Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Songo #9605 üzenetére

    DSLR, vagy bármi cserélhető obis gép szerintem nem a legjobb videózásra.

    Egyrészt egy hagyományos videókamerának a fogása sokkal jobb ha videózni kell. Lehet egy kézzel is viszonylag stabilan tartani, mégis eléred a zoom gombot, véletlenül se húzod meg kicsit a másik kezeddel, miközben zoomolsz, stb.

    A másik az, hogy az optikai zoom átfogás nagyon kicsi ezeknél a 18-55 kitobiknál, amik beleférnek a keretbe. Nem tudom, hogy mik a videózási szokások, de ahogy nézem az említett videókamera ekv. 35mm-ről indul, egy kitobi viszont ekv. 80-82mm-ig tud elmenni, szóval az a mostani videókamerátoknál icipicit több mint 2x-es zoom.
    Ha ennél jobban szoktatok zoomolgatni, akkor iszonyat rövid lesz a kitobi.

    Harmadrészt a Nikon D3100 mono hangot tud csak felvenni, azért ez is lehet szempont, illetve az autófókusz hangja is be tud hallatszani a felvételbe.

    A DSLR-ek videó funkciója maximum csak ilyen rövid snittek felvételére jó, amire külön lesz felkeverve valamilyen hangsáv. Szerintem.

    Ha egy kütyüvel akarjátok kiváltani a két meglévőt, akkor inkább valami kompaktot kéne keresni (Sony HX9V videójáról pl ódákat zengnek ha emlékezetem nem csal), bár fényképminőségben nem biztos, hogy előrelépés lesz.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák