Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szbalogh

    őstag

    Mielőtt újat vennél és a régit kidobnád:
    :DDD Megjavítottam a dvd írómat
    Samsung sh-s183a íróm azt kezdte el csinálni, hogy csak villogott a led, nem kezdte el olvasni a lemezt és a fej csak ide oda kattogott.
    Gondoltam szétszedem mielőtt kidobom, hátha csak poros lett az optika. A motort ami a lemezeket pörgeti nagyon meg volt szorulva. Portól vagy helytelen kenőolajtól.... nem tudom. Sajna nem lehetett szétszedni (vagy csak én nem tudtam) hogy a csapágyat kitisztíthassam ezért arra az elvetemült ötletre jutottam, hogy hígítóval kimosom :Y
    Öntötem is bele, a tekercsek közé :) úgy hogy a motort fejjel lefelé fordítva benenmaradt a hígító. Kicsit megforgattam és tengely mentén 1-2mm-t megmozgattam (ennyi holtjátéka volt a forgórésznek) és azonnal engedett. A lemezt tartó műanyag alsó részét kicsit megmarta a hígító, de ami a lemezzel érintkezik azt nem bántotta. A maradék oldószert kiráztam és hajszárítóval kipárologtattam enyhén melegítve (egy levegőspray lett volna az igazi). Ezután a motort visszacsavaroztam, a 2db szalagkábelt visszadugtam és a dobozát összecsavaroztam.
    És működik :C

    Nick: HE_Storm

Új hozzászólás Aktív témák