Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz xe74 #25979 üzenetére

    A Sonynak jobb a követő fókusza, a Panasonicnak meg van vázstabija (az objektív stabi mellett), ami manuális (és stabi nélküli) objektíveknél is működik. A Sony nagyobb érzékelős, ebből fakadóan picit jobb a képminőség (zaj/dinamika), cserébe az objektívek nagyobbak hozzá. Mindkettő nagyon gyorsan és pontosan fókuszál statikus témára (itt talán a Pana gyorsabb kicsit). Videóban mindkettő kiemelkedően jó. Az objektív kínálat eléggé különböző a két rendszeren. Sonyhoz van sok belépő és sok behemót (fullframe) felső kategóriás objekív, a középkategória kínálata elég lukas. Panasonicnál komplettebb a rendszer.

    Van még az Olympus E-M10 (es az E-M5). Ez funkciók szempontjából sokban hasonlít a GX7-re, csak még jobb a beépített stabilizátora, de a videója inkább csak átlagos. Jpeg képminősége nagyon jó. Objektívkínálata azonos a Panasonic-kal, hiszen egy közös platformot alkotnak.

    Ezen kívül létezik a Fuji X-E2 (és az X-E1). Szenzorminőségben alapvetően a Sony szintje, fókuszban kicsit lassab a fentieknél (az X-E1 sokkal), vakukezelése gyatra, objektívkínálata vegyes, inkább a felső kategória felé tolódott, de ami van az kiváló. Videója kuka. Jpeg képminősége kiváló. Vakukezelése gyér.

    Létezik még a Samsung NX30. Objektív kínálata meglehetősen jó, sok középkategóriás objektívvel. A szenzora a méretét meghazudtolóan közepes. Jpeg képminősége kimondottan gyér, csak RAW-ban érdemes használni. Videója jó.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák