Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RT2T

    csendes tag

    Samsung SH-S223L - CD írás.

    A Pioneer 215D-t azért vettem ki, mert az asztali DVD olvasó nem olvasta a CD-ket, amit azzal írtam meg, arra gondoltam, hogy sajnos lejárhatott az ideje, cserélni kell. Most meg úgy tűnik, hogy nem azzal volt a baj? Hogyan lehet egy Használt DVD íróról megmondani, hogy jó vagy rossz, és hogy hány % -on van a minősége?

    Kutattam a témában: egy ismerősömnek 223C van, és az engedi a 8x CD írást!, Van még neki 222 is és az pedig a 4x írást is engedi.
    Elérhető 3 féle firmware: SB01, 02, 03. Ha a régebbieket tenném föl, akkor lehetséges, hogy előjönne legalább a 8x írás? Vagy visszafelé nem engedi "frissíteni"?(.03 van most)

    Nem nagyon vagyok otthon a tesztelésben, az általam belinkelet kép akkor most milyen minőségű CD írásnak felel meg? (jó, roszz, még elemegy?)
    Mit jelentenek a kis betűpárocskák: C1, C2, CU, FE, TE, Beta, jitter?
    Nincs erről egy régebbi írás, amit elolvasva kiokosíthatnám magam a témában?

    Régen nem foglalkoztam a CD írás témával. Amikor régebben utána néztem, az volt a trend, hogy minél lassabb sebesség előnyösebb. Lehetséges, hogy az eltelt idő alatt változtak a dolgok, és egy jó minőségű DVD író (223L) már 16x sebességen is meg tudja írni a CD lemezt jó minőségben? Füllel halható, hogy nagyon precíz a 223L mechanikája, alig hallható a zaj íráskor.
    Vagy a fizika nem változott: fénysebesség x Lézer bekapcsolási idő x lemez elfordulási sebesség = jitter
    A cél most nem a kimagasló hangminőség lenne, hanem a megbízhatóság, és az, hogy minden készülék lejátssza a CD-t.
    Szeretném megkérdezni, hogy aki már régebb óta 16x sebességgel ír CD-t, annak nem volt ilyen, hogy valamilyen készülék nem tudta lejátszani a CD-t ?
    Valószínűleg nálam az asztali DVD cseréje lesz szükséges.

    Szeretnék egy-két megnyugtató hozzászólást látni, hogy a 16x sebesség nem olyan rossz dolog.

Új hozzászólás Aktív témák