Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz benedekco #9998 üzenetére

    Canonosként fokozott érdeklődéssel néztem a G1 X-et (mert pl. a meglévő vakum rá tudom tenni), viszont a G1 X (is) itt off mivelhogy az sem cserélhető objektíves.

    Bár kétségtelen előrelépés a G12-höz képest, mindent megtett a Canon, hogy nehogy erodálja a DSLR üzletét és így lett a a kompakt (bridge) kategória következő állomása (merthogy az már az előző G-s sorozatokból látszott, hogy ez a kategória kifulladt és innen már csak az áresés jönne).

    Egyrészt fényerőtlen zoomot tett rá (amit valahova a 18-55-ös és a 15-85-ös kittobi, merthogy mindkettő az, az egyik a xxxD a másik a 7D-é, közzé sorolnék).
    Műszakilag érthető a probléma, nagyszenzorhoz fényerős zoom izmos mérettel/súllyal és költséggel rendelkezne.
    Másrészt úgy is árazták be (annak ellenére, hogy ugye vsz. jóval olcsóbb gyártani mint a belépő DSLR kittet amit kb. ugyanennyiért árulnak).

    Valahogy nem akaródzik nekik belépni a tükör nélküli cserélhető obis kompakt rendszer piacára (ahol ugye fényerős fix. is opció lenne). De mondjuk mit is vártunk. Absz. kis lépésekben csak csepegtetve a fejlesztéseket és maximalizálva a profitot lépnek előre. Ezt csak komoly külső kényszer tudná megváltoztatni az meg ma nincs.

    Ennek ellenére nem mondom, hogy nem tudnám elképzelni a DSLR-em mellé olyan helyzetekre ahol a zsebbe kell elférjen ill. a DSLR nem praktikus mert túlságosan érzékeny (hogy példát is mondjak pl. sítúra) viszont erre azért sokallom az árát.

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák