Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz Tin_Shield #25669 üzenetére

    Nekem a méret inkább előnye egy DSLR-nek, bár pont eszembe jutott előbb, hogy megörültem mikor kijöttek az első MILC gépek évekkel ezelőtt, mert ebben én a fejlődés következő lépcsőfokát láttam. Komplex tükör rendszer (mozgó alkatrészek) meg egy bazi nagy penta prizma, csak azért hogy legyen "rendes" kereső. Ezt már akkor sem értettem, hogy minek kell, amikor először olvastam a DSLR rendszerek működéséről. Persze én max. csak okoskodom, mivel sosem próbáltam, meg azért nyilván nem véletlen használja ezt a rendszert az összes profi gép.

    Aztán ahogy elkezdtek terjedni a MILC-ek az utóbbi időben, kezdtem rájönni, hogy ezzel nem váltják ám ki a DLSR-eket, egyszerűen alig találni olyan gépet, ami komolyságban felér akár egy alap DSLR-hez is. Persze van pár, elég komoly áron is, de akkor meg a DSLR oldalon lehet vele szemben felhozni vagy 3 másik ellenpéldát amik akár profibbak is. Összegezve, szerintem még nagyon gyerek cipőben jár ez az egész MILC ágazat, nem használják ki a gyártók a lehetőségeket a komolyabb gépek terén.
    Kíváncsiságból megnéztem (Youtube-on persze) egy Samsung NX300-at, aminek az ára sem vészes, de hát az egy borzalmas, gagyi játékszer, akár már egy ilyen alap Nikon D3300-hoz képest is...

    Persze ahogy nézem vannak itt is jó gépek azért, pl. Pana G6, de itt megint előjönnek azok a problémák amik a Pentax esetében is a kiegészítők terén mondjuk. Ha úgy döntök később, hogy szeretnék egy másik lencsét is, amire komoly esély van (egy macro obi pl.), akkor jóval kisebb a mozgásterem mint egy Cannon/Nikon esetében.

    Most egyelőre úgy vagyok vele, hogy inkább DSLR legyen, a két legnépszerűbb gyártó valamelyikétől.
    Holnap felmegyek a WestEnd MM üzletébe és megnyomogatok mindent amit érek :) csak remélem, hogy lesz ott a két említett gyártótól is DSLR gép.

    Aztán meg nem tudom. Lehet hogy várnom kéne a két utód gépre, mert szerintem azokkal kapnám meg azokat a dolgokat amikről úgy gondolom most, hogy kellene nekem. Persze akkor már ahogy írtad, 300e környékén járok, ami igen messze van attól a 95e Ft-tól amiért pár napja megláttam egy D5100 hirdetést a környékemen, és amitől ennyire "bezsongtam" hogy nekem kell egy rendes gép végre :)

    Bocsánat a sok szövegért! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák