Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • majom2

    senior tag

    válasz psykie #4007 üzenetére

    psykie:
    70-80 nagyon kevés ilyen gépekhez. ennyiért kb használt 350d van kitobival. nem rossz ez sem, sőt sok szempontból jobb a mostani gépednél (gyorsabb fókusz, szebb kép magas iso-n), de semmiképpen ne vegyél ilyent addig amíg ki nem próbáltál egyet éles helyzetben. talán valakitől tudsz kölcsön kérni egy ilyet egy napra. felejtsd el a fixet, neked zoom lencse kell. én is fényképezgettem a kis aranybogár németjuhászomat, tudom milyen kis eszetlenek tudnak lenni :)
    de tényleg először az lenne a legjobb ha a mostani gépedet megismered és megtanulod használni. ráadásul ez egy fillérbe sem kerül és lehet h így is eléred azt az eredményt amit szeretnél. ekkor tudod csak eldönteni h a gép a hátráltató tényező a jobb képek elérésénél, vagy esetleg te magad. esetleg mindkettő :)

    Eperkutyus:
    bocs, de hogy lehet ekkora butaságot írni h kutyához vegyen fixet??? látszik h soha nem fényképeztél még hasonlót. amikor egy kutya össze vissza rohangál, egyik pillanatban itt a másikban már teljesen máshol, ott maximum önszívatásnak jó fixet venni. aztán lehet a hajra kenni a rajzolatot meg a bokeh-t ha nem tudsz egy értelmes képet összehozni...
    különben is, nagy felelőtlenségnek tartok fixet ajánlani egy kompakt kategóriából érkező embernek, hacsak külön nem ezt kéri. nehéz vele fényképezni, és sok gyakorlat kell hozzá. ez nem kezdőknek való feladat, és szinte borítékolható h csalódni fog.

    Terapeuta:
    rohadtul nem mindegy milyen vázat vesz a fókusz sebessége szempontjából. főleg ha követőfókuszról is beszélünk. a gyorsan fókuszáló lencse nem mindig elég, sőt... persze ekkora budget-nél nem nagyon lehet ugrálni.

Új hozzászólás Aktív témák