Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz szilu7 #25099 üzenetére

    "Emlékeim szerint a tapasztaltabb fórumtársak nincsenek elragadtatva ettől a kategóriától, de majd talán elmondják újra a véleményüket."

    Valóban az a baj, hogy fapadosabbak szolgáltatásokban mint egy pro APS-C váz. Volt korábban egy fórumtárs aki kiakadt, hogy a Canon EOS 7D Mark II drágább lett mint az EOS 6D. Igen ám, csak például a 7D Mark II egy jobban szigetelt, ellenállóbb, profi kategóriához méltó vázat kapott, van 10 fps sorozat meg a zászlóshajó 1D X-ből átemelt brutális teljesítményű AF rendszer meg még sok apróság amiben több és jobb.

    Na azért a D7100 és a D610 között már nem ez a helyzet, de azért több téren is jobban muzsikál a D7100, mint az FF szenzoros nagyobbik tesó. De a Nikon mondjuk bedobta a D750-et, ami egy fürgébb, kihajtható kijelzős, videóban is profibb váz, ami a D810-et még nem fenyegeti (de nem is szellemi utódja a legendás D700-nak).

    Nem mondom, hogy a belépő FF vázaktól nem vagyok elragadtatva, mert amit én fotózok, ahhoz ezek is megfelelnének, de nem nehéz olyan felhasználási területet találni, ahol egy profibb APS-C vázhoz képest már lemaradnak. De legyünk reálisak: Nem a tájfotó lesz ez a terület. Szóval ha belépő FF vázakat néz tájfotóra, oda megfelelhet egy kevésbé agilis AF rendszer vagy sorozatfelvétel. Csak ugye volt nála egy olyan kritérium, hogy szeretne kisebb vázat, mint a D5100. Ebben sem a D610, sem a 6D nem lesz partner, túl nagyok.

Új hozzászólás Aktív témák