Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Piftuka

  veterán

  válasz verybigboy #20248 üzenetére

  Mindenek előtt... Köszönöm a választ mindkettőtöknek! :R

  Van több kérdésem is azzal kapcsolatban, amit írtatok...

  "Jó DVD írót DVD íráshoz, Jó BR írót BR íráshoz!!!"

  Légy szíves fejtsd ki bővebben, hogy miért? Egy kiváló minőségű BD író miért nem megfelelő DVD lemezekhez is?

  "Kérdés mi a cél és mik a lehetőségek."

  A célom a lehető legjobb minőségű írással dolgozó készüléket megvásárolni, amely önmagában is jó minőségű, és tartós.

  (Bár a jelenlegi - a maga idejében "top vételnek" titulált - SONY írómmal szerzett tapasztalataim alapján már szkeptikus vagyok a tartósságot és minőséget illetően.)

  A felhasználási terület szinte kizárólag adatok archiválása lenne; direkt a célra gyártott archiváló DVD-kre, de talán BD-re már jobban megéri. (Ráadásul archiváló BD-t könnyebb beszerezni, mint DVD-t, mert előbbi kapható kis hazánkban is, utóbbival pedig az elmúlt években egyszer sem találkoztam a hazai boltok polcain.)

  Emellett adathordozásra, adatok, ill. lemez írás tesztelésére is szoktam régebben DVD-RW lemezeket használni.

  Gondolom egy BD író alkalmazásával már BD-RW lemezekkel is meg lehetne valósítani mindezt. (Nem elfelejtve, hogy egy tucat jó minőségű DVD-RW lemezem van, amit azért nem dobnék ki, ha egy mód van rá.)

  "Re: LiteOn, írásra nem venném, lemez írásra sokkal jobb opciók vannak, persze nem a boltok polcain hanem pl. hardveraprón.[..]"

  Egy kicsit most össze vagyok zavarodva. Valahol itt a fórumon azt olvastam, hogy a jelen topic-ban is említett TEAC BD író éppen azért jó, mert LiteOn belsővel készült.

  Anno, a "CD írás hőskorában" viszont a LiteOn írókkal kapcsolatban nekem az maradt meg, hogy a legolcsóbb, "kínai gagyinak" számított. (Szemben a Plextor, Hitachi, Mitsumi, stb. modelljeivel.)

  Így továbbra sem tudom hová tenni ezt a céget, illetve terméket... Most akkor "gagyi", vagy nem? :F

  Ezektől a SATA, belső íróktól például mit várhatok? És melyik érdemes megvásárolni? Ha és amennyiben érdemes....

  (#20249) jeni válasza Piftuka (#20246) üzenetére
  egy jó DVD író =Samsung 224 más nem nagyon van kínálatban."

  Pár hónapja itt a topic-ban az volt az általános vélekedés, hogy a Pioneer utolsó, még az általuk gyártott belsővel szerelt modelljein kívül semelyik új író sem ajánlott, ha az írott anyag minősége és tartóssága a cél.

  Ez még most is így van? Esetleg változott azóta valami? Miért ajánlott a fenti Samsung író?

  "vagy egy jó fajta DVD író használtan=Pioneer DVR-215/216,Sony AD-7260S (ezt félve mertem ide írni-mivel ez romlott el neked)
  bár nem tudom,hogy a Sony AD7260S ténylegesen rossz-e?
  Feltehetőleg igen,gondolom ezt az írót beetted egy másik gépbe és ott sem volt jó."

  Nem volt még másik gépben.

  Miért lenne szükséges? Az én számítógépem konfigurációjában semmi nem változott bő ~4 év alatt, de az alap komponenseket illetően szoftver szinten sem.

  Különösen arra tekintettel, hogy maximum ~40-50 alkalommal használtam DVD írásra a szerkezetet (de lehet, hogy ha 20-at mondanék még az is sok lenne), ha most nem működik, az számomra egyértelmű meghibásodásra utal. Ahogyan az is, hogy a CD író része jó, "csak" DVD-t nem hajlandó írni.
  (Itt a topic-ban mondták a fórumtársak korábban, hogy valószínűleg "elfáradt" a DVD optikája.)

  Használtan optikai meghajtót nem szeretnék vásárolni, ha egy mód van rá.

  Viszont itt a városban van egy-két olyan számtech bolt, ahol eséllyel lehet találni újonnan "elfekvő" készletről alkatrészeket. Olyanokat, amik évek óta ott "porosodnak" a boltban.

  Körbejárom őket, és megnézem, mi a kínálat. :K

  "Ha mégis Blu-Ray írót szeretnél akkor érdemesebb megvenni a Liteon belsős Teac BD-W512GSA ami még kapható és jól ír,főleg,hogy még teszt képes mellette."

  Utóbbi alatt mit értesz pontosan?

  Egyébként jól hangzik a dolog, és nem feltétlenül ragaszkodom a Pioneer íróhoz, de preferálnám, ha meg lehetne vásárolni Magyarországon is.

  A TEAC-et nem importálja, ill. nem forgalmazza senki?

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Hozzászólok Aktív témák