Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • osztraksajt

    őstag

    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Elöljáróban annyit hogy még hobbi fotósnak sem nevezném magam, beállítom auto módba és kattintok.Sőt, az is lehet hogy nincs is MILC/DSLR gépre szükségem. A mostani Panasonic TZ30 a pirosakkal hadilábon áll, nem adja vissza kellően amit élőben látok, illetve a sötét részek kimondottan zajosak. Viszont nem szeretnék zajosodást látni a sötétebb részeken, normális színeket szeretnék látni a képen, ehhez úgy gondolom nem árt egy egészséges méretű optika és szenzor.

    Ami még számomra fontos: legyen benne GPS, vagy legalább (ahogy már utána néztem) telefonnal párosítva ellássa geotagging infóval a képet ( a Fuji X sorozatában és a Samsungoknál láttam ilyen funkciót). Elég sok körutat teszünk, ami akár többezer kilométer is lehet, nem akarom találgatni hogy vajon hol készült a fotó. A mostani TZ30-ban megvan, ebből nem akarok alább adni.

    Eddig a Fuji X-M1 amit találtam és nagyjából lefedi azt amit akarok, Samsung fényképezővel nincs tapasztalatom és idegenkedem is egy kicsit a márkától, vagy 10 éve volt egy Samsung videókamerám, de 2 nap után ráfizettem egy Sonyra.... Azóta persze nagyot fordult a világ, ki tudja.

    Nem idegenkedem a használt gép vételétől sem. Ha valaki tud javasolni valamit akkor azt szívesen veszem. :R

Új hozzászólás Aktív témák