Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mercutio_

    félisten

    válasz Throme #5012 üzenetére

    Javaslom te is olvasd újra amit írtam, akkor rájössz, hogy összemosod a mondatom elejét (ami általában a tájékozatlanságról és a felületességről szól) a végével, ami a te konkréd hsz-edben található téves információra utal.

    A szebb képeket mihez viszonyítva nézzük?
    Ha a kompakthoz, akkor bármely ma kapható DSLR teljesíti az elvárásaidat, innentől neked kell eldönteni, hogy melyik neked a legszimpatikusabb.
    Ha DSLR-en belül, ott (ahogy Szten is leírta) alsó és középkategóriában nincs nagy különbség, megint csak az előző pont lép érvénybe.
    Egyébként az obik többet számítanak mint a váz, tehát ha számodra az ergonómia lényegtelen, akkor azt nézd meg melyik a legolcsóbb váz és ahhoz milyen jobb minőségű obikat és mennyiért tudsz beszerezni.

    Abban is egyezik a véleményem Sztennel, hogy ennél összetettebb ez a kérdés. Az elején még talán valóban nem számítanak azok a dolgok amiket felsoroltunk, de a mindennapos használat, és a képminőséghez történő "hozzászokás" után bizony előtérbe fognak kerülni.

    Ha gépeket akarsz tapizni és a gyakorlatban kicsit próbálgatni javaslom menj el egy (pl. itt a Ph-n szerveződő) fotós talira, ott szívesen megmutogatnak mindent a srácok, ahogy nálam is járt már több fórumtárs és kipróbálta az aktuális vázamat, obijaimat.

    Feltételezni szabad, de előbb olvass utána, hogy a feltételezésed igazolja-e valamely hivatalos oldal. Esetleg az adott márka szaktopicjában kérdezz rá, és aztán már tisztább lesz a kép;) Lásd. pl. Canonokban lévő CMOS-ok, DIGIC feldolgozóprocik fejlődése.

    Úgy gondolom a fórum adta lehetőségekkel lehet élni és visszaélni, azt viszont ne várd el, hogy mindenki a Szten-féle higgadtsággal fog reagálni :N Ez bizony egy nyilt fórum, ahogy te írhatsz sületlenségeket, úgy más leírhatja, hogy ezt nem kellene, mert félrevezetheti a felületesen olvasó későbbi hasonló cipőben járót, aki aztán már tényként adja tovább azt amit itt olvasott :Y

    Az, hogy a te kérdésedre mennyi választ adtam egy dolog, az, hogy más értelmes kérdésekre már korábban mennyit egy másik, de úgy gondolom ez tipikusan az a terület ahol nem az "olvasottság" a legfontosabb, hanem a gyakorlati tapasztalat, ehhez pedig 3 év DSLR használat, immár a sokadik Pentax váz és objektív szerintem ad némi alapot:B

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák