Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • XIII Ramses

    aktív tag

    Mivel sok kérdést, és nem mindig egyenes választ olvastam a hozzászólásokban úgy gondoltam tennék egy kis áttekintést a teljesség igénye nélkül.
    Előre bocsátom nem vagyok egy Ppéter vagy hasonló kaliberű, csak lemezeket írok már vagy 10 éve kb. vagy 40 eddigi írómmal.
    Plextor fan voltam, volt 712 ,716, 740-es (benq1640, de kitűnő író volt) aztán mikor a plex feladta a saját gyártást elpártoltam a nec / optiarc irányába és nem bántam meg, bár az igény egy kicsit változott.
    Optiarc. 00-ás sima 01-es lightscribe 03-as labelflash. Mivel mindhárom írófajtám van bátran mondhatom, hogy nincs lényegi különbség köztük használhatóság szempontjából. Bármelyiket nyugodtan lehet venni. Firmware is rendesen frissül. És itt csodálkozom, hogy még senki nem linkelte be a legnagyobb fanok Liggy és Dee honlapját, ahol remek általuk modifikált és eredeti firmeket lehet letölteni az Optiarc írókhoz.

    http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/

    2 dolog nem tetszik az új 724x sorozatokban.
    1. úgy robban ki a lemeztálca kinyitáskor mint egy atombomba. Az első 7241-esemet szét is szedtem kb 20 percesen hogy nem ragad-e be valamiért – hát nem ragadt…
    2. előfordul általam még nem ismert ok miatt, hogy nem teljes sebességgel (kezdésnek kb 6,5 végén 16x-os) olvassa a lemezeket hanem mint a csiga. Ha felpörgetem cd speed-el akkor már ok. Firmware kiforratlanságra gyanakszom…
    Ezek miatt is ajánlatos a már kifutóban lévő szériát (720x) vásárolni még egy darabig.
    A Plextor 880sa-m ma jött meg, még nincs a gépben, meglátjuk, hogy hogyan muzsikál.
    Lg íróm is volt már egy pár, de egyáltalán nem voltam megelégedve velük, bár egy átlagfelhasználó számára elismerem, hogy elegendő. Mennyien mondják nekem hogy pedig jó az lg erre én – mert nem volt még egy optiarc-od !
    Samsungom sose volt, csak a rosszat hallottam róluk, nyilatkozni nem tudok.

    Hogy túl hangos-e az író vagy nem: Drága gyermekeim éppen az a jó, ha jó hangos, mert pörgeti a lemezt mint a disznó. Legalább hamar fel megy wincsire a film és lehet nézni onnan. Alapvető szabály, hogy minden videót rakjunk fel a hdd-re ne a szerencsétlen írót nyúzzúk két három óra hosszat.

    1x-es 2x-es írás: Nálam sokkal nagyobb tudorok ezerszer leírták már, hogy a jó minőségű 16x-os lemezek pl: verbatim (mcc-004 és hasonló) éppen úgy vannak kitalálva a gyorsabb írásokra. 8x-os sebességgel írhatunk nyugodtan minőségi lemezekre bármit. A Firmware is ezek szerint működik, minden írási tempóhoz van rendelve egy előre megírt írási stratégia, menet. Nem véletlen hogy egy 16x-os verbatimra már nem tudunk 1-2x-esen írni… Egy Dzsunka lemezre meg nem tudunk 8x-osnál gyorsabban.

    Crc hiba: Tapasztalatom szerint, de ez is le volt már írva egy jó párszor régebben, a crc hibák 90 %-a memória tuningra vezethető vissza. Ha több crc fordul elő akkor nézzük meg a memóriát. Jók, nem tuningoltak? A túl nagy memória tuning írásnál mutatkozik először nem pedig pl. játéknál. Köze nincsen ahhoz, hogy egy lemezt 4x-esen vagy 8x-osan írtunk meg. A 12x-esnél nagyobb írási tempót viszont lehetőség szerint kerüljük. (nem a lemez miatt)

    A slaci007 által linkelt képek megértésére ajánlom ppéter régebbi írásait és a burn.hu –t.

Új hozzászólás Aktív témák