Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricshard444

    veterán

    Szóval egy kis Review a G500 és Imperator-ról, kezdem a száraz, sótlan Pro - Kontra résszel:

    G500:

    Pro: Masszív
    Súlyozható
    2 állású és jobbra-balra is mozgó görgő
    Elegendő, kézreálló programozható gomb
    Nagy hátú, így rendesen ráfekszik a kéz /full palm grip fogás/
    Működésileg így 3 év után is kifogástalanul működik minden gomb, görgő, mikrokapcsoló
    Érdes hüvelykujj felöli rész, erre nem izzad rá a kéz

    Kontra: A hátáról a Logitech felirat kb fél év alatt lekopott /pont mint a G5-nél/
    A görgő is megkopott az idők során külsőleg /ez persze mind csak esztétikai kérdés/
    A kisujj felöli oldalon lehetne nagyobb ráfekvő rész az említett ujjnak
    A háta izzadós műanyag

    Razer Imperator:

    Pro: Pontosabb lézer, mint a G500-nál, legalábbis ez a tapasztalatom vele
    Modern megjelenés
    Világít /ilyen szolíd világítás csak komolyabbá teszi a megjelenést, a csili-vili csodák gagyik külsőleg/
    Érdekes a fogása, de teljes mértékben szerethető /félig palm, félig fingertip/
    Gumiszerű bevonat, de sajnos csa egy fokkal jobb, mint a Logi műanyag háta
    Állítható oldalsó gombok

    Kontra: Hüvelykujj & kisujj felöli rész teljesen fényes és izzadós /az új Imperatornál ha jól tudom, más/
    Kevés gomb /legalább a görgő lenne billenthető, máris +2 funkció/
    Nem súlyozható
    Hamar tönkremennek a mikrokapcsolói /tipikus Razer hiba/

    Most egy kicsit mondatokba foglalva:

    G500-nál nincs mit említeni a kopáson kívül, a Logitech tudta mit csinál, a jól bevállt forma egy kis szteroiddal felpumpálva.A 2 állású görgő nagyon-nagyon jó dolog, lehet nélküle élni, de sokkal jobb vele.
    Az Imperator-al már nem leszek ilyen elnéző: /nem elfogultság, teljesen jogosan/

    Logitech után kézbe véve azt lehet csak mondani rá, hogy "hú, ez nagyon gagyi, mi ez?"
    A fényes műanyag és a súly hiánya teljesen rányomja azt a bizonyos bélyeget az egérre első próbánál, biztos szereti valaki a pihekönnyű egereket amiben semmi anyag nincs, de én nem az vagyok.És most térjünk át egyből a "minőségre": Logit akár felül akár oldalt nyomja az ember erősen nem mozdul a burkolata, teljesen masszív, hangtalan, minőséget sugárzó.Ezzel ellentétben az Imperator felülről nyomva ropog, míg oldalt szintén.Persze ez mióta mérvadó kérdezi biztos valaki a gép elött, de nekem egy 20.000-s egér ne ropogjon már ha erőssebben megnyomom.A már említett pontosabbnak ható lézer a Razernél játék alatt egyáltalán nem jött át, mivel nincs súly, nincs az, hogy érzem mennyire mozgatom az egeret, ez egyéni preferencia kérdése nyilván, de nyakam teszem rá, hogy senki nem játszik profibban egy Razer érzékelővel, mint egy Logival.
    Ha nem világítana az Imperator szó nélkül rábökném, hogy ez egy 5-7000-s egér.Nem nagy hiba, de engem kifejezetten zavart, hogy: csak szemből nézve világítja át a kis led a teljes Razer logót, oldalról csak a fele látszik, ilyen áron ez sem állapot.
    Fogásra az Imperator-t megszoktam pár óra alatt, az izzadásos fényes műanyagon kívül teljesen kellemes, csak a gyűrűsujjamnak nincs helye: ott fekszik az egér peremén a fényes műanyagon aminek a széle ilyen éles így nem az a kényelmes faktor amit elvárnék, de maga a forma abszolút 5-s /nekem kicsi ez az egér, pedig nincs nagy kezem/
    Azt, hogy "szerethető" azért is írtam, mert mióta ezzel játszom nem hiányzik más egér, de ha visszateszem a kezem a G500-ra elfog az érzés, hogy "na igen, ezen pihen a kezem", nem kell rámarkolni, mint a Razer-re.
    A gombok hiánya:
    G500-nál mindennek megvan a szerepe: DPI állítátó gombok, netezésnél előre és visszalépés, zene megállítás, zene léptetés a görgő billentésével.
    Razernél mindenképp kompromisszumot kell kötni, mert nem dől a görgő, de ha mondjuk rátesszük a zeneváltást a 2 egér tetején lévő gombra /+ görgő lenyomására a Pause-t/ akkor már buktuk is a netezés közbeni lapozgatást és ez nem igazán felhasználóbarát.Addig biztos nem hiányzik, még addig sem volt, de mikor megszokod, hogy van akkor bizony ez egy nagy hiányosság.
    A görgővel nem volt igazán gondom, teljesen átlagos minőségű.

    Kitérnék még egy kicsit a mikrokapcsolókra:
    Úgy került hozzám az egér, hogy a klikkelést nem igen vette be, ezt 1-2 óra okoskodással meglehetett oldani mikrokapcsoló csere nélkül, de mivel a kapcsolók elvannak használódva ( 2 év után szvsz) a nyomása sokkal könnyebb a klikkeknek és néha nem érzi az ember, hogy lenyomja.
    Ez megszokható teljes mértékben, hogy óvatosan kell bánni vele, de azért néha becsúszik még úgy is 1-2 kósza lenyomás.

    Nem írnék többet most, mert akkor már mehetne Logout cikknek is :DDD

    A lényeg:

    Lehet, hogy a G500 elavult megjelenésileg és nem világít meg pulzál a Logitech logó, de kegyetlen masszív, a baráti körömben még 1 sem ment tönkre a megjelenése óta.Remek palm grip fogása van, szerintem a legjobb, de ez relatív.

    Imperator:

    Minőségileg sajnos elmarad a G500-tól ezen nincs mit vitatkozni, kicsit fapadosnak érzem a Logitech használata után, és kisebb kezű embereknek ajánlom inkább akik szeretik a könnyű egereket.
    Viszont lehet vele villogni, hogy Razer /mert, hát az nem egy tömegcucc akárhogy nézzük, viszont túlértékelt szvsz/ és letisztult, modern a megjelenése.

    Ha az "új generációs" egerek közül kéne választani és a G500s + Imperator 4G lenne a választék nem kérdéses melyiket választanám.

    [ Szerkesztve ]

    Vannak dolgok...

Új hozzászólás Aktív témák