Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz Matska #51734 üzenetére

    A 6000-re már nem emlékszem mind benne van-e, de a 6300-ban már biztos ott a szokásos Standard, Vivid, Landscape, Sunset, Night, B/W és Sepia mellett a Neutral, Clear, Deep, Light, Portrait, és Autumn Leaves, amiből mindre érdemes rápróbálni, hogyan bánik a kontraszttal és színekkel, mert teljesen más. Mindegyiknél külön-külön állítható a kontraszt, telítettség és élesség, amiből típusonként több profil elmenthető. Még ebbe is bele lehet nyúlni az AWB profilozásával, amit el lehet toligálni A-B, G-M rácson.
    De a Fuji DR200/400 stb dinamika mókolás itt is megvan mindegyik vázban DRO név alatt.
    Itt tényleg az a különbség, ha Fuji vázon (egyszerűsítve) beállítod, hogy velvia, tudod, hogy lila lesz minden. Itt sajnos magadnak kell rájönni, mit mire használsz.

    Ettől még persze a Fuji X-trans JPEG-ek könnyebben kezelhetőek a többségnek, de az olyan felesleges mondatokat engedjük el, amit többnyire azok hintettek el a köztudatban, akiknek a képességét meghaladta az alapbeállításokon túlmozdulni.

    És ja, a fejlődés folyamatos, ahogy nő a szenzorok és a feldolgozók teljesítménye. Így ebből a szempontból a 3.gen FF vázak számítanak most a legjobbnak.

Új hozzászólás Aktív témák