Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz rudeee #21978 üzenetére

    Ha ennyire húzol a Canon felé, akkor vedd azt. Minden totojázással töltött perc csak elveszi az időt a fotózástól.

    Sokan fikázzák itt a belépő Canon gépeket, meg jönnek a DxO mérésekkel, dinamika így, zaj úgy. Valóban fejlettebb a D3300-ban vagy a D5200-ban lévő szenzor, de őszintén szólva ez egy kezdő amatőr fotóst egyáltalán nem kell, hogy zavarjon. Sőt, még engem sem különösebben hat meg, még egy 700D-ből kieső fotó is olyan dinamikával jelenik meg a fotómon, ami többet tud, mint egy kommersz fotópapír.

    Ha szimpatikusabb a Canon, akkor vedd azt. Sokan nem is veszik figyelembe, hogy mennyire sokat számít az, hogy szeresd használni a gépet. Én céges Nikonokat használok, de utálom őket kézbe venni, utálom azt amit a Nikon ergonómiának hív, pedig sokan szeretnének D800E-vel dolgozni, de én a "papíron gyengébb" 5D Mark III-at sokkal sokkal szívesebben veszem kézbe, sokkal szívesebben dolgozom azzal, mert olyan mintha a kezembe öntötték volna, minden tárcsa és gomb pontosan ott van ahol lennie kell. Mondjuk a belépő Canon-ok kezelését is utáltam amíg meg nem jelent az érintőképernyő. 650D-től felfele már teljesen vállalható.

    De én is azt javaslom, vegyél kézbe egy Pentaxot. Szerintem jó a fogásuk és a dupla tárcsa miatt a kezelés is egészen fényképezőgép-szerű. MM-ben nem lesz, ne is keresd. Valamelyik nagyobb kereskedő bemutatótermébe menj be (pl: Fotoplus).

Új hozzászólás Aktív témák