Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    Hasonló kérdésem lenne, mint ami(k) már korábban elhangzott(ak), de kicsit más peremfeltétellel, ezért engedelmetekkel feltenném (megint). Szóval, egy plusz merevlemez kitúrta a laptopból az optikai meghajtót (típusa valószínűleg LG GT80-N), és meg kellene oldani, hogy szükség esetén legyen DVD írási-olvasási lehetőség. Ha jól értem, az alábbi opcióim vannak:

    a) Csupaszon használom egy eSata-SATA 13 pin kábellel (kb. 2500 Ft) vagy egy hasonló USB-ssel (kb. 3000). (Olcsó, ronda, nem tudom a meghajtó csatlakozója mennyire bírja a strapát.)
    b) Veszek egy 12.7-es házat (kb. 5000 Ft). (A linkelt példánynál nem túl biztató, hogy "beszerelt meghajtó nélkül sérülékeny". Vagy mind ilyen?)
    c) Veszek egy új külső írót garanciával (kb. 9-10000 Ft) vagy anélkül (kb. 5000). (Kérdés, hogy milyet.)
    d) 10-12 éves IDE PC belső írónak veszek külső házat (7000 Ft). (Nem nagyon lesz hordozható.)

    Eredetileg a b) megoldásnak futottam neki, de a külső házak meglepően drágák, így lehet, hogy akkor már jobban megérné normális külső meghajtót venni (ami akár több gépet is kiszolgálhatna). Sajnos sem tapasztalatom, sem termék- vagy piacismeretem nincs, ezért minden minden véleményt, tanácsot, javaslatot örömmel vennék. Előre is köszönet érte. (eSata, USB3, firewire csatlakozó van, csak belföldi beszerzési forrás jöhet szóba.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák