- [Re:] Komoly ráncfelvarráson esett át a vezeték nélküli Razer DeathAdder
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- [Re:] Sokoldalú apróság: a Corsair K70 RGB Pro Mini Wireless tesztje
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
Moonwolf #20100 üzenetére
A Sony DVD -RAM nélküli,nem teszt képes.
A Samsung az tesztelésre (jitter mérésre nem) is alkalmas.
A Samsung íróban jobb a hiba javító,olvasó képessége.
Az írás szempontjából egy szintem vannak tudtommal.
Ha az árát nézed a tudással akkor a Samsung a jobb vétel.A külső DVD írókból két (három) féle van:
Az extra lapos egybe épített külső házban,amiben a mechanika azonos a laptopban levővel. Hátránya nem bontható.
A másik meg egy normál PC-s DVD író egy külső házba berakva. Ez a jobb,a minőségibb, stabilabb megoldás.Hátránya az extra méret.
A harmadik szintén egy laptopba való író+ egy külső lapos ház. Ennek az az előnye,hogy variálható hardveresen! Hátránya ez picit drágább az egybe építettnél. -
Moonwolf
senior tag
Amit belinkeltél abból a háromból, melyik az érdemesebb választás?
Na meg ezeknek a külsős Samsungoknak hasonló a hibajavító képességük mint teljes méretűeknek?[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
-szabi-
őstag
LiteOn iHAS324 nem ajánlott?
üdv
szabi -
jeni
félisten
válasz
Moonwolf #20102 üzenetére
elvileg ugyanaz a szolgáltatás,de nem biztos,hogy az eltérő chipek miatt 100% azonosak!
A rendes PC-s írók mechanikailag 100x stabilabbak.
A gyárilag egybe építettek előnye,hogy jobb a házuk.
Viszont a külső USB csatis Író kevésbé stabilabb írás módot ad mint a belsős sata változat!
USB kábelen keresztül kisebb az adatsebesség. Nagyobb a hiba % ilyen esetekben mikor egy külsővel lesz írva egy lemez.-szabi-
korábbi kiadások értelemszerűen jobbak voltak de amit kinéztél az sem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Akkor ezt a típust nem éri meg megvenni: Asus DRW-24F1ST/BLK/B/AS ? -
Moonwolf
senior tag
Nem lenne vele sok írás, max rw lemez, ezért is kérdeztem rá a hibajavítási képességére.
Na meg még egy olyan kérdésem lenne hogy az alábbi írók közül (SE-S084F, SE-208AB, SE-T084P) mindegyik jobb mint amit ma lehet kapni a boltok polcairól usb dvd írót, már csak azért is mert régebbi gyártású?
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
jeni
félisten
válasz
Moonwolf #20106 üzenetére
ma ez SE-208AB a legújabb modell a Sasmung laptop írókban,igazán nincs jelentősége,hogy az 1-2 évvel korábbit vennéd meg. maga a szabvány nem változott. amiben van változás az egyszerűség és a gyártási költség faragása mindenekelőtt.
-szabi- adamcsik
az Asus író(k) rákfenékje a firmware hiánya,egyet kiadnak esetleg és csókolom!
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
-
-szabi-
őstag
Másképp fogalmazva lite-on ellenében is samsung az ajánlott?
üdv
szabi -
Moonwolf
senior tag
válasz
-szabi- #20111 üzenetére
Ha régebbit akarsz venni akkor nem, ha viszont újat akkor igen. Ha tesztelésnél jittert is akarsz nézni akkor arra az újabb LiteOn is jó, de persze annak csak a neve LiteOn.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz
-szabi- #20115 üzenetére
Azért ne csak a mondat végét ragadd ki.
Ha szeretnél tesztelni és jittert is mérni akkor a LiteOn jobb választás mert az tud jittert is mérni, így értettem.[ Szerkesztve ]
-
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Ottó58 #20126 üzenetére
Ha csak ritkán használja és szeretne egy keveset megtakarítani rajta akkor tényleg jobb a Samsung 224DB, na meg firmware szempontjából tényleg jobb.
SB01 es a legfrissebb hozzá nem?
-
Blue meth
aktív tag
Az első cd olvasóm majd írom is LG volt, mindkettő tökéletesen működött mindig.
-
Ottó58
senior tag
-
Blue meth
aktív tag
Jó ez az M-Disc, hasznosnak tűnik, árulnak ilyen lemezeket itthon? Nem is láttam még ilyet.
Viszont nem hiszem, hogy létszükség lenne ez a lemez viszont, csak 200 forinttal drágább, mint a Samsung, de erre is 2 év garancia van (míg Samsungra csak 1)
[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
-
piadex2
senior tag
hello!
ár nem fontos, olyan kell, ami nem cseszi el a lemezeket. verbatimot használok, (duplarétegűt), és az x-diket dobom ki, mert az asztali nem tudja olvasni vagy ha olvassa, akkor a második réteggel gond van. a lemezeket bevizsgáltam, kiváló minőségűek.
amit használok: samsung és tsst (toshiba+samsung) meghajtók.
tapasztalatok?
kösz előre is.piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
verybigboy
senior tag
válasz
piadex2 #20136 üzenetére
Az is hozzátartozik a story-hoz, hogy kb. december óta megjelentek a Verbatim "továbbfejlesztett" lemezei (persze mindez irónikusan mondva) és sajnos egyre több hibás lemez van köztük (Xbox-osok jelzik vissza nekem).
Megoldás lehet ha tudsz még szerezni szingapúri gyártású lemezeket, azok még minőségi darabok, ha nem, akkor - sajnos - az íróváltás sem biztos hogy jó, jobb eredményt fog adni!
Itt tartunk, "fejlődik" a dolog ...
-
piadex2
senior tag
válasz
verybigboy #20140 üzenetére
hello!
eddig 4x-es leglassabb sebességet tudtam elérni a lemezeknél. létezik software, ami alacsonyabb sebességű írást is lehetővé tesz? vagy ez csak a hardware-től függ?
kösz.piadex2
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
egy cégtől ezt az ajánlatot kaptam:
"ASUS DRW-24F1ST"
kinek mi a véleménye?
kösz.piadex2
-
yvsmad
őstag
válasz
verybigboy #20140 üzenetére
Vagy el kell felejteni a Verbatimot.
https://hardverapro.hu/apro/minosegi_irhato_cd_cd-r_lemezek_2/friss.html
-
jeni
félisten
válasz
piadex2 #20145 üzenetére
sajnos már nem mert ezek már 2-3 éves modellek. így csak arra lesz frimware amelyiket majd legyártatja a cég tehát egy új cuccnál fogja megkapni.
az említettre már nem lesz firm. csak ami van fent.
Samsung SH-224DB ASUS DRW-24F1ST ehhez meg nincs semmi,ha átlehetne flashelni akkor lehetne csinálni belőle Samsung írót de gondolom nem érné meg minek pepecselni vele ha lehet kapni Samsung kivitelben is.itt lehet venni dual rétegű DVD-t A kategóriás lemez Verbatim UAE
majd a többiek javasolnak valamit[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz
piadex2 #20145 üzenetére
Tudom, hogy nem illik szeretni, de nekem Pio íróval írva a Maxell és a Memorex +R DL lemezekkel sohasem volt semmi gondom. A Fuji is jó, csak drágább ezeknél. Több száz lemezt írtam már az utóbbi 6 évben, mind hibátlan a mai napig. A -R DL lemezeket kerülni kell, azoknál tipikus hiba, hogy csak az 1. réteg írható/olvasható.
[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz
piadex2 #20145 üzenetére
Én ilyet használok évek óta, Pio íróval 0 hiba.
Gagyi írók miatt szokták lehúzni a lemez minőségét, amikor sok tízezer Ft-ot költenek lemezekre (nem kis részük megy a kukába), közben az írón akarnak spórolni pár ezrest. Az első 50-es henger lemezen behozza az árát a jó író.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Samsung SH-224DB-ből a dobozosat (Box) érdemes venni, mert alig kerül többe és Made in Philippines gyártmány
Ezek járnak hozzá pluszba:
- Sata tápkábel
- CD programokkal (PowerDVD, Power2Go, PowerDirector, Kwik Media)
- Beragadt lemezkiszedő kapocs
- Fehér és ezüst (ez igényesebb, mint a fekete és Samsung logo is van mindegyiken) előlap
- Csavarok
- Kis kézikönyv a beszereléshez
- Doboz2014 Májusi
SB01 FirmWare van rajta[ Szerkesztve ]
️️
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- [Re:] Komoly ráncfelvarráson esett át a vezeték nélküli Razer DeathAdder
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xbox Series X|S
- Apple notebookok
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Új Zsír MSI GF63 THIN GAMER Laptop -30% 15,6 i5-10500H 16 512 FULLHD IPS MATT NVIDIA RTX 3050 4GB!
- Samsung Galaxy S10 128GB/8GB
- Acer Aspire E1-571G. 15.6" Led/i5-3210M/8GB/GT 620M/128GB SSD Gyors működés!
- Új DELL G5 15 Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% AMD Ryzen 7 5800H 8Mag 16/512 RTX 3060 FHD 120Hz!
- Ritka HP Envy 15-1090eg. 15.6" Led/i7-720QM/8gb/128gb SSD/HD 4830 1GB/Szép állapot!
Állásajánlatok
Cég: Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft.
Város: Budapest
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest