Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • vati

  senior tag

  válasz Shia-ko #1928 üzenetére

  Amikor a Nero DVD-írás után ellenőrzi a lemezt (Verify be van pipálva) nagy ívben ignorálja a DriveSpeed beállítást, és maximális sebességgel kezd olvasni. Felpörgetésnél szintén hatástalan a DriveSpeed. Hálószobában, éjjel, baromi idegesítő.
  Létezik olyan firmware, amivel vissza lehet butítani max. 8x-ra ezeket az írókat? Sohasem írok 4x feletti eszetlen sebességekkel (biztonság fontosabb) és olvasásban sincs igényem 8x-nál többre, a csendes működés fontosabb.

  Közben újabb feketepontokat szerzett nálam a NEC-4571:
  - 4x-en írva is elrontott egy szép Verbatim -R lemezt, az elejét egyre pocsékabb minőségben írta meg, majd a 3.8 GB feletti rész teljesen olvashatatlanra sikerült.
  Pedig vagy 10 hónappal öregebb a lemez mint az író, ugyanezeket a lemezeket az ősrégi LG-íróm (2003 decemberi gyártású) is hibátlanul megírja, eddig sohasem rontott vele. (firmware-t nem vagyok hajlandó frissíteni, én end user vagyok, és nem kell olyan igénytelen hardver amit már újkorában is hekkelni kell hogy alapszinten működjön)
  - Elvileg támogatja a DVD-RAM formátumot. Elég sokat használok ilyen lemezeket, ezért alapvető szempont hogy az íróim üzembiztosan tudják olvasni-írni, akár asztaliban lettek megírva, akár gépben. Beraktam egy 3x-on írható Panasonic RAM lemezt, visítozva próbálta felpörgetni, fél perc után nagy nehezen sikerült is, de nem túl meggyőző... marha lassan olvassa, különösen az asztali Pana íróban megírt lemezekkel boldogul nehezen.
  - Szintén Verbatim, CD-RW: LG íróban megírtam, átraktam ebbe, megint visítozik vagy 15 másodpercig amíg nagy nehezen felpörgeti, aztán lassan és bizonytalanul olvassa, majd kiakad, médiahibára utaló üzenettel. Egy másik, szintén LG író-olvasó csont nélkül beolvassa ugyanazt.

  Azt hiszem, mégiscsak beszerzek egy halk és megbízható LG-t...

  "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hogy hol vannak a cölöpök..."

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés