Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • jaffa 2843

  Ármester

  Logitech G402 Hyperion Fury

  Csomagolás

  A 'megszokott' G-szériás kék doboz, semmi extra. A doboz eleje nem nyitható, így nem lehet megkukkoloni az egeret kibontás nélkül.

  Súly, méret, forma

  Hivatalosan 103 grammot nyom az egér kábel nélkül, de tudjuk, hogy a valóságban ez nem ennyi, mivel a kábel első 5-10 centijét is mozgatnunk, emelnünk kell. A mérleg ~106 grammot mutatott.
  Csak viszonításképp, az MX518 113, a G502 130 grammot nyomott. A G502 az alsó súlytartó fedél nélkül 121 gramm, amitől érezhetően könnyebb, de még így is nehéz.

  Formáját tekintve az MX500, 510, 518, G400, G400s alakját viszi tovább, bármennyire is a G502-re hajaz a külseje. Az elődoknél laposabb, kevésbé testes. Szóval akinek a régebbi modellek nagyok voltak, azok ne húzzák ki a listájukról a G402-t. Akik viszont nem akarnak kisebbet, mint az előző generációk, azoknak lehet, hogy másik márka után kell nézniük. (Természetesen miután kipróbálták a G402 újragondolt testét)
  Szerintem jót tett a házikó átvariálása, sokkal kevésbé kényszerít az egér egy bizonyos fogásra. A sokak által vitatott jobb oldali "fül" feljebb került, így kényelmesebben elfér alatta a gyűrűs és kisujj is. A lehetőséget, hogy a gyűrűs ujjunkat az egér tetejének jobb oldalán pihentessük, megmaradt, bár kevésbé kényelmes.
  A G502 teljesen más markolászási élményt nyújt. Ott sokkal jobban érződik az, hogy "ide kell tenned az ujjaidat". A G402-nél simán claw grip-re áll a kezem, de a G502-n kicsit zavarban vagyok, sokszor azon vettem észre magam, hogy alakítgatom a fogásomat, de sehogy sem érzem magam igazán otthon rajta.
  Szerencsére az oldalsó gumis rész már nem az idegesítő textúrázott, hanem sima, a jobb oldalon pedig kis lépcsők vannak benne, amitől könnyű emelni, de abszolút nem zavaró.
  G402 és G502 képekben: 1, 2, 3, 4

  Gombok, kábel

  A főgombok érzetre teljesen jók, semmi gond nincs velük. Puhák, kellemes klikk hanggal. A G502 főgombjai itt elviszik az első helyet, jobban érezhető a kattintás, igaz, hangosabbak is. A görgő feszes, nem lötyög, véletlenül nemigazán lehet elgörgetni. Most viszont jön egy fájó pont...a görgő alatti kapcsoló. Nem tudom, hogy ki a felelős ezekért, de valami nagyon nem kóser nála. A görgő kattintásához ~200(!) grammnyi erőt kell kifejteni, hogy érzékelje. Nem mellékesen jegyezném meg, hogy nagyon hangos. (Igen, hangosabb és nehezebb, mint a G502 ugyanilyen ramaty kapcsolója)Gombösszehasonlító videó (G402, G502)

  Az egér második tányér fekete levese a kábel. Eszméletlen merev. Hasonlóan kemény, mint a G100s-é, ami még nem is lenne akkora baj, csak vastagabb is és annyival merevebb, mint amennyivel vastagabb. Engem a kábel nem szokott akadályozni általában, az asztal kialakításából fakadóan, de itt lehet, hogy tennem kell valamit, hogy megszelídítsem ezt a gumírozott rezet. A vállalkozó szelleműeknek mindenképp azt javaslom, hogy cserélje ki a kábelt, ha megvan hozzá a kellő tudása.

  Szenzor

  Itt igazából nincs kivetnivaló. Az érzékelő a G100s-ből átemelt AM010, megspékelve a Fusion Engine-nel. Erről annyit kell tudni, hogy amikor maga a szenzor olyan 2,7 m/s környékén elhasal, ez a Fusion Engine (gyorsulásmérő) veszi át szerepét mindaddig, amíg az egér sebessége ismét nem lassul a 2.7 m/s-os határ alá, ahol a szenzor már ismét képes követni a mozgást. Ebből természetesen semmit nem venni észre, teljesen azonnali a váltás. Ez a megoldás jól működik. Mondjuk jobban örültem volna egy PMW3366-nak (G502 szenzora), akár egy kisebb, G100s méretű egérben.
  Zavarba hozni természetesen nem tudtam. Az egér nem produkált sem negatív, sem pozitív gyorsulást. Egér teszterben sem voltak furcsa anomáliák. 5-6m/s-os sebességet többször elérve úgy döntöttem, hogy abbahagyom, mert semmi értelme izomlázat produkálnom a karomban.
  A Fusion Engine mindig be van kapcsolva, kikapcsolni csak a Logitech szoftverben lehet, de akkor is csak addig marad úgy, amíg az ablak nyitva van. Aki esetleg olvasott olyan rémhíreket, hogy a Fusion Engine cseszekszik az egérmozgással, vagy érezhető ha ki- vagy be van kapcsolva, azt megnyugtatom, hogy nem érezni. Sőt, még maga Chris Pate (Product Manager, Logitech) is azt mondta, hogy a Fusion Engine csak akkor lép működésbe, ha az egér sebessége átlépi a szenzor számára "elképzelhetetlen sebességet".
  Az egér LOD-ja rendben van. Egy CD magasságból még érzékel, de kettővel már nem.

  Talpak

  Szokásos elcsalt vastagságú, hullámos Logitech talpak, itt nincs semmi extra. Valószínűleg lecserélem majd sajátra, hogy csökkentsem kicsit a LOD-ot. (Szeretem ha már minimális emelésnél sem érzékel, így nem zavar az újrapozícionálásban) A tappancsok sebességével nincs különösebb gond, viszont furán hangos a több egeremhez képest. (Egyiknek sincs gyári talpa, szóval lehet, hogy minden Logitech ilyen lenne. Vagy majd bekopik.)

  Ha bárkinek kérdése van az egérrel kapcsolatban, nyugodtan tegye fel. Legrosszabb esetben nem tudok rá válaszolni. ;]
  Jelenleg ezekkel tudom összehasonlítani a G402-t, más nincs a birtokomban.
  Az egeret köszönöm az Ebay-nek és a Logitech webshop alatti árának. :DDD

  Az esetleges fogalmazási vagy helyesírási hibákért elnézést kérek, de hajnali 1 órakor nincs kedvem bogarászni. :B

  #### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés