Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz grigo #34918 üzenetére

    Ja, nem olcsó mulatság saroktól-sarokig éles obikkal ellátni egy a7-et, alapzoomból (incl adaptált 2.8/24-70) nincs is igazi jó megoldás még - elvileg lesz idén.

    Kitobi kérdés: a sovány-fajta (3.5-5.6) olypana cuccoktól nem érdemes sokat várni. Viszont a 2.8/12-40 szuperjól sikerült, kvázi fixek minőségét hozza. Ha az ember össze akarja nézni a különböző teszteket, az látszik, hogy pl a sony 4/24-70 az a7r 36MP-éből csak képközépen tud több részletet kihozni, mint a sokkal egyenletesebb teljesítményt nyújtó Oly 12-40, a kép széle felé elolvad a nagyfelbontású szenzor előnye, azaz a7-re tájfotóhoz tuti, hogy fixeket vagy jobbféle canon obikat ajánlanék. Utóbbiak hátulütője, hogy a canon IS tudtommal nem megy a metabones adapterrel, így csak a vázstabis a7-variánsok jöhetnek szóba (a7II+), ezek drágábbak is.

    Szval a7-mft kérdésben segít dönteni, hogy zoom vagy fix "beállítottságú" vagy-e (a7-es zoomok sztem felejtősek), illetve hajlandó vagy-e kb egy obi árát a metabones adapterre kiadni és passzoló canon obiparkot beszerezni.

    [ Szerkesztve ]

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Új hozzászólás Aktív témák