Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz SP!T #32301 üzenetére

    (#32301) SP!T + (#32303) dobragab:
    Köszi! Ezek nem rosszak. Az M560-nál picit az a parám, hogy egy panelben van a bal és jobb egérgomb, nem különválasztva - tudom, hogy ez elég trendi lett, de vajon itt nem lehet olyan probléma, hogy mondjuk 1,5-2 év múlva valami kicsit elkezd kopni, és bal egérklikkre bevesz egy jobb kattintást is? Amúgy használtam már ilyet, engem zavart az egypaneles kialakítás, bár lehet, hogy csak az én rigolyám, vagy azok az egerek nem voltak meggyőzőek; lehet, hogy az M560 megfelelően van kialakítva, meg kéne nyomkodni. :) Amúgy jól néz ki.

    M510: ez is jópofa, DE született korábban ez a hozzászólás, ahol az illető azt írja, hogy a szenzor (nem lézeres, hanem optikai) eléggé szar pár felületre... ez mennyire igaz?
    Szerk.: bár azt nézem, hogy most nem igazán kapható, legalábbis a népszerűbb boltokban.

    A Logitech M525-ről mi a véleményetek?

    ===

    "de valóban ne várj csodát a wireless-től"
    Igazából nem tudom, mi számít csodának. :DDD Nem vagyok egy nagy játékos, így évek óta wireless egeret+billt használok, szeretem, hogy nem kell kerülgetni a kábeleket (pl. laptophurcolászásnál az is jó, hogy nem kell mindig visszadugdosni a kábelt). A Fujitsu LX900-hoz tartozó egeret pl. kifejezetten kellemesnek tartom. Nagyon jól kézreáll, kellemes kattogásúak az egérgombok, nagyon kellemes a görgő, középső klikkre nem gördül alá/fölé a linknek/fülnek/akárminek (szóval nem sikerül mellékattintani), stb. Igazából a válaszidő, és hasonló dolgok, amik gamereknél számítanak, nálam nem túl jelentős tényezők, inkább a sokórás kényelmes használat számít.

    ================================

    (#32302) wwenigma :
    "Kicsit tul van misztifikálva a dolog..."
    Hát azért jelentős különbség tud lenni egér és egér között, wireless-ek terén is... :) Nem apróság, mennyire áll kézre az egér (mennyire kényelmes fogni), ahogy ilyen apróságok sem, hogy milyen minőségű a középső görgő (pl. nem jó érzés, ha "szétdarál" vagy nagyon nehézkes a görgő, vagy épp túl laza (van, akinek pont ez a jó; nekem fontos a középső klikk is, így fontos, hogy ne kattintsak mellé véletlenül, mert katt közben gördül egyet), milyen érzés kattintgatni az egérrel, esetleg a középső klikk jól működik-e (pl. böngészőben másik fülön történő megnyitásra; nem görgetsz-e egyben a kattintással), stb... Mondjuk a legutóbbi jelenleg mutternak nem annyira fontos szempont, asszem nem szokta a középső klikket használni.
    De a lényeg, hogy nem csak játékra lehetnek érdekes szempontok az egereknél, főleg, ha hosszú távra tervez az ember, szóval szerintem nincsen túlmisztifikálva a dolog. :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák