Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Carasc0

    őstag

    Kedves fórumlakók, érdeklődők és szakértők!

    Én egy teljesen kezdő tag vagyok, egy porszem ebben a diszciplínában. Úgy gondoltam egy teljesen általános tudást szeretnék megszerezni a fotó világból, amihez tervezek vásárolni egy komolyabb gépet. A komolyabb jelzőt azért használom, mert a háztartásban van egy Canon S3 IS compact masina, ami közel 8 éves. Igaz nem a kort akarom kiemelni, hiszen teljes funkcionalitásban működik és kifogástalan az állapota. Az már komolyabb tény, hogy nem nagyon használom. Nem ismerem a gép határait, s még a manuális beállításait sem használtam ki soha. Tehát én a megveszem, set to AUTO, és csatt csatt kategória vagyok, illetve az új géppel már csak "voltam" jelzővel akarom illetni magam.

    Hogy a tárgyra térjek. Felsorolásszerűen leírom az elképzeléseimet és a szükséges tér-idő-anyagi körülményeket a leendő gépre vonatkozóan:

    - E fórum korábbi hozzászólásait már olvasgattam, tehát 1-2 masina neve és szint behatárolása ismerős.
    - Szoktam nézegetni 4-5 évesnél nem régebbi gépek tesztjeit, specifikációit és persze elérhetőségüktől függően, hazai árukat.
    - Hosszútávra tervezek ami minimum 5 év. Persze tudom 5 év múlva ki tudja mi jelenik ami inspirálhat az akkori aktuális gép cseréjére, bár nem hiszem hogy 5 év múlva lenne akkora ugrás mint most.
    - MILC vagy DSLR egyaránt szóba jöhet.
    - Használt funkciók: videó (nem sport, csak mondjuk sétálás közbe felvenni pölö: Colosseum (most írtam valamit), tehát általános jelleggel lenne a videózás. Tűéles fotók. Talán ez a legfontosabb. Állóhelyzetben jó vagy közepes fényviszonyok között szeretnék éles fotókat, természetesen szoftveres vagy gépi elérhetőségű korrekciók elvégzésére teljesen vevő vagyok ha az rásegít. Elsősorban, természetfotózás, épület, időjárás, család fotózás érdekelne. "Manualitás". Itt ha már a lúd, legyen kövér. Ha már gépet veszek, erősen hajlandó vagyok utána olvasni dolgoknak, kipróbálni és a kézi beállításokat erősen használatba venni. Tehát jó lenne ha a gép gazdag legyen kézi beállításokban.
    - Jövőben nem igazán széndékozok jobb objektívet venni hozzá. Tudom az objektív a lényeg, de én nem akarok középkategóriás fotós lenni, hogy táskákkal és üvegekkel mászkáljak.Nem tartok rá igényt, persze vállalom a következményt, hogy eme elvem már nem fog garantálni jó képeket, de szeretnék azért a kompakt világából (az általa nyújtott képminőségből) kilépni/feljebb lépni.
    - Maximális keret: 150 000Ft
    - Konkrét elképzelésem nincs hiába nézegettem már több modellt.
    - Használt is szóba jöhet végülis, de akkor kérlek titeket írjátok le a linket is a javasolt használt gépről. :)

    Remélem mindent sikerült leírnom ami szükséges. Amennyiben nem, csak nyugodtan kérdezzetek én azonnal válaszolni fogok hogy megkönnyítsem a felmerült javaslatok körét. :)

    Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! :R

    [ Szerkesztve ]

    Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Új hozzászólás Aktív témák