Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    hú skacok, de sokat írtatok tegnap este.

    először is: Szten, kezdeményezem, hogy a semmitmondó PH! nagyúr titulus helyett szorgos íródeák, vagy jámbor helyreigazító rangot kapjál. esetleg mindkettőt :K

    tudod, írtam nemrég, hogy én szeretem a photozone és a lenstip "grafikonos" tesztjeit, hasznos infó, hogy egy obi képszélen mennyire marad el a kép köüzepén mutatott tulajdonságaitól, lerekeszelésre hogyan reagál, stb. persze egy teszt nem teszt, és az élesség mellett a fókusz pontossága, gyorsasága ugyanolyan fontos kritérium, amit tesztben már lényegesen nehezebb számszerűsíteni.

    Throme, a lelkesedésed dícséretes, de néha elég nagy magabiztossággal írsz le finoman szólva is megkérdőjelezhető dolgokat. talán tényleg az lenne most az üdvözítő, ha hagynád, hogy a sok információ leülepedjen. nem tdom, hol laksz, tapasztalataim szerint Bp két legjobb DSLR kézbevevős helye a Pólus MM és a Duna Pláza Fukar. ha egymás után a kezedbe fogsz egy 40D-t és egy 1000D-t, akkor utána biztos tisztában leszel a különbségekkel. a váz kiválasztásánál legalább olyan fontos tényező legyen a fogás, használhatóság, mint a tesztképeken látottak. a (szó szerint) saját kézből szerzett tapasztalatok fontosabbak, mint x és y tesztoldal által publikált képek. a mai kínálatban igazán rossz DSLR már nincs, a kapott képet az obi sokkal inkább befolyásolja, mint a váz.
    ha egy tippet adhatok, a Sony A330 legnagyobb előnye a szinte kompakt géphez hasonló élőkép. ha ez számodra nem alapvető, kötelező feltétel, akkor ez a gép szvsz nem jó választás.
    ezek a 18-1xx átfogású obiktól én kicsit fázom, de ez magánvélemény. a Nikon 18-105 VR az üdítő kivétel. mivel úgy tűnik, ez a tartomány neked igen fontos, illetve fontos, hogy egy obi tudja, a Nikon D3000 18-105 VR kitben sztme jó választás lehet, kezdő szettnek. bár kapásból jópár dolgot tudnék felsorolni ellene.

Új hozzászólás Aktív témák