Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz Neck #45372 üzenetére

    Az IBIS-ről annyit, hogy hobbira nagyon jó (én nagyon díjazom, ahogy használom) meg bizonyos szintig esemény videónál is megengedhető, de a képi megjelenése nem profi. Aki használja tapasztalhatja, hogy a szenzor folyamatosan/időközönként igyekszik a zéró pozícióba, ami meg időnként érdekesen néz ki. Egy operatőrt viszont marhára zavarna, meg ahogy írtam amatőr jelleget is kölcsönöz. Valszeg a profiknak ez nem annyira fájó pont, mint nekünk lenne. Sajnos nem fenyeget a veszély, hogy ennyit költsek kamerára :DDD

    Az GH5S ISO-val kapcsolatban pedig egyrészt ez van. :DDD Nyilván és láthatóan nem tud olyan érzékenységen olyan hatékonysággal dolgozni a GH5S mint a négyszer nagyobb A7S. Feltételezem aki ilyet vesz nem is lowlight-ra veszi. Azért elég jól teljesít. Ebben a szegmensben inkább pl egy BMPCC a konkurens, aminél meg jóval jobb iso-ban. Egyik nagy előnyét a GH5S-ben a 4:2:2/10 bites chroma subsamplingben látom. Ez már profi gradelésre is jó, a 4:2:0/8 pengeélen táncol.
    Nekem szobában lámpa fénynél 2.8-4-en 1/50 mellett az iso1600 már elégséges, amilyen obikat pedig használok még kevésbé sötétek és ez egy jóval gyengébb GX80-assal máris túlélhető.

    Johnnyp7: Az összes Canonban szar a videó élesség, egyik FHD-ja sem éri el a valódi 1080p-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák