Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz kicsirigó7 #11188 üzenetére

    sajnos nagyon összetett dolog ez, konkrétumot csak akkor lehet mondani, ha már adott az alaplap és az optikai meghajtó pontos típusa, de még akkor sem teljes bizonyossággal, mert bios verziótól, illesztőtől és még sok más dolgotól is függhet az oprendszer mellett, sokszor natív ide módban is megfelelő működésre bírható a legtöbb sata csatolású optikai meghajtó, de sajnos nem mindig/minden párosításnál!
    például vannak olyan chipset verziók, amik - annak ellenére, hogy nem túl régiek - egyáltalán nem szeretik a sata catolású optikai meghajtókat, ide módban nem hajlandóak megfelelően lekezelni, és ahci módban is problémáznak néha, el- eltűnik néha az optikai meghajtó a rendszerből...stb. aki ilyen szempontból régebbi vagy problémás alaplappal rendelkezik, és nem akar még egy ideig alaplapot cserélni, annak valóban ajánlottabb az ide csatolású optikai meghajtó, leszűkítve a hibalehetőségek körét! az xp használata sem szerencsé már ilyen szempontból, mint korábban is írtam, akár egy illesztő hiányán elbukhat a dolog!
    az adott sebeségen történő írás intervallumára csak annyit tudok mondani, hogy eltérő író/firmware még azonos lemez esetében is adhat akár 1 perces eltérést is mondjuk 8x sebességű íráskor, ez nem hiba, hanem esetlegesen az írási stratégia mássága is okozhatja!
    szerintem amúgy a bios állítgatása sem vehető problémának, mint korábban is írtam, megfelelő sata csatolású alaplapok esetében az ahci mód lenne a normális/alap, attól eltérni csak saját felelősségre!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák