Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz benedekco #9996 üzenetére

    Lehet a m43 topikban kellene kérdezz, azaz itt (úgy tűnik ezt a topikot nem nagyon olvassák az ottaniak).

    A fuji X100 vsz. az nem MILC (merthogy nem cserélhető az obija, amiből az IL jön) és nem is 600k.
    Vsz az X-Pro 1-re gondoltál (obival ez lenne az a kategória).
    Mostanság nagyon trendi lett az X (ami mutatja, hogy nagy mozgolódás van).

    Egyébként az m4/3-nál nagyobb szenzorokhoz is csinálhattak volna egy szabványos bajonettet. A tükör nélküli cserélhető obis nagyszenzoros (de kompakt méretű) gépekben van perspektíva az igényesebb amatőröknél ill. profik utazgatós másod (3-ad stb.) gépének, viszont ahhoz, hogy versenyképes legyen és talpon tudjon maradni kellene valami szabvány.

    E-nélkül beinvesztálni egy ilyen rendszerbe kicsit kockázatos azaz, ha nem sürget az idő én pl. még várnék, hogy kiforrja magát mind a technológia (a tükör nélküli EVF-et használó technológia rohamosan fejlődik - és elvileg a több elektronika kevesebb finommechanika miatt olcsón is lehetne gyártani, de pl. itt miért nincs szenzorstabi?) mind az üzleti modell (ma minden ami ebben a nagyszenzoros kompakt témában megjelenik piszok drága, viszont egyre másra jönnek a koncepció jellegű gépek).

    Egyébként respect a Fujinak, tisztán a speckókat elnézve jó kis rendszer lett a hiányosságok ellenére. Nagyon sok esetben el tudnám képzelni DSLR rendszer helyett, persze hogy szuperálna a gyakorlatban még nem tudjuk.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák