Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hibavissza

    veterán

    válasz kovsol #46391 üzenetére

    A Sony A7 szériára nagyanyám törött üvegtermoszát is rátekerheted. Mivel nincs crop faktor a leggazdaságosabban tudsz rá bármit beszerezni. Szinte mindenki gyárt rátehető af-es objektívet. A manuálozás sem rémálom rajta, mivel remek a peaking. Nem feltétlenül kell rá Sony objektív. De a totyikjában kiokosítanak.

    Szenzorméret. Az, hogy mi hátrány abszolút felhasználásfüggő. Felesleges ezen molyolni. Ha belefér az A7 III vedd meg. Óriási a használt piaca a rátekerhető objektíveknek. Minimális buktával kipróbálgathatod mi a neked leginkább megfelelő objektív. Tehát a végére lehet a drága lesz az olcsó :) Az mft akkor érdekes, ha feltétlen súlyban akarsz faragni és/vagy vannak speciális igényeid amiket ott kapsz meg legolcsóbban. Én az mft-t inkább haladó fotósoknak ajánlanám. Kezdőként hamar belefutsz idegesítő korlátokba úgy, hogy az igazi előnyeit nem tudod értékelni, mert nincs összehasonlítási alapod. De egy EM10 mkIII vagy akár a Fuji E3 is tökéletes gépek.
    Az elsőnek a fókusz rendszere és fHD videója korszerűtlen a másiknak nincs kihajtható kijelzője...

    A két Sony apsc is remek gép, de ott jobban észnél kell lenni mert nincs egy igazán jó árú és képminőségű, jól stabilizált alapzoom a rendszerben. A 16-50 elég átlagos darab.

Új hozzászólás Aktív témák