Hirdetés

  • Mégis megjelenik Switch-re a Deliver Us the Moon

    gp Közel négy évvel a hibrid konzolora szánt változat elkaszálása után a készítők úgy döntöttek, hogy mégis megjelenik a Switch verzió.

  • Lenovo Essential Wireless Combo

    lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)

Új hozzászólás Aktív témák

  • total90

    veterán

    Olympus E-M1 MII vs Fujifilm X-T2 (vs Nikon D800 vs Sony A7RII)

    Végül most volt nálam mind a kettő próbára, elég nagy objektív arzenállal.
    Az X-T2-re esett a választásom, azt fogom megvásárolni, mert...

    Fotózás: X-T2 ISO 12800-on is több mint vállalható, 10-24-es obival pengeéles képeket lehet lőni. ISO-ban az Oly 3200 után nem buli és képminőségben is úgy látom gyengébb.
    Amit érdekesnek tartok az, hogy a Fuji képei ugyanolyan beállítások mellett sötétebbek mint az Oly, vagy épp a mostani Nikon D800. Viszont... PS/LR-ban a sötét/világos részeket nagyon jól lehet kezelni. Viszont itt is igaz, mint a D800-nél, inkább legyen a kép bebukva mint kiégve, sokkal jobban ki lehet a sötét részeket hozni, mint ha ki lenne égve és azt a részt egy normális tartományba hozni. Oly ebben is kevésbé flexibilis.

    Videó: ha az ISO-t felfelé tekerjük, akkor a Fuji itt is aláz, de mondjuk ISO 3200-ig az Oly olyan képet ad, hogy lef*stam a bokám. Az, hogy a vázban és az obikban (már amelyikben) is stabilizátor van, az brutális, egyszerűen szerintem a piac legjobbja ebben a szegmensben. A kép minősége is páratlan. Annyira részletgazdag, hogy tényleg csak annyit lehet mondani, hogy wow.
    Amiben az Fuji jobb volt videózás terén az a követés. Kutyát videóztam és a Fuji szinte a fókuszpont elvesztése nélkül követte. Az Olynál voltak gondok, sokkal lassabb volt és olyan is volt, hogy elvesztette a témát.
    A Fuji képminősége is bőven jó, utómunkával meg pláne... persze ha olyat tudna, mint az Oly, akkor agyon is verné a piacot.

    Én váltok a D800-ról, mert akartam egy olyan gépet, ami képminőségben hozza a D800 szintjét (az nekem több mint elég) ÉS 4k-s videóra is képes legyen egy tűrhető szinten.
    Ezt a Fujival meg is kapom. Az Oly sajnos képminőségben nem hozza a D800 szintet, szrintem.

    Ha még a kis Sonys kiruccanásom is bedobom a levesbe, akkor a Fuji fotózásra úgy nézem jobb. Videóban az A7RII-t az Oly alá lőném be, de mindenképp a Fuji fölé.
    Ja és, ami a Sonyval gond volt, a Fujinál 3x végignyomtam a 4k korlátot egymás után és akkor sem volt alkalmas vízforralónak, szintúgy az Oly sem. Ok, ezek egyik sem full frame, mint a Sony, de akkor is...

    Első körben ez a szett jönn majd:

    Fuji X-T2+booster markolat
    Fuji 10-24mm f4
    Fuji 56mm f1,2
    Fuji 100-400 f4-5,6 + telekonverter 1,4x (most akcióban ingyen adják a konvertert hozzá)

    Remélem több sikerrel járok mint a Sonyval ;]

    [ Szerkesztve ]

    Ha nincs jó, ló a szamár is.

Új hozzászólás Aktív témák