Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drtimot

    aktív tag

    válasz Silvirenzo #19034 üzenetére

    Lévén egy ilyen vélemény nem lehetett korrekten megalapozva, így pont te vagy az, aki egy az enyéméhez hasonló véleményt egyenrangúnak minősítettél az itteni első hozzászólással, amiben sok-sok óra munkája és sok év tapasztalata van.

    De akkor lássunk néhány egyszerűbb érvet, reagálva a hozzászólásod részleteire:
    "Az első hozzászólás csak egy vélemény... " - nem az. Az első hozzászólás tapasztalatok (mind teljesítményre, mind a minőségre vonatkozóan), tények (pl. felhasznált alkatrészek, képességek összevetése) és mérési eredmények (pl. szenzorok viselkedése különböző sebességek és frekvenciák mellet) összegyűjtésének eredménye. Ha érdeklődsz, [oWn]f4te biztos szívesen mutat neked pár linket, ahonnan ezek származnak, de magad is felkutathatod őket guglival.

    "egy hobbi gamernek aki fps-eket szokott tolni 1600-2000dpi a minimum, főleg multiba"
    Nem látom, miért változnak meg hirtelen az egér-szükségleteid, amikor mások belépnek a játékba. Esetleg 10 játékos fölött megintcsak újabb egér kell?

    Alapvetően megszokás kérdése, hogy mekkora DPI-vel játszol, de mivel az alacsonyabb DPI "engedékenyebb" a motorikus hibáiddal szemben, én azt mondanám, egy hobbi gamernek az való inkább. (Hiszen ha 3000DPI-vel futkosol, akkor a remegő ujjadtól ugrálni fog az egér a képernyőn, míg 400 DPI-n ez max annyit változtat, hogy jobb, vagy bal szemen lövöd az ellent.)
    Forrás: Sok ezer profi gamer, akik a legkülönbözőbb dpi beállításkkal sikeresek (de leginkább azért alacsonnyal).

    De mindez úgyis tökmindegy, mert vezeték nélkülivel pont akkora késésed (neadjisten megbízhatatlan mozgásod) lesz, hogy az a hátrányodra válik multiban.

    "Most én mi alapján döntsem el h melyik vélemény mellett voksoljak?" - Amelyik megalapozottabbnak tűnik. Meglepne, ha az a másik vélemény olyan meggyőzően prezentálta magát (hiszen hibás alapjai voltak), mint az itteni első hozzászólás. Az ilyenekhez persze jó ítélőképesség és józan ész kell, de ez alapvető skill kell, hogy legyen online. (meg persze offline is, de ott legalább egyszerre kevesebben harsogják a füledbe a butaságaikat)

    "Ráadásul én claw grip-es vagyok palm gripeseknek elhiszem h öreg róka létére elég a 400-800!" - Na, ennek a résznek legalább van valamennyi alapja! Ha egy olyan fogással használod az egeret, hogy a csuklód leér a padra (mert ugye egérpadon használod az egeret, nem pedig az ágyon), akkor nem tudsz az ujjaid hosszánál többet mozogni a csuklód felemelése nélkül, így kényelmesebb lehet a magasabb érzékenység. Ugyanakkor létezik olyan claw hibrid is, amikor alig érinti a csuklód a padot, vagy éppen nem helyeződik rá akkora súly, hogy karból ne tudnád mozgatni az egeret.

    Összesítve: megszokás kérdése. Ha te 1600DPI-hez vagy szokva, és elégedett vagy vele, akkor maradj annál. De ne erőszakolj magadra egy új sebességet azért, mert valahol azt olvastad.

    Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

Új hozzászólás Aktív témák