Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz silmatauki #24034 üzenetére

  Múltkor a kezem ügyébe került egy NX mini és nagyon pozitív élmény volt. A zoom objektívvel pont elveszíti a váz a lényegét, de azzal a 9mm-es fix üvegekkel annyira kicsi volt, hogy ez már szó szerint zsebre vágható. Mellé tettem néhány kommersz, nem cserélhető objektíves és kisebb szenzoros kompaktot és így is vékonyabb volt.

  A képminőség olyan-amilyen. Láttunk már 1" szenzorral ennél jobbat is, de összességében simán jó lehet egy mobiltelefon kiváltására is. Én a telefonban azt szeretem, hogy megyek-megyek, meglátok valamit, zsebből előveszem, kattintok, visszadugom a zsebembe és megyek tovább. Erre még a legtöbb kompakt sem alkalmas, mert túl vaskos, de ez nagyon karcsú lett.

  De a Jpeg motor borzalom. Sajnos. Nekem egy ilyen gép ne csak az utcán legyen praktikus, hanem a feldolgozásnál is. Feldobom telefonra vagy táblagépre az anyagot, megszerkesztem, osztom. Franc sem akar RAW-ból kiügyeskedni valami elfogadhatót.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák