Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10691584

    törölt tag

    válasz Zolee11 #25682 üzenetére

    Az a helyzet, hogy (legjobb tudomásom szerint) azokat a magas DPI-ket, amiket látsz az új egereken "felskálázással" érik el (nem tudom jobban leírni, nem vagyok mérnök, de talán ahhoz lehetne hasonlítani, mint a P4 netburst, meg a C2Duo processzoroknál az AGTL busz FSB skálázása QDR-el. Vagyis ha volt egy 3Ghz-es, 800 FSB-s procid, akkor tulajdonképpen volt egy 3Ghz-es 200 PSB-s procid, amit a QDR/Quad Data Rate "megnégyszerezett"/felskálázott 800-as FSB-re, de a "natív" sebessége alapvetően 200Mhz volt; felskálázás nélkül)

    Tehát fognak egy szenzort, ami eredendően (max) 1800DPI-t tud, "felskálázzák"/többszörözik és lesz mondjuk 3600DPI (ami a dobozokon jól mutat egy idkeig, míg nem jön egy újabb felskálázás a divatnak megfelelően és kihoznak egy újabb szériát 5400-al pölö) De a "natív" DPI-nem változik, leginkább azon pontos (még) az adott egér és ebből a pontosságából a felskálázásokkal csak veszít (javítsatok ki, ha rosszul tudom) Ez olyasmi, mint a húrelmélet: 30 éve megváltó elméletnek aposztrofálják, a kitaláló "atyamesterei" állítják, hogy legalább ők értik, de még mindig nem állt össze szerves egésszé, mert a technológia nem fejlődött olyan mértékben, hogy legyenek eszközök az alátámasztására. Vagyis egy helyben topognak, akárcsak az egérgyártók. Viszont náluk meg az a fő szempont, hogy ha egyszer így is el lehet adni az egereket hangzatos és magas DPI-vel a dobozukon, akkor mi a francnak öljenek fejlesztésbe hatalmas összegeket? Ezen továbbmenve: maguk a vásárlók sem igénylik az újabb/"jobb" (technológiájú) egereket és elégedettek/veszik "az újabb jobb, a régit már úgyis unom" elv alapján a DPI csodákat kitartóan. Az egérgyártók vásárlói bázisa főleg a fejlett angolszász és európai társadalmakon alapul, ahol az 1 éve vett mosógéped sz@r, az 1 hete piacra dobott, meg "jó" akár ugyanattól a gyártótól. Ilyen körülmények között minek fejlesszenek és minek kreáljanak 10+ év élettartamú egereket, mint régebben? Ha elromlik, megkopik, törik a kábele, besz@rik a mikrokapcsolója hát vegyál újat, úgyis a "régebbi sz@rabb, az új sokkal jobb" :) A régi jó egerekre meg 10 év után már csak az oldschool játékosok fognak emlékezni a LANpartyk-ról Q3/UT/MOHA/COD1-2 érából. Úgy értem, a tartósságukra és a pontosságukra.

    A felnövekvő generációnak viszont ezek az egerek nem mondanak már semmit, amikor ezek voltak, ők még kisgyerekek voltak, vagy meg sem születtek és már PS2/XBox volt a jelük az oviban, nem sega megadrive, meg 486DX :D (nekem vic20/sinclair/commodore 16 bááázeee :DDD na jó.. hazudtam.. amúgy házikó volt :) )

    Nekem is van egy 518-asom, szeretem is, de azért az MX500-at, meg a WMO1.1-et előbbre sorolom :) De ez személyes elmebajnokság, vagy inkább preferencia, az MX518 ma is egy rohadtjó egér :))

Új hozzászólás Aktív témák