMI haszna nincs. Általában 2000 körül szokott elkezdeni a szenzorok zöme jitterelni, és a malfunction speed csökkenni. Még egy ajánlott egérnél is, pl. G400s-nél méréseim szerint 2200 körül leesett a malfunction speed 1,6 m/s-ra, és jitterelni 800 fölött kezd.

    Ha pl. Full HD-ben elég a 800 dpi (ami az in-game érzékenységgel együtt beállítva igenis elég), akkor 4k-ban sem kell több 1600-nál.

    Jaffa javíts ki, ha valamiben tévedtem :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák