Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stargazer

    senior tag

    Én totál primitíven állok a fényképezőgépekhez, de ez nem jelenti azt hogy nem szeretném ha jó képek készülnének. (Lehet hogy ez ellentmondás, de attól még így van.) Szeretném hinni hogy van olyan gép amit egyszerű kezelni (tehát nem kell egy többhónapos tanfolyamot elvégezni ahhoz hogy minden apró feature-t tudjak és mint egy nindzsa kezeljem) és még én is tudok vele jó képeket csinálni. Az új gépek biztos sokmindent megoldanak helyettünk, de nem akarok azért egy vagyont költeni, mert annak számomra nincs értelme. Igazábol a G6 is sokkal többet tud már mint amennyi nekem kell, sztem a töredékét se használom ki, de mégis rosszul érezném magam ha pont egy apróság amit esetleg mégis használok, nem lenne az új gépben. Pl. az piszkosul zavar a G6-ban hogy nem tudom hogy lehet az apertúrát valahogy gyorsan állítani. Tudom hogy ott van a kis vékony tekerőgomb de azt vacak használni.

    Érintőképernyő: a legritkábban használom, sőt, a legtöbbször az van hogy véletlenül nyomok rá és csak elállítok valamit, amit nem is akartam, tehát könnyen lehet hogy számomra még előnyös is lenne ha nem lenne. Nem művészi indíttatásból fotózok, hanem leginkább családi fotózásra kell, de azért szeretném ha a dinamikatartomány kicsit jobb lenne, és a pénzemért a lehető legjobb ár-érték arányt kapnám.

    Azt látom hogy mindenhol ezt nyomatja mindenki hogy FF-ről váltott M43-re. Kitobjektívvel bizony hamar beleütközök a M43 határaiba és nem is kell túl extrém szituáció, elég egy iskolai osztályterem, télen, még ha fel is van kapcsolva a lámpa, már gondok vannak. M43-ra egyszerűen nincs és nem is létezhet olyan fényerős objektív mint FF-re.

    Igen egy kicsit hülyeség hogy cserélhető objektíves gépet akarok, miközben nem akarok sok objektívet, sőt valójában eggyel is elvagyok, ill. ellennék. (Jó ha nagyon lenne fölösleges pénzem akkor biztos vennék még egyet kettőt, de nem létszükséglet.) Csak azt szeretném ha a lehető legjobb minőségű képeket tudnám készíteni ezen a adottságrendszeren belül ami én vagyok és amit szeretnék. És ehhez kell egy sokoldalú "jó" objektív (nekem már pl. egy Sony FE 28-70mm F3.5-5.6 is sokkal jobb mint az enyém) és egy gép amit egyszerű kezelni és támogatja az amatőröket.

    Bevallom, akartam venni egy objektívet a 14-42 kitobjektívem helyett, és sztem gáz, hogy pl. egy Panasonic Lumix G X Vario 12-35mm f2.8 ASPH II (ami ekv. 5,6) 800+ EUR, míg az előbb említett Sony 300 EUR és a rövid végén még jobb is a fényereje !
    Mi az előnye az MFT-nek? Hogy kicsi és könnyű. Ha én fotót szeretnék készíteni akkor nekem a fotó minősége az elsődleges szempont, a súly másodlagos.

    Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

Új hozzászólás Aktív témák