Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Studi

    addikt

    válasz -FreaK- #25679 üzenetére

    Pár gondolat:

    Nikon D3300 vs Samsung NX300: elég fura legagyizni a Samut, amikor a Nikont kézbefogva egy valóban gagyi műanyagot kapsz, egy viszonylag sötét keresővel. Sokkal nagyobb méretéhez képest alig van rajta több kezelőszerv, mint a Samun. A Samunak fura a retrora hajazó külseje, ergonómiából valóban nem ötös. De az anyagminősége, minőségérzete fényévekkel jobb, mint a Nikoné. Kétségtelen, hogy a Nikon szenzorban hajszállal előrébb jár, viszont a Samu objektívje szerintem ezt bőven kompenzálja, igen korrekt képe van a hozzá adott 15-55 III.-nak. A Nikon több, mint másfélszeres árért nem tud gyakorlatilag semmivel többet.

    Árban a D3300-hoz már inkább a Pana G6 passzol, ami viszont szolgáltatásaiban jóval előrébb áll... Kiegészítők terén a 4/3 rendszer igen jól áll már most is, pedig csak egy 6 éves rendszerről beszélünk. ráadásul a fejlődése most dinamikusabb, mint a tükrös rendszereké.

    De valóban, Canon/Nikon terén jelenleg még nagyobb az objektív választék, évtizedes előnyük jól meglátszik, ezt nem is vitatja senki.

Új hozzászólás Aktív témák