Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    Srácok, szeretett Sony kompaktomat cserélném újabb gépre. Szerettem, de ki is nőttem, el is avult (közel 10 éves, 20 ezer képet csinált nekem).
    Amire kéne: kicsit komolyabb, utómunkázott hobbifotózás és videózás, plusz az átlagnál igényesebb családi és utazós emlékek megörökítése.

    Amit eddig tudok/kell:
    - MILC (kell a cserélhető obi, de a kicsi váz is)
    - 1080p videó ultra alap, de inkább 4K videó
    - viszonylag nagy szenzor
    - később vennék egy fix, nagy fényerejű obit, de kellene egy nem rossz kit obi is előbb. Aztán még egy zoom obi is szóba jöhet évek múlva szerintem
    - ezt is kb. 10 évre tervezem
    - EV
    - kihajtható LCD
    - szeretném 250 ezer alatt megúszni, bár tudom, az igényeimnek nem biztos hogy elegendő
    - vakupapucs

    Amit néztem: Canon EOS M5 (talán megbarátkoznék a FHD videóval). Viszont nagyon drága, kevés helyen van kit obival, de sok tesztet néztem, nagyon tetszik, főleg hogy van a vázban is OIS. A dual pixel AF már ismerős, plusz pontot ér a Canon mellett.
    Viszont találtam egy újdonságot, M50 néven, érdekes módon sokkal olcsóbb, mint az M5, kit obival is beleférne a keretbe. De nem tudok róla sokat. M3 kilőve az EV hiánya miatt.

    Ellenben ami kicsit elszomorít, hogy az M-es obik sokkal drágábbak, mint a Canon DSLR obijai.

    Nem vagyok elfogult a Canonnal szemben, de többnyire itt találtam olyasmit, ami nekem kellene. De ha valakinek nagyobb rálátása van, szívesen veszem az infót :) :R

Új hozzászólás Aktív témák