Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • vati

  senior tag

  válasz lazydog #1961 üzenetére

  Azt konstatáltam, hogy nem lehet elég sokat utánaolvasni... egy idő után fennáll a veszélye hogy az ember a számára valóban fontos szempontokat nem tudja kimazsolázni az információözönből.

  Hibajavítás terén is verik az LG-meghajtók ezt a NEC-t (erdoke is írt hasonlót kicsit lejjebb), nemrég néhány régebbi Aritás szutykot próbáltam beolvastatni vele: az LG íróim olvasták csont nélkül, az új NEC csak harmadik nekifutásra(!) volt hajlandó teljes egészében végigolvasni. 16x-on read error. levettem 8x-re, megint. Újra ugyanígy, már ment.

  De úgy tűnik, el tudom passzolni ismeretségi körben az NEC-t, méghozzá árában. Nem mindenkinek kell RAM-támogatás. Az utódnak megint LG-n gondolkodom :)

  Akárhogy erőltetem az emlékezetem, az elmúlt évekből nem jut eszembe LG írókra visszavezethető probléma: a jó minőségű lemezeket megbízhatóan megírta mindegyik, újabbak és régiek is, évek múltán is olvasható róluk az adat. A szutyok lemezek nagyrészt megdöglöttek, de nem hiszem hogy az író miatt:) Az LG-k kezdetektől fullosan támogatják a DVD-RAMot. LightScribe, LabelFlash szerű parasztvakítások nem érdekelnek (jó játékszer ráérő gyerekeknek) minek fizetni tripla árat a lemezért, ha filctollal is ráírhatom amit akarok? :) Tkp. egyetlen hátrány jut eszembe: nem támogatják a lemezminőség-ellenőrzést.

  Az írásminőség -bár a guruk megírták ezt is sokszor- minimum 3 dolog függvénye együttesen, amiből csak egy az író maga. (író, firmware, médium típusa,minősége, írási paraméterek...) Ha valaki csak minőségi lemezekre ír, jól választja meg a lemeztípust amit ''szeret'' az író-firmware együttes, vsz egy LG-vel is jól járhat.

  "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hogy hol vannak a cölöpök..."

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés