Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz silmatauki #25708 üzenetére

    A fényerős minőségi alapzoomot valóban csak adapterrel lehet jelenleg megoldani, most tavasszal érkezik az új kitobi, az remélhetőleg jobb lesz a jelenleginél. Ez 20 mm-től felfelé egy 16 megapixeles szenzoron egyébként egészen jól teljesít. Ez alatt engem is zavar a torzítása és tény, hogy egy 24 megapixeles szenzoron már jobban kijönnek a hibái (ahhoz kevés).

    A Fuji olcsóbb típusaihoz (X-A1) a szintén nem fényerős 16-50 f/3.5-5.6 jár kitobiként, ami egyértelműen jobb, mint a Sony 16-50-es kitobija, de a fényerős 200 ezer forintos Fujinon 18-55-től azért odébb van (erre értetted, hogy "bagóért" van?)... Az XF obik pedig sajnos egészen drágák a Sonyra elérhető kínálathoz képest. És azért mutatnék valamit a korrekt összehasonlítás végett: ekkora a különbség méretben a saját fényképezőgépem és a hozzá hasonló X-A1 között, ha arra az említett 18-55 kerül (háromszor olyan nehéz és kétszer olyan hosszú az az obi a Sonyéhoz képest)...

    Az Oly 14-42-es kitobija pedig végképp a "semmi különös" kategóriába esik, ugyanúgy, ahogyan a Sonyé is. Számomra úgy tűnik, MFT-n inkább a fixek dominálnak, de ezekből ma már a Sonykra is ütőképes választék van. Számomra ez fontosabb, mint a zoom obik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák