Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz lazydog #1970 üzenetére

  Én is egyetértek veled abban, hogy én sem tudom mire vélni azokat az embereket akik az LG-t fikázzák. Lehet hogy tényleg az miatt, mert régen nem voltak olyan jók az olvasói. Nekem egy LG CD-olvasó úgy hogy nagyon kímélve volt,( nem karcos, meg agyontapogatott mocskos CD-im vannak) 1 év után kattanás és megadta magát. Szóval elismerem nem bírt valami sokat. De azért valljuk be, hogy mit is várhat az ember egy 3000-4000Ft-os meghajtótól?
  2005. szeptemberben az új gépembe DVD íróként szintén LG-t választottam(4163B). Na ez aztán bírja, le a kalappal előtte. Olvasni is ezzel olvastatok. Először lefikázták hogy szar LG, most az eddig Pioneer mániás haverom azt mondja hogy legközelebb LG-t vesz.
  Tesójának Pioneer van, azt mondja: ''egy 50 darabos hengerből természetes hogy 2-3-at elront''. Mondom neki hogy szeptembertől az LG nekem kb. 800-900 lemezt írtam(adatellenőrzéssel) meg hibátlanul, ismétlem EGYET SEM rontott el.
  Másik haver a Pioneerel olyat szívott, hogy (az Ő állítása szerint) ha egymás után több DVD-t ír meg, akkor elkezdi rontani a lemezeket, ezért 2-3 DVD megírása után újraindítania kell a gépet, aztán kérdezte tapasztaltam-e ilyet. Mondom neki tegnap egyhuzamban 50DVD-t írtam meg, mindegyik jó lett.
  Szóval ez a mostani LG-m brutális: ha 4x-es(magamnak), ha 8x-os(másnak), ha 16x-os(csak kétszer próbáltam) sebességgel is írok akármilyen lemezre a legdrágábbtól a legolcsóbbig (Arita, RiDisc, TDK, Verbatim, Sony, HP, Samsung, Philips) eddig mindegyik jó lett és különböző házimozik is vitték akadás nélkül a rájuk írt filmeket
  És régebben a 8-9 évvel ezelőtt LG-vel megírt CD-kel sincs semmi bajom, a házimozim is minden gond nélkül beolvassa.

  Ja még annyit, hogy osztálytársamnak vettem TDK DVD-t, azt mondja hibás, mert a NEC-je eddig mindent megírt, mondom hozd vissza nekem, ne dobd ki. Az LG-m minden gond nélkül megírta.

  Ezeket csak ezért írtam le, mert néha nem tudom mire vélni azt hogy egymás után csomóan leszólják az LG-t, de azt tudom, hogy nekem bevált.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz manitu666 #2045 üzenetére

  Nézd meg az 1974-es irományomat!

  Amúgy írtam ebben a hozzászólásban, hogy egyik haverom azzal küzd, hogy 2-3 DVD megírása után restartolni kell a gépet, mert különben egyszerűen elrontja a DVD-t a Pioneer.

  Na az lenne a kérdésem, hogy ez amolyan Pioneer jellegzetesség vagy csak egy széria hiba lehet, mert egy másik ismerősöm ilyen íróval ugyanezzel a problémával küzd.

  A gép pedig nyilván más: más alaplap és proci. RAM mindegyikben 1GB,tehát nem az a baj hogy kevesli a memóriát, vagy összességében a gép erőforrását.Egyszerűen nem tudja mire vélni, hogy első két-három DVD-t pedig gond nélkül kezeli, írja és utána meg jönnek a hibák. De lehet hogy ez csak pár hibás darab esetleg, de idegesítő és nem tudjuk mire vélni.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  Sziasztok,


  1. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata az LG GSA-5169D külső (USB2.0) DVD írójával. Ez egy digitalizáló funkcióval ellátott DVD író [link]. Információt vagy leírást vagy tesztet nem találok róla sehol sem. Szóval ebben kéne segítség. Ha esetleg valaki tudna linket adni (lehetőleg magyar legyen) nagyon megköszönném.
  Végül is ez egy beépített TV-tuneres DVD író, ami felveszi majd kiírja az AV bemenetére érkezett jelet?-én így értelmezem. De vajon ezt milyen minőségben? Mert ha ez így van akkor tudnék felvenni pár dolgot a TV-ből.

  2. Ez a PCX webáruház mennyire megbízható és gyors? Eddig az e-digital-ból rendeltem pár dolgot abban nem csalódtam, de itt a PCX-en találtam kapásból két furcsaságot:
  a, a 2166D-s és 2164D-s LG meghajtó forintra pontosan ugyanannyi, pedig az egyik LS-os meghajtó, a másik Light Scribe nélküli (ez a kisebbik furcsaság)

  b, de miért árulják a Samsung T8Z-s 1GB-os MP3 lejátszót két féle áron is: 59228Ft és 78551Ft-os áron? A 2GB-osat pedig 69207-os áron? Mert ez így értelmetlen.

  [link]

  (bocsi hogy hosszúra sikerült)


  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz IRON STORM #2127 üzenetére

  És nem tudsz róla valamit, hogy milyen programot adnak hozzá és hogy esetleg az mit tud?Gondolom felbontást és alap dolgokat lehet állítani(hangminőség például).
  Ezekről esetleg valamit?

  ''szerintem ennek igy nem sok értelme van'' - ezt mire is értetted? - a videoszerkesztésre vagy magára az egész cuccra?

  Amúgy ezt a TV tuner dolgot természetesen úgy értettem hogy ''TV tuner szerű'', azaz esetleg helyettesíthet-e egy TV tuner kártyát például videorögzítésbe.


  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  Sziasztok,

  1. Szerintetek USB-IDE átalakítót biztonsággal lehet használni optikai meghajtókhoz, esetleg használt már itt valaki ilyet?[link]

  Esetleg lehetnek vele kompatibilitási gondok?

  2. PC Worldben olvastam régen, hogy optikát nem tanácsos vinyó mellé tenni ugyanarra az IDE kábelre. Az egyik sz.technikai boltban azt mondta a srác, hogy ez így van, viszont a másikban azt mondta kettő srác, hogy ők ilyenről még nem is hallottak, nem lassul be tőle a vinyó. Most már szeretném tudni, hogy melyik az igazság.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz PPeter #2275 üzenetére

  Találtam a cég oldalán magyar nyelvű leírást is, de nem tér ki a részletekre. Annyit ír, hogy kompatibilis mindennel:

  ''Az USB 2.0 - IDE adapter nagyon egyszerűen átalakít egy 2.5”/ 3.5” merevlemezt vagy
  CD/DVD meghajtót megfelelő külső meghajtóvá. Elég, ha csatlakoztat egy IDE eszközt az adapterhez és bedugja a számítógép egy szabad USB portjába. Ezzel átmásolhat vagy tartalékolhat fájlokat a számítógépről a merevlemezre és vissza. Az USB – IDE adapter kompatibilis minden IDE/ATAPI eszközzel, mint például ZIP meghajtók, CD ROM, CD/RW, DVD/RW lejátszók és IDE merevlemezek.''.....
  .....
  ''A Windows 2000 és Xp az eszközt (CIDE23U) automatikusan felismeri. A CIDE23U
  működtetéséhez semmilyen meghajtót nem kell installálni.''

  Tulajdonképpen ez a lényege, amit kivágtam-beillesztettem, a többi az a bla-bla kategória.

  Szóval azt írja minden IDE/ATAPI eszközzel kompatibilis. Persze tudom hogy ilyeneknél sose lehet 100%-ra menni.

  Ja és még lenne egy kérdésem, ha nem terhellek: a közeljövőben új rendszert telepítek, szerinted is jobb ha hagyom az alaplaphoz a Microsoft-os (amit az XP felrak) IDE drivert/ezt javasolta Cyberslider egy másik alaplapos kérdésben/ és nem telepítem fel az NVIDIA saját IDE driverét?


  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz Bernardo20 #2621 üzenetére

  [link]


  [link]

  Szerk.: az utóbbi hozzászólásokat a 365-től olvasd a 392-ig, illetve 409-410-es hozzászólás  [Szerkesztve]

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz Bernardo20 #2674 üzenetére

  hello, ...

  nekem ilyenem van. Pontosabban melyik szoftver telepítésnél írja ki?
  Már a drivernél kötözködik vagy a digitalizáló program telepítésekor?

  Mert akinek korábban ajánlottam hogy vegyen, őneki már a drivernél belekötött, hogy nincs XP SP2, pedig volt neki. Most pontosan nem is tudom megmondani, hogy hogyan oldotta meg a problémát, de leírom én hogyan, mert nekem is beleköt:

  Nekem az XP telepítőmbe belevan téve az SP2, tehát alapból ilyen az XP telepítőm. Majd kikapcsoltam a számítógépet a használati utasítás szerint, mindent bekötök: táp+USB. Szám.gép bekapcs. Majd amikor már nem csinál semmit a vinyó, akkor behelyeztem a Honesteches CD-t egy másik (belső) íróba, majd autómatikusan telepítette a drivert. Tehát felismeri sima külső írónak az XP. Majd Honesteches progi telpítőjét elindítom, végefelé kapok egy ilyen üzenetet:
  [link]

  De ezzel nem kell foglalkozni, hiszen fennt van az SP2, elindítom a digitalizáló progit(honestech) és működnie kell.Legalábbis nálam működik.

  Esetleg nézd meg a programba, hogy nem-e hagytad S-videon a bemenetet.

  Amúgy nem kell ezt a Honesteches programot erőltetni. Ha ez kötözködik, akkor tedd fel a WinDVD Creator 2-őt.Amit én ajánlok. Sokkal kevesebb procihasználat mellett sokkal de sokkal szebb képminőséget ad. Vagy tedd fel a Cyberlink PowerProducer2 Gold-ot(ezt is kaptad az LG-hez),ami igaz ugyanannyi processzort használ mint a Honestech,azonban jobb képminőséget ad, olyat, mint a WinDVD Creator2.
  A WinDVD Creator 3-at ne tedd fel, mert nem ismeri fel, mint digitalizáló eszközt.
  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  Sziasztok, ...

  az lenne a kérdésem, hogy tud-e olvasni egy LG meghajtó(vagy akár más márkájú) egy DVD lemezt rögtön a legelején 12MB-os sebességgel. Vagy honnan kezdi el körülbelül ilyen sebességgel olvasni?
  Mert szerintem nem képes egy meghajtó a lemez elején ilyen 9-10x-es sebességre, szóval szerintem ez hihetetlen, bár valaki állítja, hogy ez igaz.
  Amúgy egyszer írható DVD lemezről van szó.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz IRON STORM #3118 üzenetére

  Köszi, hogy megerősítettél.
  Én is pont ezt bizonygattam, csak nekem nem hittek.
  Amúgy tényleg lassan olvasnak az LG-k, bár én találkoztam egy kivétellel, ami nekem is van: egy külső 5169D, és ez brutálisan olvas, gyorsabban, mint a NEC, bár hozzáteszem hangos is nagyon.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  Bár nem szorosan ehhez a témához kapcsolódik a kérdés, de talán belefér még.
  Most lehet kissé hülye kérdést fogok feltenni, de azért felteszem:
  Ha megírok egy DVD-t, amin vannak AVI videók, akkor milyen íróval jobb azt megírni (nem, nem márkára vagyok kíváncsi)?
  1. Olyan szempontból érdekel, hogy olyan íróval, amelyik ha 8x-osan írok például, akkor folyamatosan gyorsul (azthiszem talán CAV-nak hívják ezt), tehát elkezdi 5x sebességgel, majd 5.1x, 5.2x, 5.3x... ...6x, 7x, 8x sebességgel ír, tehát folyamatosan felmegy 8x sebességre, majd ott megáll.
  2. Vagy olyan írás jó erre, hogy ha 8x-osan írok, akkor elkezdi 4x-esen, majd továbbra is 4x-esen ír, mondjuk a lemez 30 %-áig körülbelül, majd megáll az írás, felpörög a lemez és elkezdi 8x-osan írni (azthiszem talán ezt Z-CLV-nek nevezik)?

  Hozzáteszem az asztalimba egyikkel sincs semmi probléma, nem ezért kérdezem, és mintha egyszer PPeter is azt mondta volna valakinek, hogy tartósságra nincs különbség a két írás között (azért erre nem esküdnék meg, de úgy emlékszek ezt írta).
  Szóval nem erre vagyok kíváncsi, hanem hogy esetleg az asztalik/házimozik ''úgy általánosságban'' melyikre kényesebbek?

  Ha kifog az ember egy kényesebb típust, akkor annak melyik írás a jobb?

  Vagy ha nekem nincs problémám egyikkel sem, de feltételezhetően melyik írási módszerrel szenved kevesebbet az asztali?

  Nem vágom olyan szinten a dolgokat, mint PPeter, de mintha azt írta volna, hogy ha megváltozik a lemezen az írás sebessége, akkor az asztali megváltoztatja az olvasás stratégiáját. Ha jól gondolom, ahol megváltozik az írás sebessége, ott lesz egy törés, vagy nem is tudom hogy nevezzem.

  Viszont ha az író folyamatosan emeli a sebességet (CAV), akkor nem lesz törés, de akkor az asztalinak folyamatosan az írás után kell állítani az olvasás stratégiáját (PPeter logikája alapján)? Mert ugye folyamatosan más sebességgel írta az író.

  Szóval általánosságban melyik a jobb módszer?

  Ja és tudom, hogy erre sokan azt mondják, hogy 6x írás a legjobb a filmre, de én pont ezért vagyok kíváncsi, hogy mi a helyzet a 8x írásnál.
  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz blattida #3296 üzenetére

  Ja OK, nagyjából ezt értem.
  Azért a CLV jobb az asztaliknak, mert ott még egyenletes az írás a lemez elejétől a végéig, tehát nyilván a lemez elején való íráskor jobban pörög a lemez, mint a végén.Ezért írtad ezt:
  ''íráskor ''folyamatosan'' csökken a lemez fordulatszáma.''

  De azt megtudnád mondani, ha már az ember 8x-osan ír DVD-t, (én úgy tudom, hogy ilyen sebességgel már egy író sem képes DVD-t írni CLV-ben, vagyis lemez elejétől a végéig ugyanazon sebességgel) akkor az általam említett 2 módszer közül melyik a jobb?
  Tehát:
  1. 5, 6, 7, 8x folyamatosan emelkedik vagy
  2. 4x írás, majd egy idő után 8x

  ?

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz PPeter #3302 üzenetére

  De úgy általánosságban sem lehet kijelenteni, hogy melyik a jobb akkor?
  Tehát azt mondod, hogy ''erősen írófüggő'', ez nyilvánvaló, de ha erre kéne írnod valamit, akkor mégis melyiket választanád?
  Feltételezhetően a ...... írási módszerrel kevesebbet szenved az asztali (vagy kevésbé érzékeny), de ez nagyban függ az írótól is.
  Tehát mit írnál a pontok helyére?

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz mr.geeZ #3328 üzenetére

  Ilyenből valóban nem sok létezik, ez amit megtaláltál: LG 5169D, nekem van egy ilyenem, és szerintem nagyon jó. Azonban ahogy te is írtad, ez számítógépfüggő digitalizáláskor is.

  Még én egyet ismerek: www.pcland.hu
  DVD írók és ott megkeresed a: ''HP Movie Writer dc3000''
  Ez 34500 Ft
  Ja és az oldalon sajna nulla információt találsz.
  Csak azért írtam az oldal nevét, hogy ha esetleg venni akarsz, akkor ott lehet venni, de információt sajna máshol kell keresni hozzá.
  És fogalmam nincs, hogy ehhez szükséges-e számítógép a digizéskor, ezt kikell kutatnod a neten.

  Az LG-ről ha kell infó, akkor szóljál, nagyon gyors olvasó, sok LG-vel ellentétbe. 3122 hsz
  A HP-vel nincs tapasztalatom.
  [Szerkesztve]

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz mr.geeZ #3335 üzenetére

  Ja, rögzíteni csak akkor lehet, ha a géppel összevan kötve. Mivel ez szoftveres digitalizáló.
  Ezért a processzort terheli nagyon.

  ''Mire való rajta az a felvétel gomb, ha nem arra, hogy géptől függetlenül is tudjon DVDt írni analóg forrásból?''
  Arra való, hogy:

  én így digizek röviden:
  Nem a gyárilag hozzáadott programmal, hanem InterVideossal, mert ez sokkal jobb képminőséget produkál, mint a gyárilag hozzáadott Honestech.
  Ja és a proci terhelése a gyárival 90%, ennek amit használok pedig csak 50-60 %.És ennek ellenére jobb a minőség, hogy kevesebb procit használ.
  Majd ilyen-olyan átalakítás programokba állítgatás, képaránytól elkezdve minden...stb...
  Végül lesz belőle XviD vagy DivX5.0. Általában ezekben írom ki a dolgokat.
  Szóval ez kissé macerás, főleg aki ilyen DivX-ekhez, tömörítésekhez nem ért.
  Erre jó az első felvételes gomb. Ami benne van lemez felismeri és attól függően, hogy CD vagy DVD van benne, abban a formátumban felveszi (DVD-Video/VCD formátumban)a merevlemezre, majd ha leállítod a felvételet szoftveresen a képernyőn, akkor rögtön kiírja rá a lemezre. De így semmilyen beállítási lehetőséged sincs.
  És így elég nagy helyet foglal.Azthiszem (nem szokatam használni ezt, úgyhogy nem nagyon emléxem rá) 1 DVD-re így csak 1 órányi film fér.
  Szóval így egy ''hozzánemértő'' is tudja használni esetleg.

  A firmware kérdésedre nem tudok válaszolni, az LG-nek a programja automatikusan újraindítja. Ha újra kell indítani a gépet, akkor úgyis kiírja a program vagy automatikusan újraindul.
  Lemez ne legyen benne viszont.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz mr.geeZ #3339 üzenetére

  Tényleg jó lenne: 18 ezerért asztali, ráadásul ha akarod, akkor adatot is írhatsz vele. :D

  De az árát mindenképpen megéri. Azért amúgy meggondolandó ám, hogy az ember vegyen akár 50 ezerért asztalit. Én is odavoltam érte. Mondom ez majd ideiglenesen kiváltja, aztán majd veszek 1 hónap múlva asztali írót.Bedigiztem ami kellett VHS-ről, felvettem pár dolgot a TV-ből és őszintén szólva nem is nagyon használom a digiző részét manapság.
  Énis odavoltam, hogy mennyit fogom használni, aztán egyszerűbb letölteni a netről forma 1-től elkezdve mindent.
  Szóval, ha akár egy olcsóbb asztalit, mondjuk 50 ezreset is vettem volna, kissé mérges lennék, hogy csak áll a szekrényen. Mondjuk kérdés, hogy te mire akarod használni.
  Előnye: ha tönkremegy az optikai része, ez utána is használható, mert szoftveres, az asztalit lehet a kukába dobni.
  Hátránya: nem lehet időzített felvételt csinálni vele. Viszont lehet Time Shiftelni szoftveresen. Komolyan. Beállítottam hogy vegyen fel, kimentem dumálni egy ismerőssel, 20 perc múlva viszajöttem, miközben vette fel a dolgokat a merevlemezre, azalatt már tudtam is folytatni a megállítástól a műsort(persze a gépen)  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz PPeter #3342 üzenetére

  Nyilván, ezért írtam, hogy attól függ ki, mire és mennyit használja.
  Arra, hogy pár VHS-t az ember bedigizzen, és esetleg egy-két dolgot felvegyen, arra szerintem egy átlag felhasználónak bőven megfelel.
  Nyilván aki profin csinálja, mint például Te, neked a minőség a legfontosabb és nyilván stúdiókba nem ilyet fognak használni.
  De az árát mindenképpen megéri, ezt merem állítani.
  A múltkor néztem az árát, egy ''sima'' külső íróhoz viszonyítva 300 Ft-al került többe.
  (Manapság mit adnak 300 FT-ért?)
  Ha csak VHS minőségben venne fel, nekem már akkor megérte volna, (pedig sokkal jobb)
  Pár VHS-en elvégeztem apróbb javítgatásokat, mind kép, mind hand terén, persze ez időigényes, de azért sokat kilehet belőle hozni. Barátok véleménye által is szebb lett az XviD-be tett VHS minősége, mintha eredeti VHS-ről néztük volna a TV-n.
  Jó erős gép kell hozzá, de az árát akkor is megéri.

  De ez amúgy egyéni is szerintem, hogy kinek mire van igénye, mennyit használja és mire.
  Egy könyvelői irodába sem vesznek 100 ezres hangszettet, mert jó a 2000 Ft-os is, aki zenét hallgat otthon, annak nyilván nem felel meg ez az árkategória


  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz Laca19 (a) #3346 üzenetére

  Például, ha valaki kimondottan külső írót akar venni, akkor szerintem nem lesz sokkal szűkebb a pénztártája, ha pár száz Ft-al többet kiad érte. És mégiscsak amit felvesz nem fog tovább romlani a minősége, mint egy VHS-nek. Nem veszi fel a versenyt a 300 ezres Denonnal, de ezt nem is állítottam.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz ambrus14 #3811 üzenetére

  Találtam neked slot-in-es DVD írót.
  Samsung SE-T084L
  [link]

  Van az LG-nek is pofás kis DVD írója, itt a linkje, de ez szerintem nem kapható MO-on
  [link]
  A lap alján van.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz ambrus14 #3820 üzenetére

  Gondoltam, hogy belső íróra gondolsz, de csak külsőbe találtam slot-in-eset.
  Az IDE vs. SATA választására pedig annyit, hogy az INTEL chipsetes alaplaphoz érdemes SATA-sat venni, ugyanis azzal kevesebb a probléma. Más gyártók vezérlőivel problémák lehetnek, tehát ilyen esetben IDE-set vennék.
  PPeter: ''.....az Intel chipkészletek S-ATA kontrollerével nincs baj vele.''


  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz Laca19 (a) #3822 üzenetére

  Kis kiegészítés: az újabb lapokon az IDE is lehet problémás: például a 965-ös lapok már nem tartalmaznak ''normális'' IDE vezérlőket, általában külső gyártó csinálja őket, például Jmicron. Ezekkel is jónéhány embernek meggyűlt a baja, főleg ha két eszköz volt az IDE csatornán, persze ez nem jelenti azt, hogy Neked ha esetleg ilyened lenne, akkor Neked is törvényszerűen bajod lenne belőle, csak soknak volt. De például a 945 vagy 975-ös lapokon normális alaplapi IDE vezérlő van, ezekkel nem lesz probléma.
  Nforce-os IDE vezérlőkkel is sokaknak meggyűlt a bajuk, igaz ezeket legtöbbször megoldotta ha az illető uninstallálta az nvidia driverét, és a Microsoftosat használta. Nekem például semmi bajom nem volt az Nforce IDE vezérlőjével, persze miután sokan panaszkodtak rá, azóta csak a sima Microsoftosat használom, vagyis amit az XP SP2 alapból feltesz.
  Szóval ezt csak azért írtam le, hogy ha nagyon körültekintően vásárolsz, akkor figyelembe veszed az alaplapodat is egy kicsit a csatolófelület szempontjából.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz Laybee #3827 üzenetére

  Ahogy olvasgattam a dolgokat a Gigabyte-os topikban másnak is SCSI-nek látja az IDE vezérlőt. Nézzél át a Gigabyte-os fórumba, ott biztosan tudni fogják mivel mit csinálj ha valamivel gondod van.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz sztikac #3846 üzenetére

  ''Én inkább hajlok a külső mechanikák felé, gondolom azok megbízhatóbbak...''. Sok esetben (talán mindegyik esetben) ha külső írót veszel ami mondjuk USB2 csatolású, abban egy IDE felületű belső író van. Például LG E20N DVD író és digitalizáló belseje:
  [link]. Valójában a H20N belső IDE író van a dobozban.(Van benne egy plusz panel, ami elvégzi az az IDE-USB átalakítást)
  De például az én Samsung SE-S164L külső USB2-es DVD íróm is belső SH-S162L belső írót rejt: [link] Amint látod, még a Nero is 162L meghajtónak ismeri fel, ami egy belső meghajtó, csak utána teszi, hogy USB device.
  És mivel előtte egy SH-S162L típusú írót vettem, gondolhatod hogy kissé mérges voltam, ugyanis most tulajdonképpen két ugyanolyan DVD íróm van, csak az egyik USB csatolású.
  Először énis azt gondoltam, hogy talán ezekre jobban ügyelnek, de amint látod csak beleteszik a ''hagyományos'' írót szép dobozba.
  Az egyik barátom is azt mondta, amikor meglátta, hogy ja Ő is úgy hallotta, hogy a külső DVD írók jobbak , stabilabbak, de amint láthatod ezek is ugyanolyanok, mint a belsők, hiszen azokból lesznek.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz atesss #3888 üzenetére

  ''LG-ből is van a H55L,de az 15k''
  Tudtommal ez az optika nem SATA-s, hanem még IDE felületű. A H55L és a H55N is IDE-s.Ez a SecurDisc-es DVD-író, bővebb info: [link]
  Mellesleg én a neten 8 és 10 ezer Ft között találtam az árait ennek.

  ''A legfontosabb az LS minősége(esetleg sebessége)'' Szerintem jelentősen nincs eltérés a meghajtók minősége között ilyen LS téren, sem minőség, sem sebesség tekintetében, illetve ha van is, akkor az minimális és ne ez alapján válassz/válasszon.

  http://www.diesel.com

 • Laca19 (a)

  aktív tag

  válasz atesss #3899 üzenetére

  Hát ha nem használod ezt a funkciót, gondolom akkor normál DVD lesz, amit minden eszköz beolvas. Ha meg használod a SecurDisc-et, akkor ha minden igaz, akkor az InCD program kell az olvasáshoz. Legalábbis, amikor egy másik topikban feltette vki ezt a kérdést: ''Ezt használhatom dvd-filmek védelmére is?!'', akkor PPeter ezt a választ adta rá: ''Nem, DVD-Video levédésére nem alkalmas, mivel a védett adatok - egyáltalán a Securdisc eljárásással készült lemez - állományrendszerének értelmezésére és olvasására az InCD program újabb változatára van szükség, amely a háttérben ügyködik majd ilyen lemez esetén. Ezt meg ugye egy asztali lejátszó hogyan oldaná meg, a jelszóbevitelről nem is beszélve...''

  A többire nem válaszolok, mert én nagyon szeretem a külső eszközöket, szóval ha vennék DVD írót (amit nem tervezek), akkor külső USB-set vennék.  http://www.diesel.com

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés